Sunumlara Ses Dosyası Eklemek (Resimli Anlatım)

ByCrauSeRs

Kıdemli Üye
22 Eyl 2007
2,641
9
THT KaLıcı KonutLarı
Powerpoint programının içine müzik gömmek için bilinmesi gereken en önemli şey ses dosyasının WAV uzantılı olmasıdır, yani çok kullandığımız ***’ler powerpoint sunumunun içine gömülmez(yanlış anlaşılmasın eklemekten bahsetmiyorum), gömmek için “wav” uzantılı ses dosyası olması gerekmektedir ya da Mp_3 ’ler bir dönüştürü ile wav’a dönüştürülüp gömülmesi gerekir.


1. Öncelikle “araçlar(tools)” girerek aşağı doğru açılan menüden “seçenekler(options)” seçelim

1ru1.png


2. Açılan pencereden “Genel(general)” girerek “KB” önündeki sayıyı yükseltelim, örneğin aşağıdaki resimde 5000KB yani 5MB’lik bir değer var bu değer içine gömeceğimiz ses dosyasının(wav) limitini gösteriyor, ekleyeceğimiz ses dosyasını örneğin 10MB ise buraya 10.000KB yazmamız gerekli, işlem bittikten sonra “tamam(ok)” ile kapatın pencereyi.

2fn7.png


3. Şimdi “Ekle(insert)” , "sesler ve klipler(movies ans Sounds)" takip ederek "dosyadan ses(sound from file)" seçin.
3si4.png


4. Ses dosyasını seçin, unutmayın WAV olmalı…

4ku4.png


5. Dosya eklendikten sonra karşınıza böyle bir pencere gelir, “otomatik olarak(Automatically)” seçin.


5ep4.png


6. Ses dosyasını ekledik ve slaytın ortasında bir sarı çan şeki çıktı, üzerine gelin ve sağa basın,açılan menüden “Animasyon(custom animation)” girin

6ve6.png


7. Sağ tarafta açılan animasyon penceresinden eklediğimiz ses dosyasının üzerine gelip sağa basın ve efekt seçenekleri(effect options) girin.

7yt6.png


8. Burası önemli bir nokta aşağıdaki resimde kırmızı kare içine aldığım yerdeki “sonra(after)” yazan yere tik koyun ve ordaki boşluğa sunumunuzun toplam slayt numarasını yazın, yani sunumunuz 40 slayt ise toplam oraya 40, 856 slayt ise 856 yazın böylece eklenen ses dosyası hiç durmayacak ve toplam slayt sayısı sonuna kadar çalmaya devam etcek

8ok4.png


9. son olarak sarı çan işaretinide saklamak için şunu yapın, yukardaki “ses ayarları(sound settings)” sekmesine girdikten sonra aşağıdaki resimde işaretlediğim, “hide sound icon” ile başlayan cümlenin başındaki yere bit tik koyun ve tamam diyip kapatın.

9gp4.png


-alıntı-
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.