Ses çikaran Fanlara Kesin çözüm

bulls

Katılımcı Üye
10 Ara 2006
341
7
Not: Bütün marka ve model fanlarda geçerlidir. (yapabilene)
1) Ses çıkaran fanımızı bağlı olduğu yerden söküyoruz.
2)Daha sonra Fanın "HAREKETSİZ" göbeğindeki stickerı çıkartıyoruz.



3)Eğer fanın tam merkezinde bir çukur ve onun da ortasında ****l mil belirmemişse bir toplu iğne yardımıyla onu da gizleyen plastik jontayıda çıkarıyoruz.
4)ve onun içine damlatabileceğimiz bir madde damlatıyoruz bu makine yağı olabilir nalburlardan 50 kuruşa alabilirsiniz. eğer g.tünüze zor gelirse gidin mutfağa bir damla ayçiçek yağı damlatın sakın çok kaçırmayın stickerı yerine kapatmakta zorlanırsınız. Bana sorarsanız en profesyonel karışım bir miktar uçucu madde ile makine yağıdır. Bende bir damlalık içinde zippo benzini ile makine yağı karışımı bulunmakta örneğin. tabi tiner fln da olabilirdi bu.
6)şimdi stickerı kapatın ve fanı yerine takıp çalıştırın, eğer fan 2 kabloluysa dışarıdan bir adaptörle deneyip takmayla uğraşmadan önce başarınızdan emin olabilirsiniz. eğer 3 kabloysa bu kablo rpm i anakarta bildirmek içindir 4 kabloysa akıllı fandır ve bu kabloda anakartın fanın rpm ini yönetmesi içindir. siz + ve - leri değilde bu kablolardan birini bağlarsanız fanı bozarsınız ve eğer bu fanı anakarta takarsanız anakartıda (artık anakartın fan çıkışı fanı döndürmüyor direk power sup tan almak zorunda kaldım )


Tabi fanın kanatlarını diş fırçasıyla temizlemeniz gerektiğini fln yazmaya gerek duymadım ama bu anlattığım işi en son yapın yani tekrar yağladığınız cillop gibi rulmanı toza dumana katmanın bir alemi yok değil mi?

Not: Bu yazının her bir harfi klavyeye basmak suretiyle oluşturulmuştur. ve hatta burada anlatılanlar dahi bizzat benim tarafımdan tecrübe edilmiş olup sağdan soldan bulma bilgiler değildir.
Not2: Bu iş belki 2$ lık bir kasa fanı için fazla uğraş vericidir ama bahsettiğimiz fan boyutları standartlardan farklı bir ekran kartı fanı, fanını değiştiremeyeceğiniz bir power supply veya yüksek performanslı bir işlemci fanı ise (cooler master vs.) bu verdiğiniz uğraşa değecektir.
 

dj_skr

Yeni üye
18 Haz 2006
34
0
UNDERGROUND SITY
3)Eğer fanın tam merkezinde bir çukur ve onun da ortasında ****l mil belirmemişse bir toplu iğne yardımıyla onu da gizleyen plastik jontayıda çıkarıyoruz




surasını bıraz acabılır mısın acabaa
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.