SSH Secure Shell Kurulumu (Resimli)

bykzlu-x

Üye
9 Ocak 2008
190
5
Unix sunuculara bağlanırken Telnet’e alternatif olarak kullanılabilecek, güvenliği arttırılmış bir program olan SSH Secure Shell, komut satırı işlemleri için "Secure Shell Client" ve dosya transferi (FTP) işlemleri için "Secure File Transfer Client" olmak üzere iki uygulamayı içerir. SSH Secure Shell, ODTÜ FTP sitesinde bulunan SSH Security Shell Client 3.2.9 dosyası indirilerek kurulabilir.
SSH Secure Shell kurulumu:
SSH Secure Shell yazılımını kurmak için öncelikle kurulum dosyası çift tıklanmalıdır. Giriş ekranında "Next" düğmesine basılarak kurulum başlatılır.




Lisans sözleşmesinin bulunduğu sonraki ekranda "Yes" düğmesine basılarak sonraki adıma geçilir.

imgssh02ff0.jpg


Üçüncü adımda yazılımın bilgisayarda kurulacağı dizin belirtilmelidir. Önerilen dizine kurulabilir ya da istenen dizin seçilebilir. "Next" düğmesine basılarak sonraki adıma geçilir.

imgssh03qk6.jpg


Dördüncü adımda yazılımın program dizinleri arasında görülecek adı belirtilmelidir. Önerilen ad kullanılabilir ya da istenen ad yazılabilir. "Next" düğmesine basılarak sonraki adıma geçilir.

imgssh04zi6.jpg


Beşinci adımda kurulması istenen bileşenler işaretlenmelidir. Önerildiği gibi tüm bileşenler işaretlenebilir ya da aralarından yalnızca istenenler seçilebilir.

imgssh05ai7.jpg


"Next" düğmesine basılarak dosya kopyalama işlemi başlatılır.

imgssh06rt7.jpg


Dosya kopyalama işlemi bittikten sonra kurulumun tamamlandığını belirten pencerede "Finish" düğmesine tıklanarak kurulum sonlandırılır

imgssh07ko0.jpg


SSH Secure Shell Client kullanımı:
Secure Shell Client programı Başlat (Start) | Programlar (Program Files) | SSH Secure Shell | Secure Shell Client yoluyla ya da masaüstündeki "SSH Secure Shell Client" ikonu çift tıklanarak başlatılabilir.

imgssh08dy3.jpg


"Quick Connect" düğmesine tıklanınca açılan pencerede, bağlanılmak istenen sunucunun adı "Host Name", kullanıcı adı ise "User Name" kısmına yazılıp "Connect" düğmesine basılmalıdır.

imgssh09sy0.jpg


Ekrana gelen pencerede kullanıcı şifresi girilerek sunucuya bağlanılır.

imgssh10jo3.jpg


SSH Secure File Transfer Client kullanımı:
Secure File Transfer Client programı Başlat (Start) | Programlar (Program Files) | SSH Secure Shell | Secure File Transfer Client yoluyla ya da masaüstündeki "SSH Secure File Transfer Client" ikonu çift tıklanarak başlatılabilir.

imgssh11xy2.jpg


"Quick Connect" düğmesine tıklanınca açılan pencerede, bağlanılmak istenen sunucunun adı "Host Name", kullanıcı adı ise "User Name" kısmına yazılıp "Connect" düğmesine basılmalıdır.

imgssh12ry2.jpg


Ekrana gelen pencerede kullanıcı şifresi girilerek sunucuya bağlanılır.

imgssh13kp4.jpg


Sunucuya dosya aktarmak için dosya seçilip sağ tıklanınca açılan menüden "Upload" seçilmelidir. Sunucudan dosya indirmek içinse dosya seçilip sağ tıklanınca açılan menüden "Download" seçilmelidir.

imgssh14qb6.jpg


Programı buradan indirebilirsiniz :

ftp.metu.edu.tr/pub/mirrors/ftp.ssh.com/SSHSecureShellClient-3.2.9.exe

alıntıdır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.