Siteye ddos saldırı yapmak suçmudur?-Açıklama..

Hllbk34

Katılımcı Üye
1 Ocak 2016
641
0
THT'a yeni katılan arkadaşlarımızın merak ettiği bir soru;
Bir siteye ddos saldırı yapmak bilişim suçumudur..
Cevap;

TCK’ya göre :
Türk Ceza Kanunu’nun 244. Maddesinde “bir bilişim sisteminin işleyişini engellemek” suç olarak kabul edilmiş ve yaptırımı 1-5 yıl arası hapis cezası olarak düzenlenmiştir.”

DDOS atakları da bu madde kapsamına girebilmektedir. Eğer hedef site, bir kamu kuruluşunun web sitesi ise DDOS atakları yapmanın cezası yarı oranında artırılmaktadır.
NOT: Bir blogdan alıntıdır...
 

Khenbu

Yeni üye
24 Ara 2015
17
0
Türk sitesiyle uğraşmazsan sıkıntı olmaz diye birşey yok. Yabancı siteler de şikayette bulunabilir. Log kayıtlarıyla müracaat edildiğinde spoofed ddos saldırısı değilse ve yüksek düzey anonim proxy üzerinden yapılmadıysa bulunursunuz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.