Samsung, Exynos 5 tabanlı Arndale geliştirici kartını satışa sunuyor

Henry Chinaski

Kıdemli Üye
14 Şub 2008
2,814
0
samsungarndaleboard-10-26-12-01.jpg


Samsung'un önemli yeniliklerle gelen Cortex-A15 tabanlı Exynos 5 Dual yongada sistemini ilk kullanan netbook Chromebook olurken, ilk kullanan tablet ise muhtemelen Nexus 10 olacak.

Ancak bu işlemciyi bir cihaz üzerinde denemek istemeyenler için de Samsung bir geliştirici kartı hazırlıyor. Arndale adındaki geliştirici kartı dünyanın ilk çift çekirdekli Cortex-A15 işlemcisini taşıyan Exynos 5 Dual yongada sistemini temel alıyor. Grafik tarafında ise 32nm fabrikasyon sürecine sahip ve HKMG metodu ile üretilmiş 4 çekirdekli Mali-T604 yer alıyor.

Geliştiriciler bu sayede Exynos 5 Dual yongada sistemi için farklı uygulamalar hazırlayabilecek. Diğer kartların aksine Arndale üzerinde NFC, GPS ve bir kamera sensörü de bulunuyor. Android 4.1 JellyBean işletim sistemi barındıran kart tam profil OpenCL standardını da destekliyor. Bu sayede GPU hesaplamalarına imkan tanınıyor.

Exynos 5 Dual işlemcisini yakından tanımak isteyenler Arndale için 250$'ı gözden çıkarmak zorunda. Ön siparişe başlayan kart dünya çapında satışa sunulacak.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.