Sonunda İyi Haber! İşte Öldürülen Terörist Sayısı!

mod98

Uzman üye
10 Eki 2009
1,110
0
nereye
Çukurca'daki saldırıdan sonra başlatılan operasyonlarda şu ana kadar 21 PKK'lının öldürüldüğü açıklandı. Bu sayının daha da artacağı belirtiliyor..

Sabah erken saatlerde başlayan operasyon, daha sonra PKK kamplarının olduğu Kuzey Irak'a kaydırıldı.. Operasyona karadan 1 tabur komando birliği sevkedilirken havadan da F-16 uçakları destek veriyor..

Kuzey Irak'ın 4 kilometre kadar içlerine kadar sokulan birliklerimizle terör örgütü PKK'lılar arasında oldukça şiddetli çatışmaların yaşandığı da öğrenildi..

KOMANDOLAR, 150 TERÖRİSTİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Terör örgütü PKK'nın, Türkiye-Irak sınırındaki Hakkâri'nin Çukurca ilçesine düzenlediği saldırılarda 26 asker şehit oldu, 22 asker de yaralandı. Çukurca Kekliktepe başta olmak üzere 7 ayrı noktaya eş zamanlı baskın yapan yaklaşık 150 teröristin Kuzey Irak'tan geldiği belirtildi. PKK'lılarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmanın sabah saat 05.00'e kadar sürdüğü kaydedildi.

Güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına alan teröristlere polis ve askerler anında karşılık verdi. Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma uzun süre devam etti. İlçenin her kesiminden duyulan silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu. Saldırının ardından sabah 08.00 sularında sıcak takip başladı. PKK'lıların peşine düşen özel birlikler Irak sınırından içeri girdi. Savaş uçakları da örgüt kamplarını bombalamaya başladı.

Alınan bilgilere göre teröristler, saldırıyı gece saat 01.00 sularında gerçekleştirdi. Yaklaşık 150 kişilik PKK'lı grup, Çukurca ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki Kekliktepe karakolu başta olmak üzere, Kekliktepe ileri gözetleme noktası, Haksel Tepesi, TOKİ Polis Lojmanları, Kinyastepe, Asayiştepe ve Kavşak ileri gözetleme bölgelerine eş zamanlı olarak saldırdı. Kekliktepe'deki saldırıda 18 asker şehit oldu. Diğer noktalarda da 6 asker hayatını kaybetti. Çatışmalarda 24 asker de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 2'sinin daha vefat etmesi üzerine şehit sayısı 26'ya çıktı.

IRAK'A KAÇTILAR
Sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmadan sonra Irak'a kaçtıkları belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatıldı. PKK'lıların Kuzey Irak'a kaçtıkları yönündeki istihbarat üzerine askeri birlikler sınırı geçti. Sıcak takip yapan jandarma komando birliklerinin ilerlemesi sürüyor.

F-16'LAR KAMPLARI VURUYOR
Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları da Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombalamaya başladı. Türkiye'ye en yakın kamp olan Zap başta olmak üzere Kandil, Hakurk ve Hinere F-16'lar tarafından ateş altına alındı. Diyarbakır 2. Taktik 8. Jet Ana Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-16'lar, istihbarat bilgilerin alındığı bölgeleri tek tek imha ediyor.
KOMUTANLAR BÖLGEDE
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları da saldırı haberinin ardından sabah saatlerinde askeri bir uçakla Van'da geldi. Komutanlar buradan helikopterle Hakkâri'ye geçti.

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ!
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.