Çözüldü Ram'ı Çıkartıp Taktım Pc Açılmıyor

30 Tem 2017
107
0
Arkadaşlar bilgisayarda mavi ekran hataları falan vardı. Detecting Dram Size diye bir hata veriyordu. Google'den arattım bu hata ile daha önce karşılaşmış bir kişi ram yuvalarından birisinin bozuk olduğunu, değiştirince düzeldiğini söylemişti. Bende ramı çıkarttım ve başka bir yuvaya taktım. Bilgisayar açılıyor ama ekran gelmiyor. Bir fikri olan var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ARES AFFETMEZ

Uzman üye
23 Ağu 2017
1,769
1
C:\
Arkadaşlar bilgisayarda mavi ekran hataları falan vardı. Detecting Dram Size diye bir hata veriyordu. Google'den arattım bu hata ile daha önce karşılaşmış bir kişi ram yuvalarından birisinin bozuk olduğunu, değiştirince düzeldiğini söylemişti. Bende ramı çıkarttım ve başka bir yuvaya taktım. Bilgisayar açılıyor ama ekran gelmiyor. Bir fikri olan var mı?
VGA girişinde bir sıkıntı çıkmıştır sürekli tak çıkar hangi şekilde olursa artık benim masaüstü öyle oldu ben yeni alıp takmıştım
Y.Ü.K

deragless

Katılımcı Üye
19 Ağu 2017
660
0
Belki Taktığın Ram Slotu Bozuk Veya Tozludur İiyice bir Tozunu Al Sonra Ramı Tekrar Tak Sorun Ortadan kalkar Oda Olmadı Ramı Değiştir Belki çıkradığın Zaman Ram'ın Çipleri Zarar Görmüştür

-Y.Ü.K ÜYESİ

30 Tem 2017
107
0
anakartın üzerinde speaker varmı varsa spekardan çıkan ses sayısını söylermisin

Tam olarak ne olduğunu anlamadım ama bilgisayarın normalde açıldığı zaman bip sesi geliyor. Şimdi gelmiyor.

Çözüm çok basit ram i çıkar ve uçları silgi ile güzelce sil sonrada üfle üstünde silgi kalmasın geri tak çalışacaktır.

Denedim sorun hala devam ediyor. Bilgisayar açılıyor ancak açılmıştır gelmesi gereken bip sesi yok ve ekran gelmiyor.

VGA girişinde bir sıkıntı çıkmıştır sürekli tak çıkar hangi şekilde olursa artık benim masaüstü öyle oldu ben yeni alıp takmıştım
Y.Ü.K

3 ader ram var. Hepsi 2 gb. Hepsi zarar görecek değil ya ?

ram i yuvası düzgün oturt yoksa acılmaz

Düzgün oturdu mu oturmadı mı bilemeyeceğim. Güvenlik şeyini kaldırdım rami koydun kapattım. Zorlarsam kırılır falan Allah korusun :D

Son düzenleme:

JonnieBrofer

Uzman üye
4 Ocak 2016
1,436
3
Merhabalar , bazı sistemlerde , bazı ramlerde ( kingston gibi ) uzun süre bir yerde takılı kalıp daha sonra yerini değiştirdiğiniz zaman , yeni bir ram taktığınız zaman anakart yuvaları veya ram lerin üstündeki rom slotları zarar görebiliyor . tavsiyem o dur ki deneyebiliyor iseniz ramleri farklı bilgisayarda deneyin veya ramleri çıkartıp başka bir ram takın deneme amaçlı , sorunu geri bildirin bana lütfen .

kondanta

Katılımcı Üye
29 Tem 2017
911
0
CNCF
Ahh, eski emektar geldi aklima. Son zamanlarinda ayni sorunu yasatti bana. Surekli rami taktigim slotu degistiriyordum. Iki ihtimal var, birincisi ana kart uzerindeki RAM girisine zarar verdin, ikincisi RAMi yaktin/bozdun. Elinde yedek ram var ise onunla bootlamayi dene

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,207
12
Eski Yuvasına Geri Tak Ve RAM'i Bastırtmadan Yerine Koy , Ortasından Sıkıca Bastır.2 Tık Sesi Geldiği An Oturmuştur.Bilgisayarı Yeniden Aç.

Yardım Sever Üyeler Kulübü

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.