sata hdd formatta gözükmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

berkcan74

Üye
öncelikle tüm arkadaşlara selamlar..

pc'ye format atmak istedim fakat bir türlü başarılı olamadım, bende samsung sata hdd bulunmakta ve format sırasında f6 tuşuna bastıktan sonra gerekli olan disketim mevcuttur, içeriğindeki dosyaları anakartımın netteki sitesinden indirdim.
tam kurulum düzenli olarak gidiyor derken hdd bulunamadı yazısı çıkıyor ve işlemi sonlandırıyor.
hem sitemizden hemde netten yaptığım incelemelerde çare bulabileceğim bir bilgiye ulaşabilmiş değilim.
işletim sistemim xp
anakart gigabyte / GA8IK 1100 rev-2x

ve bios'ta ayrıca bir ayar yapmadım.

umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz..

.....Kardeş windowsu yüklerken f6 ya basıp surucusunu tanıtman gerekir.
.....Büyük ihtimalle hdd ni fdisk yapman gerekiyor bunun icin win98 cd si ile boot yap fdisk i calistirip dos olmayan uzatilmiş bolum vb lerini silip yeniden partition olustur .
.....Basarısız olursan eger diger tavsiye hdd ni baska bir makinaya tak partition magic 8,0 ile dosya sistemini ntfs yada fat32 ye cevir sorunun büyük bir ihtimalle son bulacaktır.
Kolay gelsin..

benim başıma gelmişti şöyle yaptım oldu biostan hdd ye gir orada master vebir seçenek daha olacaktı onu degiştirdin daha sonra oldu.cd rom dahi campır gibi

bazı anakartlar böyle sorun çıkarıyorlar ama gigabaytta ilk defa duydum neyse hdd alırken disket vermeleri lazım o disketle tanıtabilirsin TUTSAK arkadaşın dediği gibi windows yüklerken f6 bas sonra disketi ister zaten o disketle yüklersin yok vermedilerse gigabaytın sitesinde mevcuttur...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.