Siber saldırganlar ransominer ile bir taşla iki kuş vuruyor!

BörüHan

Uzman üye
13 Ocak 2018
1,159
263
Ötüken🇹🇷
Saldırganlar ransominer ile bir taşla iki kuş vuruyor!

Siber suçluların genel olarak kullandığı Ad Blocker, OpenDNS gibi uygulamalara çok fazla benzeyen ama aralarındaki tek farkın zararlı yazılım içermesi olan ''ransominer'' uygulamalarının 20 bin sisteme bulaştığı tespit edildi.



Ransominer zararlı yazılımları bilgisayarların gücünü kullanarak hem kripto para madenciliği yapıyor ve hemde verileri şifreleyip kullanıcılardan fidye istiyor.

Bir kripto para birimi tarafından yapılan açıklamada;

Ransominerin, Şubat ayında sadece bir günde 2500 kişiyi hedef aldığı bildirildi.



Bir güvenlik uygulama şirketi tarafından yayınlanan rapora göre ise,

Zararlı yazılım 2 ay içerisinde 20 bin sisteme bulaştığı ve AdShield Pro adıyla sunulan programın,istenmeyen reklamları engelleyen gerçek AdShield'in aynısı gibi göründüğü bilgisi verildi.

İkisi arasındaki farkı anlamak nerdeyse imkansız eğer ramsominer olan uygulamayı yüklersek bilgisayarımız hem kripto para madenciliği yapacak hemde verilerimiz şifrelenip fidye ile karşı karşıya kalacağız.





 

909 Hacker

Yeni üye
11 Mar 2021
7
0
Oldukça bilgilendirici. Çok teşekkür ederim. Uzun zamandır bu konuda araştırma yapıyordum...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.