SSL Sertifikası Tipleri Ve Özellikleri

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
335
Localhost

jyo2qm.png

Merhaba TürkHackTeam Üyeleri.
Bu Konumda Sizlere Bu Konumda Sizlere SSL Sertifkası Tiplerini Ve Özelliklerini Göstereceğim.


dWHR1f.gif



Konu İçeriği

SSL Sertifikası'nın Özellikleri Nelerdir?

SSL Sertifikası Tipleri Nelerdir?

SSL Sertifikalarının Genel Özellikleri



PN002A.png



SSL Sertifikası'nın Özellikleri Nelerdir?

Sunucu ve kullanılan İnternet tarayıcısı arasındaki işlemleri şifreleyen ve üçüncü tarafların kötü niyetli kullanımını önleyen SSL protokolü, standart biçimde bir algoritmaya dayanmaktadır. SSL sertifikası alındıktan sonra, web sitenizin başında HTTPS kullanılacaktır. Bu, artık güvenilir bir web sitesi olduğunuz anlamına gelir.

SSL’in diğer önemli özellikleri şunlardır: iletilen belgelerin tarihini ve saatini, özellikle sitede yapılan satın alımları kaydeder ve bu süreci kontrol eder, böylece bir belge arşivi oluşturur. Ayrıca, internet üzerinden yapılan işlemlerde gönderenin ve alıcının güvenilirliğini kontrol ettikten sonra işlem yapmanıza olanak tanır.


SDh3SH.png


RGQJLC.gif



SSL Sertifikası Tipleri Nelerdir?


Kimlik Doğrulama Türüne Göre


DV (Alan Adı Kontrolü) SSL

Düşük doğrulama düzeyi, yalnızca alan adını (domain) doğrulayan ve birkaç dakika içinde sahip olunabilen bir sertifikadır. En uygun fiyatlı SSL sertifikası çözümüdür.


OV (Kurumsal Doğrulama) SSL

Sunucu adına bağlı olarak, bu etki alanının ait olduğu şirket hakkında bilgi içerir ve tüm bu bilgiler sertifika yayıncısı tarafından kontrol edilirek doğrulanır. Kurumun adı, kurumun çalışıp çalışmadığı, başvuru sahibinin kurumda çalışıp çalışmadığı, başvurunun kurumdan alınıp alınmadığı, başvuru veya alan adının kurumda olup olmadığı ve tüm iletişim bilgilerinin doğruluğu tek tek kontrol edilir. Bu tür SSL sertifikalarının üretimi DV sertifikasından çok daha güvenlidir. Bu sertifikaların onay süreci 1-2 gün sürer.


EV (Gelişmiş Doğrulama) SSL

Bu sertifikalar en yüksek güvenlik düzeyine sahiptir ve sertifikalı bir şirketin fiziksel, yasal ve ticari varlığı ile kapsamlı kurumsal denetim süreçleri sağlar. Bunlar, sertifika üreticileri tarafından gerçekleştirilen çok sayıda kontrol nedeniyle en pahalı SSL sertifikalarıdır. Bu tür sertifikalarda, kullanıcı tarayıcıda EV SSL sertifikası olan bir siteye bağlanırsa, adres çubuğunda güvenilir site simgesine sahip yeşil bar görüntülenir.


SDhlF1.png


Alan Adı Türüne Göre


Standart SSL Sertifikaları

Standart SSL sertifikaları, alt etki alanı olmayan (subdomain dahil olmayan) yalnızca 1 alana (alan adı) için kurulabilir ve kullanılabilir.


Çok Alanlı SSL Sertifikaları

Tek bir sertifika ile birden fazla alan adını şifrelemeyi sağlayan sertifikalardır. Kural olarak, varsayılan 1 birincil alan adına ek olarak 2 alan adı seçme seçeneği ile çok domainli sertifikalar kullanıcıya teslim edilir. Böylece, hiçbir ek ücret ödemeden, bu sertifikalar ilk satın alma işleminde 3 alan adı için de kullanılabilir.

Ayrıca, sertifika sağlayıcısı tarafından belirlenen alan adları için ek ücret ödenerek ek alan satın alınabilir ve bir sertifika ile şifrelenen alan sayısı ortalama olarak 100’e çıkarılabilir.


Joker Karakterli SSL Sertifikaları (Wilcard SSL)

Sertifikanın kullanıldığı etki alanının tüm alt etki alanlarını imzalamanıza izin veren bir sertifika türüdür. Yükleme *.alanadi.com biçimindedir. Wilcard SSL sertifikaları alt alan (subdomain) kısıtlaması içermez. SSL, Güvenli Yuva Katmanı ürünleri, sunucu ve istemci arasındaki web sitelerinde gerçekleşen işlemleri mevcut işlevlere göre şifreleyerek web sitelerinde gerçekleşen işlemleri korur.


SDh8sA.png


RGQJLC.gif



SSL Sertifikalarının Genel Özellikleri

SSL sertifikaları, web sitesi adreslerinin doğruluğunu doğrulayan ve şifreli bir kanal aracılığıyla iki nokta arasında güvenli iletişim sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları asla kodunuzun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz. SSL sertifikaları, garanti, destek hizmeti ve sundukları ek özelliklere bağlı olarak değişir.

SSL, ağ üzerinden bilgi aktarırken güvenliği ve gizliliği sağlamak için Netscape tarafından geliştirilen bir güvenlik protokolüdür. SSL, gönderilen bilgilerin kesinlikle ve sadece doğru adrese deşifre edilebilmesini sağlar. Bilgiler gönderilmeden önce otomatik olarak şifrelenir ve yalnızca doğru alıcı tarafından şifresi çözülebilir. İşlemin ve bilgilerin gizliliği ve bütünlüğü her iki tarafın da doğrulanmasıyla sağlanır.

Veri akışında kullanılan şifreleme yönteminin gücü, kullanılan anahtarın uzunluğuna bağlıdır. Anahtar uzunluğu bilgileri korumak için çok önemlidir. Örneğin, 8 bit üzerindeki iletimin şifresini çözmek son derece basittir. Bir bit, ikili sırada bir sayıyı temsil eder. Bir bit, 0 veya 1 olmak üzere 2 farklı değere sahip olabilir. 8 bit yalnızca 28 = 256 farklı olası anahtar içerir. Bir bilgisayar bu 256 farklı olasılığı sırayla inceleyerek sonuca varabilir.

SSL protokolü 40 bit ve 128, 256, 1024 bit şifreleme kullanır. 128 bit şifrelemede 2128 farklı anahtar vardır.


SDhFnI.gif



RGQJLC.gif

//Alıntıdır

Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.
Esenlikle Kalın..

Saygılarımla:Smiley1021:


SooBqe.png

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.