Sistem Performansını Artırmak

S4cuRiTy EneMy

Yaşayan Forum Efsanesi
24 Nis 2012
8,773
6
root@server

Windows'unuzu hızlandırmak veya işlemci kullanımını düşürerek sistemin hızlı çalışmasını sağlamak istiyorsanız bu derse bir göz atmanızda yarar var.

perormans.jpg


Bilgisayarım'a sağ tıklayın ve Özellikler > Gelişmiş sekmesine gelin. Performans'ın altındaki kısma tıklayın. Sadece şu seçenekler aktif olsun, diğerlerini iptal edin:

Ekran Yazı Tipi Kenarlarını Düzelt
Masaüstü Oluşturmayı Etkinleştir
Masaüstü simge etiketlerinde Bırakma Gölgesi Kullan
Pencere ve Düğmelerde Görsel Stil Kullan
Saydam Camı Etkinleştir
Sürüklerken Pencere İçeriğini Göster


Bunlar işaretli olsun ve sonra "Tamam" deyin.

regedit.jpg


Resimdeki yere girmek için Başlat > Çalıştır > Regedit yazın ve sırasıyla şu ayarları yapınız:

HKEY_LOCAL_MACHİNE YE girin SYSTEM [*] ControlSet001-
Control sağdaki değeri XP ise 200, Win7 ise 600 yapın.
ControlSet001 bunun içinde aynı işlemi yapın. Gelelim Current Control Set Control File System sağdaki şu ayarları yapınız:


Kod:
NtfsDisable8dot3NameCreation=XP:1 Win7:2
NtfsDisableLastAccessUpdate=1
NtfsMftZoneReservation=1

Şimdi File System'in altındaki PriorityControl'a gelin. Sağ tarafa sağ tıklayıp Yeni DWORD değeri deyin ve ismine IRQ8Priority deyin. Değer olarak da "1" deyin. Yine sağ tıklayıp Yeni DWORD Değeri deyin ve ismine CPUPriority deyin. "Tamam" deyip tıklayın. Taban = Ondalık işaretleyip değere "1" verin.

Şimdi Gelelim; HKEY_LOCAL_MACHİNE SYSTEM Current ControlSet Control Session Manager Memory Management Sağ taraftaki şu ayarları yapın:


Kod:
DisablePagingExecutive:1
LargeSystemCache=:1


Windows XP Login ekranın çabuk geçmesini isterseniz Memory Management iki sefer tıklayın.
PrefetchParameters kısmına gelin. Sağda EnablePrefetcher 'in değerini 5 ise 3 yapın, 3 ise 3 olarak kalsın.


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.