- 1 Tem 2023
- 74
- 25
Takıldığınız herhangi bir konu ya da sormak istediğiniz bir soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Sizin için bir tablo oluşturdum. Ancak bazı karmaşık konulara girmeyeceğim. Örneğin, baştan sona bir blog sitesi kurup admin paneli yapmak gibi konuları yazılı olarak anlatmak hem zor olur hem de verimli şekilde anlaşılmayabilir. Bu nedenle, bu tür konuları videolar izleyerek öğrenmeniz daha uygun olacaktır.
XAMPP KURULUM
PHP geliştirme ortamı hazırlamak için XAMPP kullanıyorum, ancak farklı bir uygulama kullanmak isterseniz bu tamamen size bağlı. Aşağıdaki linkten işletim sisteminizi seçip, istediğiniz uygulamayı kurabilirsiniz.
XAMPP DOWNLOAD | XAMPP İNDİR
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PHP Nedir?
Bu soruyu yakın zamanda sade ve anlaşılır bir şekilde açıklamıştım. Linke tıklayıp göz atabilirsiniz.
PHP NEDİR? AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI
Ders No | Konu | Açıklama |
---|---|---|
1 | XAMPP Kurulumu ve PHP'ye Giriş | XAMPP'yi indirip kurarak PHP geliştirme ortamınızı hazır hale getirecek ve PHP diline giriş yapacaksınız. |
2 | PHP Temel Yapısı ve Sözdizimi | PHP dilinin temel sözdizimi, nasıl çalıştığı ve PHP'nin yapı taşlarını öğreneceksiniz. |
3 | Değişkenler ve Veri Tipleri | PHP'deki değişkenlerin nasıl tanımlanacağı, veri tipleri ve bu veri tipleriyle nasıl işlem yapılacağı. |
4 | Operatörler ve Koşullu İfadeler | Matematiksel ve karşılaştırma operatörlerinin yanı sıra if-else yapılarıyla koşullu işlemleri öğreneceksiniz. |
5 | Döngüler (for, while, foreach) | PHP’de döngü yapıları ile verileri nasıl tekrarlayabileceğinizi ve işlemlerinizi nasıl daha verimli hale getireceğinizi öğrenin. |
6 | Diziler ve Diziler Üzerinde İşlemler | PHP dizilerinin tanımlanması, diziler üzerinde işlem yapma, dizilere veri ekleme ve dizilerde arama yapma. |
7 | Fonksiyonlar ve Parametre Kullanımı | PHP'de fonksiyonlar oluşturma, parametreler ile çalışarak modüler kod yazma. |
8 | Form İşlemleri (GET & POST) | Web formlarının PHP ile işlenmesi, kullanıcıdan veri alırken GET ve POST metotlarının nasıl kullanıldığını öğrenin. |
9 | Session ve Cookie Kullanımı | PHP’de session ve cookie kullanarak oturum yönetimi ve kullanıcı bilgilerini saklama. |
10 | Dosya İşlemleri (Okuma & Yazma) | PHP ile dosya işlemleri yaparak dosya okuma, yazma ve dosya üzerinde işlem yapma becerisi kazanacaksınız. |
11 | PHP ile Basit Bir Login Sistemi | Kullanıcı giriş sistemi yaparak, form verilerini işleme ve kullanıcı doğrulama yöntemlerini öğrenin. |
12 | Veritabanı Bağlantısı (MySQL) | PHP ile MySQL veritabanına bağlantı kurma ve veri çekme, ekleme işlemlerini yaparak veritabanı yönetimi hakkında bilgi edinin. |
13 | PHP ile Veri Ekleme, Güncelleme, Silme | Veritabanında veri ekleme, güncelleme ve silme işlemlerinin nasıl yapılacağını öğrenin. |
14 | PHP Proje Geliştirme Temelleri | PHP ile proje geliştirirken izlenecek adımlar, iyi kod yazma pratikleri ve proje organizasyonu. |
XAMPP KURULUM
PHP geliştirme ortamı hazırlamak için XAMPP kullanıyorum, ancak farklı bir uygulama kullanmak isterseniz bu tamamen size bağlı. Aşağıdaki linkten işletim sisteminizi seçip, istediğiniz uygulamayı kurabilirsiniz.
XAMPP DOWNLOAD | XAMPP İNDİR
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PHP Nedir?
Bu soruyu yakın zamanda sade ve anlaşılır bir şekilde açıklamıştım. Linke tıklayıp göz atabilirsiniz.
PHP NEDİR? AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI