SONY'nin Tarihi

kurtdereli

Uzman üye
19 Tem 2020
1,086
242
-Türkistan-
Merhaba Arkadaşlar bugün sizlerle SONY'nin Tarihine Göz atacağız hız kesmeden başlıyalım..

SONY'nin Tarihi

SONY firması 2.Dünya savaşının hemen ardından 1946 yılında tokyo'da kuruldu sadece 500 dolar gibi bir sermaye ile başlıyor ve 20 kişilik bir ekip oluşturuyorlar.SONY ilk başlarda gramafon üretmeye başlıyor firma kendi ismi ile ilk ünlülüğü 1947 yılında gerçekleşiyor bir elektrikli pilav pişirme makinesi yapıyorlar bu firmanın ilk başarısızlığı oluyor.SONY firmasının kurucuları bazı ilişkilerini devreye sokarak Japonya'ya yerleşmeye başlayan Amerikan askerleri için tamiratlar işlerini almaya başlıyorlar.1950 yılına gelince SONY ikinci büyük hamlesini yapıyor ve Japonya'nın ilk manyetik Ses kayıt cihazını yapıyorlar fakat o zaman şirketin kurucularından olan Morata pes etmiyor ve ürünü pazarlamak için Amerika'ya gidiyor ve Amerikada'ki bazı şirketlerle anlaşma yaparak Amerikan pazarlarına satmaya başlıyor ve oldukçada başarılı oluyor ve SONY bir şekilde Amerika pazarına giriyor ve sonrada Avrupa pazarlarınada girmeyi başarıyor 1955 yılında ilk transistörlü radyoyu yapmayı başarıyorlar.

1958 yılında dünyanın ilk cep radyolarından birini yapmayı başarıyorlar 1960'lı yıllara gelindiğinde ise SONY ilk Genel merkezini yapıyor ve New York'a taşıyor.Firma 1964 yılında ilk renkli televizyonu yapıyor ve çok başarılı oluyorlar.


0RXcs4.jpg


SONY'nin İlk Cep Radyo'su

oopKVx.jpg


SONY'nin İlk Renkli Televizyonu

eBxc9o.jpg


1960'lı yılların sonunda SONY artık dünya çapında çok fazla bilinen bir marka haline gelmiştir.1975 yılında SONY Betamax serisini piyasaya sürüyor ve çok başarılı oluyor ama bir rakibi daha geliyor VHS gibi rakipler geliyor karşılaştırdığımız zaman VHS ile Betamaxı betamax performansı ile daha iyidir ama şöyle bir sorun var SONY çok tutucu bir tavır sergiliyor Betamax kasetlerinin ve kaset çalarlarının üretim lisans haklarını hiçbir firmaya vermiyor ve VHS daha düşük performans olmasına rağmen pazarda SONY'den daha çok satılıyor ve SONY'de pes ediyor Betamax macerasını sona erdiriyor ama betamax faciasından sonra tabikide dağılmıyor bu onların 2. Büyük hatası oluyor.1979 yılında çok ilginç bir şey oluyor şirketin yöneticilerinden Morata 1979 yılında şirketin tüm mühendislerini topluyor ve diyorki bana bir tane müzik çalar yapın tek bir kaset yapılacak insanın cebinde taşıyacak kadar küçük olacak bu aleti kullanmak isteyen kişiler kulaklığını takacak çalar'ın içine kasedi takacak ve istediği müziği dinleyecek bunu dinlerkende kimseyi rahatsız etmeyecek,SONY mühendisleri bu fikirden yola çıkarak 1979 yılında dünya teknoloji ve popülerliği tarihinde dramatik bir şekilde sunan SONY walkman'ı piyasaya sürüyor.1980'li yıllar itibariyle SONY Walkman sayesinde inanılmaz bir başarı yakalamayı başarıyor arkasından hemen Alman PHİLİPS markasıyla çalışıp dünyanın ilk taşınabilir CD çaları Diskman'i yapıyorlar.

Sony'nin İlk Taşınabilir CD Çaları Diskman


A5S1ss.jpg


1990'lı yıllarda artık SONY'nin başka rakipleri çıkıyor ve biraz düşüyor ve SONY pazarlarda gerilemeye başlıyor ki 1994 yılında kadar SONY 1994 yılında kendisinden beklenmedik bir hamle gerçekleştiriyor Efsanevi PlayStation'ı piyasaya sürüyor ve SONY PlayStation ile birlikte CD/DVD oyun disklerinide piyasaya sürüyor.


SONY'nin İlk PlayStation'u


kNGuHh.jpg


SONY bu şekilde teknoloji tarihinde çok önemli bir yere sahip oluyor.

Evet Arkadaşlar Bugün sizlerle SONY'nin ilginç tarihini inceledik bir sonraki konumda görüşmek üzere sağlıcakla kalın...
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.