Sabit disk 50 yaşında

pit10_mikado

Katılımcı Üye
26 Eyl 2006
651
3
biyerlerden
Sabit disk teknolojileri firması Seagate'den yapılan açıklamada* günümüzdeki örnekleriyle karşılaştırıldığında devasa boyutlarda olan ilk cihazın* 2 buzdolabı büyüklüğünde ve 1 ton ağırlığında* büyük boyutlarına karşın ilk sabit diskin sadece 5 megabayt* yani ortalama bir mp3 dosyası kadar kapasiteye sahip olduğu belirtildi.

Açıklamada* aradan geçen 50 yılda sabit disklerin* büyük bir ilerleme kaydederek avuç içine sığabilecek kadar küçüldüğü ve video* film* oyun* müzik gibi yüzlerce gigabayt'lık dijital datayı saklayabilecek kapasiteye ulaştığı kaydedildi.

50. yılında sabit disklerin* geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde* PC'lerden iPod'lara* cep telefonlarından dijital video kameralara kadar dijital içeriğin oluşturulduğu* saklandığı ve paylaşıldığı her türlü cihazda kullanıldığı ve günümüzün bilgi eksenli dünyasının merkezinde yer aldığı bildirilen açıklamada* sabit disk endüstrisinde önümüzdeki 5 yıl içerisinde şu ana kadarki 25 yıllık üretiminden daha fazla sayıda cihaz üretilmesinin beklendiği belirtildi. Seagate* verilerin üst üste dikey olarak sıralanması ve dolayısıyla aynı alana daha çok bilgi depolanması olarak özetlenebilecek dikey kayıt teknolojisini kullanarak geçtiğimiz aylarda 750 GB?lık sabit diskleri piyasaya sürmüştü.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.