Sosyal Mühendislik ve Brute Force nedir? Nasıl yapılır?

1923ruhu

Yeni üye
31 Tem 2021
18
4
26
Düşüncelerinizi ve en önemlisi edeceğiniz yardımları merakla bekliyorum.Forumdaş kardeşlerime iyi günler.
 

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
335
Localhost
Merhaba;

Sosyal Mühendislik kabaca hedef kişiyi manipule etmektir. Hedef şahıs ile iletişime geçerek ona istediğimiz herhangibir şeyi yaptirtmaktir. Mesela x kişisi hakkında bilgi toplamak istiyoruz diyelim o x kişisiyle iletişime geçip onun ilgilendiği vs alan ile alakalı muhabbet kurup yavaş yavaş onun hakkında elde etmemiz gereken bilgileri ona çaktırmadan elde etmektir. Detaylı bilgiye forumumuzun Sosyal Mühendislik bölümündeki konulardan ulaşabilirsiniz. Brute force ise erişmek istediğimiz bir oturumun giriş bilgilerini deneme yanılma yoluyla bulmaktir.

İyi Forumlar..
 

batuproxr

Katılımcı Üye
6 May 2020
561
83
Sosyalmuhendislik adami oyuna getirip yemi yedirmek daha cok psikoloji muhendisi gibi bisey oluyo
Brueteforce wordlist(sirali sifreler) wordlistdeki sifreleri deneyerek giris yapmaya calisir yapma giris olmassa diger sifreyi denir bulana kadar calisir
 

kurtdereli

Uzman üye
19 Tem 2020
1,086
242
-Türkistan-
Sosyal mühendislik, birisini, konuşma -kandırma becerinizi kullanarak hacklemektir. Örneğin instagram ekibinden olduğunuzu ve kurbanın hesabın da bir değişiklik yapacağınızı söyleyerek hackleyebilirsiniz (Örnek).
Brute force tüm şifreleri deneyerek hackleme yöntemidir. Bunun için de wordlist yani için de milyonlarca şifre barındıran bir listedir. Bu wordlisti internetten de indirebilirisiniz (ücretsiz) , kendiniz de yazabilirsiniz.
 

XTheOrder

Katılımcı Üye
1 Ocak 2019
284
6
Merhabalar, sosyal mühendisliği genellikle oltamala olarak isimlendirebiliriz. Kurban kişiyi kandırarak ondan bilgi edinmek veya direk olarak şifresini, kredi kartı bilgilerini edinmek sosyal mühendisliğe bir örnektir, sosyal mühendislik için bir çok yöntem veya hazır scriptler bulunuyor. Brute force ise bir word yani kelime listesi hazırlayıp deneme yanılma yöntemi ile kurban kişinin şifresini bulmaya çalışmaktır. Bunun içinde bir çok yöntem ve hazır program mevcut.
 

symrx

Üye
11 Tem 2021
71
13
21
Öncelikle merhaba;
Bilgi güvenliği bağlamında sosyal mühendislik, eylemleri gerçekleştirmeye veya gizli bilgileri ifşa etmeye yönelik olarak insanların psikolojik manipülasyonudur. Yani özetçe Sosyal mühendislik insanları aldatma kandırma sanatıdır.

Brute Force: Kaba kuvvet saldırısı ya da İngilizce Brute-force attack, bir hackerın bir kombinasyonu doğru tahmin etme umuduyla birçok parola veya kullanıcı adı göndermesinden oluşur. Yani bunuda kısaca anlatayım belli bi hesap var sen kendi tahminlerinden oluşan bi şifre listesi yapıyorsun ve otomatik deneyip şifreyi bulmaya çalışmaktır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.