Sitemap.xml Hazırlama ve indexletme

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Sitemap.xml Hazırlama ve indexletme

1. İlk olarak http://www.google.com/webmasters/sitemaps/login adresine gidiyoruz ve bu hizmete üye oluyoruz. Gmaile üyeliğiniz varsa giriş yapın o zaten sizi yönlenidirir. Yoksa edinin bir gmail adresi..

2. Giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada "Add Site" : yazan yere url nizi tam olarak yazınız...




Kod:
Your site has been added to your account. Verify your ownership to view detailed statistics and errors for it.

diye bir yazı çıkacaktır ve siteniz hesabınıza eklenecekir. buraya kadar tamam arkadaşlar.


3.sitenizin hemen yanında "verify" diye bir link görceksiniz.. oraya tıklayınız...

Sağ Üst Köşede >>>> Verification status: NOT VERIFIED olduğunu göreceksiniz.

Choose Verification Method Kısmından" Upload An HTML File " a tıklayın...


Alıntı:
google2ea3bd519e9071fd.html

diye bir link görceksiniz... bunu copyalayın. ve frontpage yada ne kullanıyorsanız onu açın. ve boş bir sayfayı farklı kaydet yapın


html ismi yukarda kopyaladığımız isim olcak yani >>> google2ea3bd519e9071fd.html


kaydettiyseniz onu ftpden anadizinizie upload edin. bu (httpdocs, public_html yada www klasörüdür.)


4. upload işlemi bittikten sonra yine aynı sayfaya yani o html ismini verdiği sayfaya dönüyoruz.

"Verify"e tıklayın..eğer doğru yere atmadıysanız olmaz. ama doğru yere upload etmişseniz "VERIFIED" yazacaktır...


5. http://gsitecrawler.com/gs-files/GSi...r-106-full.EXE

Şimdi sitemapımızı oluşturalım...Bu yukarda verdiğim pro yu öncelikle bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor.. Kurduktan sonra açıyoruz.


6.Yukarda Pause 1 kez tıklıyoruz ve ardından delete basıyoruz. karşımıza çıkan kutucuklara ok dedikten sonra "add new project" diyorz.

7. "Main adress of your website" denilen yere sitemizin index sayfasını yazıyoruz. yönlendirme alan arkadaşlar örnek com.tr.tc gibi esas adres linklerini yazsın yoksa error veriyor...

Alttaki "Skip server checki" işaretleyin ve ilerleyin. Next>>>


8. gelen bölümde bir değişiklik yapmayın ama 2 kutucuğuda tickli olsun. değilse işaretleyin. next>>


9. ftp isteyen kutucuğa işaretlemeden ! next deyin...


10. Step 4.4 denilen yerde herşey olduğu gibi kalacak...Artık Finishe basıp bekliyoruz karşımıza bir kutucuk çıkıyor.


11. Artık bekliyoruz sitenizin içeriğine göre 1 dakikadan 4-5 saate kadar sürebilir. Bittiğinde bu pencere kapanır programın ana penceresi açılır.


12. İşlem bitip programın ana penceresine otomatik dönüldüğünde yukarıdaki menülerden Generate yazan butonun yanındaki ok işaretine basıyoruz.

13. Açılan menüden Google Sitemap-file seçiyoruz ve Kaydetme penceresinden istediğiniz yere kaydedin benim tavsiyem masaüstünde bir klasör açın ve içine kaydettirin.

üç adet dosya oluşturacak bunları FTP ile sitemizin rotuna yani google verify (.HTML olan) dosyasını yolladığımız yere gönderiyoruz üçünüde.

14. En son adımsa google kapatmamıştık...orda add a sitemap linkine tıklıyoruz. Choose Type dan ADD General Web sitemap a tıklıyoruz. ve orda sitemap dosyamızın url yolunu yazıyoruz.

http://www.sizinsiteniz.com/sitemap.xml yazıyoruz add web sitemap diyoruz...

15. Sitemap : 1 Site verified: ok


Artık bundan sonra sitemapin eklenmesini bekliyorsunuz maximum 1-2 hafta içinde google sitemapteki bilgileri indexe almaya başlıyor. Buradaki araçlarda çok etkili See stats for: üstüne tıklayıp çeşitli istatistiklere google arama motorunda hangi kelimelerle bulunduğunuza bakabilirsiniz.
 

anatoliasia

Yeni üye
30 Eyl 2006
3
0
cartman cok sagol
dediklerini aynen uyguladim onceden 500 sayfa max indeksleyen sitelerden site map yapmistim simdi bu 6 bin kusur ken durdurdum artik cok saat aliyor
neyse kardes oldu iste
ama sorum benim simdi 3 ay sonra yeniden mi site map yaopacam yoksa o kendi yeniler mi
 
A

Arsenik-tht

Ziyaretçi
yeniden yapman gerekiyor konularin biriktikce yeniden sitemap yap.
 

lion54

Yeni üye
5 Eki 2006
16
0
hocam öncelikle çok tşk. ederim bu bilgiler heryerde bulunmuyor alıntıda olsa eline sağlık sitenizde harika tekrik edirim
 

lion54

Yeni üye
5 Eki 2006
16
0
Artık bundan sonra sitemapin eklenmesini bekliyorsunuz maximum 1-2 hafta içinde google sitemapteki bilgileri indexe almaya başlıyor. Buradaki araçlarda çok etkili See stats for: üstüne tıklayıp çeşitli istatistiklere google arama motorunda hangi kelimelerle bulunduğunuza bakabilirsiniz.
See stats for: dediğiniz yer nerde acaba yardımcı olurmusun?
 
A

Arsenik-tht

Ziyaretçi
see stats bolumu google sitemap panelinizde once kayit olmalisiniz anlatilmis.
 

lion54

Yeni üye
5 Eki 2006
16
0
hacam ben söyledilkerini yaptım ama arada 2 ay gibi zaman geçti sayfalarım çoğaldı yeniden yapmak istiyorum eskileride silmem gerekirmi sizce
 
A

Arsenik-tht

Ziyaretçi
yeni sitemap yapıp eskisinin üstüne atman gerekli yani eskisiyle sitamap.xml dosyanı değiştirmelisin. bunu aylık olarak yaparsan daha sağlıklı sonuç alırsın.
 

ahmet53854

Yeni üye
6 Mar 2008
4
0
ooooo yaw kanka çekemem walla yaw :( tekrar tekrar sitemap yapmayııı offf yaww ama neyse kankii saol paylaşım için çok soal :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.