Domainim yabancı uyruklu kişiler tarafından ele geçirilmiş!

kuhpay

Yeni üye
18 Haz 2021
1
0
22
Her Yerden Uzak
Merhaba dostlar. Benim bir sitem vardı .com domainini kullanıyordum. Fakat bu domain yabancı uyruk tarafından ele geçirilip pornografik ve kumar sitesine döndürülmüş. Bunu döndürme şansımız var mı acaba?
 

GECEGEZEN

Saldırı Timleri Danışmanı
13 Şub 2016
2,519
1,339
Selamlar.
Saldırının hosting üzerinden mi domain üzerinden mi olduğunu tespit etmeniz gerek. Domain üzerinden ise nameserverları konfigüre edip kendinize alabilirsiniz. Hosting üzerinden yazılımsal bir atak gerçekleşmiş ise logları inceleyip ona göre göre aksiyon alabilirsiniz.
Iyi forumlar.
 
21 Haz 2021
103
18
/tmp
Saldırı mı yapılmış ya da farklı hosting (domain sağlayıcı da olabilir tam hakim değilim) şirketi alan adını satın almış olabilir. Geçenlerde google ile ilgili bir domain başkasınca satın alınmıştı. Bilgi topla site ile ilgili (whois vs.)
 

centoğlu

Üye
18 Şub 2021
142
26
YERLİ TEKSAS
Merhabalar,
Eğer çalındıysa web sitenizde bir açık var onu hemfikir olmalıyız
domain süreniz alan adınız yani süreniz bittiyse de başkası almış da olabilir. Domaini nerden aldıysanız mail ve ya arayarak neler olduğunu söyleyin. İlk aldığınız da domain size zaten mail falan gelir oradan numarasını bulabilirsiniz en son ne zaman güncellenmiş belki bilinir, ama ilk emin olmanız gerek gerçekten de çalınmış mı?

Ve eğer aldıysanız geri Yazılım bilmiyorsanız web uzmanını bulup sitenizdeki açıkları kapatın, ya da web den anlayan birini bulun daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.




Web sitesinin kime ait olduğunu öğrenme?
Whois sorgulama aracını kullanarak, dilediğiniz domainin sahiplik bilgilerine hızlıca ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken üst kısımdaki arama barına domain adresini yazmak ve “Sorgula” butonuna tıklamak. Çıkan sonuçlarda “Whois” butonuna tıkladığınızda, domaine ait tüm bilgilere ulaşmış olacaksınız.
 

Nonantiy

Moderasyon Ekibi Lider Yardımcısı
28 Haz 2020
1,961
1,056
Kayseri
İyi günler dilerim. DNS sağlıcınıza başvurabillirsiniz. Veya suç duyurusundada buluna billirsiniz. Bu kişilerin yakanlamasına yardımcı olabillir. Eğer sadece geri kurtarmak istiyorsanız. DNS sağlıyıcınızla iletişime geçmeniz yeterli olucaktır diye düşünüyorum. İyi günler dilerim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.