[Resimli] FL Studio Dersleri

bymumi10

Üye
[Resimli] FL Studio Dersleri

Yeni bir FL Studio sayfası açıyoruz ve tempoyu biraz düşürüyoruz;

ders17me.jpg

Sol menüden Packs içine giriyoruz ve size uygun olan techno sesleri seçip ortaya sürekle bırak yapıyoruz. İsterseniz programın size başlangıçta hazır olarak verdiği sesleride kullanabilirsiniz...

ders22ox.jpg

Ben yeni ses eklemenden sabit olan sesleri kullandım, şimdi ekranın ortasında kutucuklar var, bu kutucuklar bizim ses hücrelerimiz. Sesleri buraya işaretleyerek ritim yapabiriz. Resimde yaptıklarımı takip ederek bir beat/dru artık ne derseniz çıkartacağı

ders34wx.jpg

aynı şeyi hat ve clap içinde yapacağız, tabi ritim kutucuklarının yeri ayrı olacak, yoksa ortaya ritim çıkmaz...
Fareniz ile tıklayarak resimdeki gibi yapın...

ders41xh.jpg

Beat Hazır, eğer buraya kadar geldiyseniz çok iyi, play e basarak tempoyu dinleye bilirsiniz....sırada Bass var...

Playliste geliyoruz ve Pattern2 yi seçiyoruz....(yeni bir alan geldi) (Playlist kısa yol tuşu F5)
Channels ve add one gelip Sytrus u seçin;

ders50qs.jpg

ve sonra....
Seçeneğine basarak bass bölümünden Digi Bass ı seçiyoruz...

ders67xy.jpg

bu ekrandaki sytrus seçeneğine sağ tıklayarak Piano Roll e geliyoruz....

ders76pa.jpg

Karşımıza melodilerin yapılacağı ana bölüm çıkıyor......FL Studio da bir çok yerden melodi yapabilirsiniz.......neyse Techon Bass yapacağız bunu için benim yaptığım gibi melodi örtüsü çıkartın kendinize,

ders86va.jpg

Melodinin uygun olması için Kaln+İnce+Kalın+İnce olacak yani;

ders92uw.jpg

Techno bassımız hazır....şimdi tek yapmamız gereken Playlistte Techno Bass ile beati birleştimek....çok basit bir müzik oldu ancak bu program ile yapabildikleriniz çok fazla......Techno Bass ile Beati birleştirin

ders102cj.jpg

Playin yanındaki SONG a basın ve playe basın.

Müziği dinletmek isterdim ancak çok eksiği var,

alıntıdır

Robot Sesi Yapmak
Bir çok şarkıda duymuşsunuzdur, robot sesleri. Ya Djin adını geçer yada garip garip sesler söyler. Şimdi size bunun nasıl yapıldığını anlatayacağım;

* Yeni bir FL sayfası açıyoruz,
*CHANNELS, ADD ONE, SPEECH SYNTHESİZER yordamını izliyoruz, karşımıza;
ders18robotsesi4ln.jpg

*Gördüğnüz ekranda Type your text here yazıyor....yani buraya ne yazarsanız program robot olarak onu okur

*Gördüğünüz gibi ekrana, Mc Furkan GDDDD yazdık. Bu GDDDnin ne olduğunu biraz sonra anlayacaksınız.
*OKEYliyosunuz ve kaydet tuşuna basıyorsunuz....bu arada alttaki seslele mutlaka oynayın...nasıl mı????;
ders20robotsesi9ih.jpg

*Şimdi ekrana melodi şeklinde ses gelecektir. Az önce koyduğumuz GDDDD sesleriyle karmaşa yapacağız yani;
robot sesine sağ tıklayıp Piano Roll dedikte sonra....
*buna benzer bi kavlye örtüsü çıkartıyoruz, ve sonra bunun üstüne uygun müzik yapıyoruz;

FL Studio; Ses Ekleme
Bir çok arkadaş FL Studioya kendi seslerini ekleyerek Rap şarkısı yaparlar. Sesi eklemeniz için PLAYLİST bölümünde alttaki yere sesi atarsınız.
Diyelimki müzik yaptınız ve bunun üstüne ses ekleyeceksiniz;

File, Open ve yaptığımız şarkı
Playliste gelin, sol mause ile tıklayın ve sesinizi atayın;
ders22sesekleme6jr.jpg

Sesi Ekledik, şimdi
ders239pg.jpg
araç çubuğunu seçerek "sesi müziğe uygun kesiyoruz".
ders242wj.jpg

Şekildei gibi, müziğe göre ayarlayın...

alıntıdır

Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.