Tekla Structures Xsteel 12

f_and_y

Uzman üye
30 Eyl 2006
1,135
13
istanbul
image001.jpg
Xsteel tasarlanmis yapisal bir konstruksiyonu ile genel görünüsler, kesitler, detay resimleri, ileri derecede raporlama, malzeme listeleri ve CNC dosyalarini otomatik olarak üretebilen bütünlesmis bir çelik konstrüksiyon çizim ve imalat programidir.Ayrica 10. versiyondan sonraki sürümleri modelin statik analizini de yapmaya yöneliktir. Kullanici(single-user) yada kullanicilar(multi-user), üç boyutlu modelin üzerinde çalisabilir. Bu model, planlama ve üretim için bütün bilgileri içerir.
Xsteel’in nesne yönelimli çalisiyor olmasi yapi temelini, birlesim tiplerini ve malzemeleri aninda üretecek araçlari kullaniciya saglar, ileri düzeyde modellemede ve çizimde zaman faktörünü en iyi sekilde kullanabilmesine yardimci olur.
X-steel konstrüksiyondaki jointlerin de kullanilan plaka ,civata ve flans gibi elemanlarin da noktasal statik analizini yaparak gerekli malzeme miktarini tespit etmemize olanak saglar.
Xsteel ve Çelik Konstrüksiyon Kursu Size Nasil Yardimci Olabilir?
- Xsteel strukturel ve statik analiz problemlerini çözer.3 boyutlu düsünme yeteneginizi artirir.
- Xsteel 150 civarinda otomatik macro birlesim imkani sunar.
- Çelik konstruksiyon projelendirme teknikleri ve macro kullanimlarinin statik açidan degerlendirilme imkanini saglar.
- Yapisal çelik hakkinda genel bilgiler (çelik cinsleri, çelik mukavemetleri , civata ve profil cinsleri v.s. ) ögrenmenizi saglar.
- Hangi raporu veya resmi ne zaman istersiniz alabilme imkani sunar.
- Üç boyutlu modelin ayrintili olarak incelenmesine olanak verir.
- Yapi modeli, kullanici tarafindan elemanlarin konumundan baslayip bunlara karsi gelen birlesim tipleriyle ekranda diyaloglu olarak olusturulur.
- Elemanlar ekranda gerçek kesitler olarak görüntülenir ve islenir. Bu ise kullanicinin gereksiz islemler yapmadan, istenen konstrüksiyonu dogrudan üretmesini ve ayni anda modeli gelistirmesini saglar ve bu nedenle performans kaybi olmadan çok büyük çelik yapi sistemlerini hizla idare edebilir.
- Çok sayida malzeme listeleri ve raporlar her an kullanilmaya hazir bilgi tabanindan kolayca üretilir.
- Genel görünüs, kesit, markalama ve montaj resimleri, birlesim elemanlari (civatalar, kaynaklar) listeleri, tasima listeleri gibi tüm raporlar istenen herhangi bir projelendirme asamasinda üretilebilir.
- Xsteel`in atölye ve santiyedeki toleranslari, civatalarin kolay baglanmasi ve elemanlarin ayni hacmi isgal etmesini kontrol (clash detection) özelligi vardir. Projenin her asamasinda bu olanak kullanilabilir ve bu degerli makrolar birlesimdeki bütün elemanlarin aninda üretilmesine ve projenin otomatik olarak ve çok kisa bir zamanda tamamlanmasina yardim ederler.
- Internet araciligiyla bürolar arasinda iletisim kurulabilen kuvvetli bir yazilimdir. Ayni anda internet üzerinden farkli bürolardaki çok sayida kullanici ayni model üzerinde çalisabilir.
- Xsteel`de parça açilimlarini ve sablonlarini direkt imalata verme imkani vardir.(wrap açilimlarini direkt verir).
- Xsteel de projeye gelen revizyonlari islemek çok kisa zamanda gerçeklestirilir.
- Enerji iletim hatti , aydinlatma direkleri çelik konstrüksiyonlari için özel makrolari vardir.
- Çelik yapilar için mimari strukturel dizayn ve detay olusturma yetenegi ve imkani saglar.
- Çok sayida kullanici ayni projede ve ayni modelde çalisabilir.Özellikle hiz isteyen projeler ve acil olarak degistirilmesi istenen projeler, çoklu kullanici destegi sayesinde çok daha kisa sürede tamamlanabilir.
- Her türlü çelik binanin istenilen strüktürde ve user connection imkanli olarak tasarlanmasina imkan verir.
- Xsteel CNC verileri üretilebilir. Önde gelen bütün kesme makina üreticilerinin CNC datalari Xsteel`de saglanmistir.Xsteel`in diger sistemlerle 3-Boyutlu iletisimi saglanmistir ve ayrica CIMsteel, DXF, 3DGN, ASCII gibi formatlari destekler. Xsteel ile üretilen modeller diger sistemlerle çift yönde aktarilabilir.
Bunlardan bazilari AutoCAD, Intergraph, Microstation, FrameworksPlus, PDS, PDMS System v.b. CIMsteel Integrasyon Standardlari (CIS) Xsteel`e entegre edilmistir.
- Bütün resimler Xsteel tarafindan otomatik olarak üretilir ve istenirse kullanici tarafindan diyaloglu olarak islenebilir.
- Bu kursu basariyla tamamlayanlar çelik konstrüksiyon piyasasinda tasarim mühendisi veya konstrüktör ressam olarak direkt ise baslayabilme bilgi ve becerisinde olabileceklerdir.
Xsteel ve Çelik Konstrüksiyon Kursu Kimler Için Yararlidir?
-Insaat Mühendisleri
-Makine Mühendisleri
-Konstrüktör ressamlar
-Makine ressamlari
-Çelik projeleri yapan proje bürolari
-Çelik konstrüksiyon imalati yapan imalatçi kuruluslar -Çelik konstrüksiyon tasarimi yapan mimarlar -Ilgili diger meslek kolları
Home: https://tik.lat/UzOPA
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.