String ( Değişkenler )

IpMaN

Üye
2 Kas 2011
99
0
İstanbul
Değişken bilgisayarın hafızasında geçici süreliğine tutulan veri kalıplarıdır. Örnek vermek gerekirse değişkenimizin ismi " adres " (tırnak işaretleri değişkeni belirtmek için kod yazımında kullanılmaz) adres değişkeninin değeri de www.turkhackteam.net olsun. Yani aşağıda belirtmek gerekirse

adres = www.turkhackteam.net

Bunu matematik ten örnek vermek gerekirse x = 8 + 4 burada gördüğümüz " x " değişken " 8 + 4 " ise değişkenin değeridir. Değişkenlere isim verirken adres, x gibi isimler bunlarında yazım kuralları vardır. Aşağıda verilmiş olan kuralları ve örneklerini görebilirsiniz.

1. Değişken (String) ismi en fazla 255 karakterden oluşmalıdır.

x = 8

x (<= Değişken ismi) = 8 (<= Değer)

2. Değişken (String) isminde semboller ve işaretçiler kullanılamaz. Örnek = é"!'^+%&/() gibi karakterler Kullanılamaz. Kullanımına izin verilen tek karakter _ (Alttan çizgi karakteridir.)

Yanlış yazım : adres1.! Doğru yazım : adres1 Doğru yazım 2 : adres1_ veya adres_1 (Sembol ve geçersiz karakter yok karakter )

3. Değişken (String) isminin ilk karakteri daima harf olmalıdır.

Yanlış yazım : 1adres1 Doğru yazım : a1dres1 şeklinde olmalıdır.

4. Değişken (String) isimleri arasında büyük küçük yazım ayrımı yoktur. Örnek : siz ADRES , Adres, aDrEs , AdreS şeklinde bile yazsanız, Visual Basic bunu direk adres diye tanımlar ve düzeltir.

5. Bir prosedür (procedure) de aynı isimde birden fazla değişken tanımlanamaz.

Şimdi Visual basic te değişken oluşturmayı görelim. Kod sayfasının en üst satırına gelip Aşağıdaki şekilde değişken tanımlayabilirsiniz.

Dim adres As String

..::Bir Teşekkür Yeter::.. :diablo :diablo
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.