SeLamı İLetmenin Adabı

Selamlaşma dinimizde önemli bir yer tutar... Selamlaşma karşılaşmalarda olduğu gibi, uzaktakilere birilerini vasıta yaparakta gönderilebilinir....

Aracının bu selamı gönderilene tebliğ etmesi vaciptir... Çünkü emanettir... Bunun tatbiki şöyle olur:

Selam gönderen:
- Hasan'a selamımı söyle deyince,

Selamı ***üren selamı gönderene:

Aleykümü's selam, diyecek. Ve selamın gönderildiği şahsa vardığında :

-Mehmet'in sana selamı var diyecek...

O da:

-Ve aleyke ve aleyhisselam (selam seninde göndereninde üzerine olsun) diye mukabele edecek...

Asıl olan budur... Yoksa.. Selam söyle diyene... Olur söylerim demek sünnete ve edebe aykırıdır...
 

cansın

Özel Üye
27 Nis 2008
8,788
31
Eğer selâm vermez, devam edersek her şeyden önce o insanı eşya yerine koymuş oluruz. Oysa insan her bakımdan, bir eşya değil, bir özne (süje) dir. İnsanı sanki bir eşya yerine koymak ise ahlâka aykırıdır. Nedir ki, bizi hayvandan ayıran değer bilincimiz, özellikle bizi ahlâki bir varlık yapan ahlâki bilincimizdir. Selâm vermek, verilen selâmı almak insani sorumluluklarımız arasındadır.


Değerli paylaşımın için çok teşekkürler AtASeL
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.