Symlink Bypass / Açığını Kapatmak

Gringox

Yeni üye
15 May 2016
41
0
grin.py
Merhaba arkadaşlar,
Bilindiği üzere linux-apache sunucularda çokca karşılaştığımız symlink açığının nasıl yapıldığı ve nasıl önlem alınacağı üzerine biraz durmak istedim.


Symlink nedir?

Bağlı olduğu sunucu içinde sembolik ağ (link) oluşturma sistemidir. Sunucuda var olan bir tane oluşturulmuş symlink ile aynı sunucuda ki bütün sitelerin database dosyalarına erişim yapabilirsiniz. Kısa kodlara göz atalım. Bir siteye symlink shell attığınızı düşünelim ve işlemlere başlayalım.

Dizin Başlatma

Kod:
"ln -s /home/çekmekistediğindizin/public_html/sym.txt"

Httpdocs Çekme

Kod:
"ln -s /home/çekmekistediğindizin/httpdocs/sym.txt"

Htaccess Oluşturma

Kod:
Options Indexes FollowSymLinks

DirectoryIndex ssssss.htm
AddType txt .php
AddHandler txt .php

Shell ve Ana dizine (Public Html - Home - Sitedocs) .htaccess dosyası atılmaz, atıldığı takdirde siteye erişim kesilir.

.htaccess (sym.txt) dosyasının bulunduğu kısma atılır yada vb. dosyası atıldıktan sonra sayfayı yenilemeniz yeterli olacak ve çektiğiniz bilgiler size yansıyacaktır. Böylece bir Symlink Bypass öğrenmiş olduk. Şimdi bu açığı fixleyelim (kapatalım).

Disable_functions bazı bypass eylemleri sonrasında güvenliğini kaybediyor.

Peki ne yapmak gerekiyor?

[COLOR="Silver'']Apache - Linux [COLOR="Teal"]Sistemlerinde Symlink database, conf, configuration, gibi dizinleri bypass halinde sömürebilir. Aşağıda verdiğim kodlarla erişimi engelleyebilirsiniz. Fazlasıyla faydalıdır.[/COLOR][/COLOR]

Httpd.conf dosyasına aşağıdaki kodları ekleyin.

Kod:
<Directory "/home/*/public_html"> 
    Options -ExecCGI 
    AllowOverride AuthConfig Indexes Limit FileInfo options=IncludesNOEXEC,Indexes,Includes,MultiViews,SymLinksIfOwnerMatch,FollowSymLinks 
</Directory>

Kod ekleme işlemi bittikten sonra apache restart yapınız. Yeterli fix işlemi bu kadar.

İyi forumlar..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.