Sosyal Medya Güvenliği Nasıl Sağlanır?

ωσитαѕ

Kıdemli Üye
1 Eki 2017
3,875
483
6
Sosyal Medya Güvenliği Nasıl Sağlanır?

B6EAB384-39F6-4649-9DAA-40D8C95D489E1c10dc4b6d62752d.jpg


Sosyal medya kullanım oranı özellikle son dönemlerde fazlasıyla artış göstermekle birlikte çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getirmektedir. Buna göre Instagram, Facebook, Instagram, Linkedln, Snapchat, Youtube, Pinterest ve daha birçok sosyal ağ uygulamasında kişiler günlük rutinlerini gerçekleştirmekte ve birçok faaliyetlerini de bu uygulamalar üzerinden gerçekleştirmektedir. Sosyal medya kavramı kapsamınca en önemli sorunlardan biri de sosyal medya hesaplarının güvenilirliğidir. Nitekim sosyal medya hesaplarının çok güvenli biçimde kullanılması için de kişiler ekstra çabalar sarf etmekte ve hesaplarını daha korunaklı hale de getirmek isterler. Özellikle de trol ve fake hesapların fazla olması sosyal medya üzerindeki güvenlik tehlikelerini daha fazla artırmakta ve kişilerin bu konudaki endişeleri de haklı olarak artmaktadır.

Nf15Av.png


Sosyal medya üzerinde çalınan veriler ve kimlik hırsızlıkları da yine bu alandaki en büyük tehditlerden birkaçıdır. Bu gibi güvenlik tehditlerinin en aza indirgenmesi adına sosyal medya güvenlik önlemlerinin daha iyi biçimde alınmasında yarar vardır. Nitekim bunun da yine ilgili sosyal medya uygulamasının yazılım ve güvenlik ekibiyle birlikte sosyal medya kullanıcıları tarafından gerçekleştirilmesi mümkündür.


Sosyal Medyada Güvenlik

uid-5051-AD92-DFCF-4538-A59-C-8424-C08720-C5-1617825230968-source-other-origin-gallery.jpg


Sosyal medyada güvenlik sağlamanın en temel yöntemlerinden biri de kullanıcıların iki adımlı şifre kontrollerini yapması ve kimliklerini doğrulaması işlemidir. Bu tür işlemler kullanıcıya özel bilgilerin en güvenli biçimde saklanmasını da sağlayacaktır. Ayrıca hassas verilerin saklanması ve gösterilmemesi de yine güvenliğin oluşturulması için birer yöntemdir. Bunlardan en önemlisi ise kişinin TC kimlik numarası, açık adresi ve telefon numarasını bu tür sosyal medya hesapları üzerinde paylaşmamasıdır.

Nf15Av.png


Bu tür bilgilerin paylaşılması olası güvenlik tehditlerinde kişilerin çeşitli olumsuzluklarla karşı karşıya kalmasına da sebep olabilir. Ayrıca yine sosyal medya hesaplarınıza farklı aygıtlar ve cihazlar üzerinden bağlantı yaptıysanız da hemen çıkışlarını da gerçekleştirmelisiniz. Mail hesabının bunun için bağlı olması farklı cihazlardan girişlerin yapıldığı bildiriminin alınması ve olası güvenlik tehdidi sonucunda şifrenin mail üzerinden değiştirilmesi en önemli detaylardan biridir. Sizler de bu gibi detayları önemseyerek sosyal medyadaki güvenliği sağlayabilirsiniz.


Y5Y4V1.gif


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.