Total Immersion Racing (tamamlandı)(indir download)

DoWn LiTe

Uzman üye
9 Nis 2007
1,608
33
emekli mod

http://rapidshare.com/files/78...totalimmersionracing.part1.rar
http://rapidshare.com/files/78...totalimmersionracing.part2.rar
http://rapidshare.com/files/78...totalimmersionracing.part3.rar
http://rapidshare.com/files/78...totalimmersionracing.part4.rar
OYUN NO CD CRACK İ: http://rapidshare.com/files/79...ing.v1.3.Patch.Cracked-STN.rar

NOT: crack dosyası tüm partlar bittikten sonra kurulacak
Rar şifresi : www.oyun-forum.com
AlInTıDıR

Total Immersion Racing; ilginç bir isim. Oyun da öyle. Yarış oyunlarında bulunması gereken tüm özelliklere, daha değişik özellikler de ekleyerek, mükkemmeli yakalamaya çalışmış bir oyun. Ben oldukça sevdim. Özellikle arcade havasından sıyrılıp, gerçekçiliğe önem veren oyuncular için, bu oyun acaip fazla sevilecek. En önemlisi de NFS'de falan da gerçekçilik oldukça baltalanmıştı, bunun hayal kırıklığını üzerinden atmak isteyen oyuncular, hemen bu oyuna koşsunlar.

Oyunumuzun en önemli özelliği, yapay zeka sanırım. Çünkü bunun üzerinde çok duruldu. İzlediğim reklamlarda, basın açıklamalarında, hep bu yapay zekadan ve oyunun zekiliğinden bahsedildi. Ne kadar haklılar bilmiyorum, bunu saatlerce hatta günlerce oynayarak sizler de göreceksiniz. Oyunda rakipleriniz sizin yarış stilinizi bir iki yarıştan sonra anlıyorlarmış. Ardından da bunu size karşı kullanıyorlarmış veya buna karşı başka bir strateji geliştiriyorlarmış. Hatta sizin yaptıklarınıza göre, sizden intikam bile alabiliyorlarmış. Mesela bir yarışta siz bir rakibe çarpıyorsunuz, ileride o da sizden intikam almak için aynı şeyi yapabiliyorlarmış. Afferim gerçekten, eğer böyle bir zeka oyunda gerçekten varsa, helal olsun demekten başka birşey yapmama gerek yok. Ben oyunu oynadığım sırada böyle bir zekayı görmedim ama, uzun süre oynamadığımdan olsa gerek. Çünkü oyun oldukça zor.

Oyunun gerçekçiliğinden bahsetmiştim. Tam anlamıyla bir simulasyon oyunu. Tuşlar ve diğer kontrollerde bir fark yok, ama arabaların kontrolleri acaip. Zaten bir arabaya baktığınız zaman, hemen onun kullanımı hakkında da fikir edinebiliyorsunuz. Oyunun bu yönünü de çok beğendim. Hani bakarsınız ya, böyle yayvan bir arabadır, yere yakındır, o zaman yol tutuşu iyidir. İşte oyunda bunlara da dikkat edilmiş. O yüzden araba seçimlerinde, arabanın tipine bakarak da karar verebilmeniz sağlanmış. Tabi size detaylı bilgiler veriliyor, o ayrı.

Arabalardan bahsedelim biraz da. GT kategorisindeki arabalar, Audi TT-R, Quaife GT, BMW M3 GTR, Noble M12. GTS kategorisinde, Vemac, Sintura, Panoz Esperante GTR, McLaren F1 GTR, Lister Storm GT1 var. PRO kategorisinde ise daha gariban arabalar var
smiley.gif
Bunlar, BMW V12, Audi R8, Panoz LMP, Dome ve Bentley Speed 8. Bunlar birbirinden süper arabalar. Hepsinin özellikleri gerçeklerinin aynısı. Hatta gerçekçilik oldukça abartılmış, o yüzden seçerken arabaları iyi araştırmanızda fayda var. Oyunda başarılı olmanız durumunda, kilitli bazı arabaları da açabiliyorsunuz. Artık onlar da uçar mı ışınlanır mı, orasını bilmiyorum.

Silverstone, Talheimring, Springfield, Monza, Hockenheim, Sebring, Rockhingham, Minato City oyunda bulunan pistler. Tabi gördüğünüz gibi bunlar gerçek pistler. Gerçekleriyle birebir aynı dizayn edilmişler. Sağlam bir ekip gidip ölçümleri yapmış, herşeyi birebir dijital dünyaya aktarmışlar. Ayrıca fizik motorundan sorumlu özel bir ekip, arabaların ve değişen hava koşulları ve pist durumlarının oyuna tamamen gerçekçi aktarılması için deliler gibi çalışmışlar.

Oyunun grafikleri oldukça detaylı. Pist tasarımları, tam gezimlik yapılmış. Etrafa şöyle bir baktığınızda, yarıştığınız şehrin tüm özelliklerini görebiliyorsunuz. Yazılar, reklam panoları, ışıklandırmalar, dağlar ve ağaçlar süper modellenmişler. Arabalar, parlak parlak ve detaylılar. Üzerlerinde bir dolu efekt var. Tabi süper sistemleri olmayanlar bunları kapatmak zorunda kalacaklar ama yine de arabalar full detay seviyesinde muhteşem gözükmekteler. Ayrıca oyundaki kamera açıları da güzel. Özellikle tekrar gösterimlerde, harika görüntüler eşliğinde hünerlerinizi yeniden izleyebiliyorsunuz. En güzeli de, kokpit kamerasının olması. Çoğu oyunda eksikliği çok fazla hissedilen bir olay.

Seslendirmeler de aynı şekilde başarılılar. Zaten motor sesleri falan tamamen gerçekçi. Diğer efektler de öyle. Müzikler de oyuna göre seçilmiş, hızlı müzikler. fazla bir etkisi yok. Ama bozmuyor işte.

Ben artık ne desem boş arkadaşlar, pek yorum yapıp yazıyı fazla uzatmak istemedim. Çünkü oyun oldukça başarılı, başka birşey söylemeye gerek yok. Gerçekliğe önem veren herkesin kesinlikle alması gereken bir oyun. Yanlızca sistem gereksinimleri biraz moralinizi bozabilir. Onu da bazı detaylardan fedakarlık ederek aşabilirsiniz. Ama yapay zeka, fizik kuralları, direk olarak CPU ile alakalı olduğundan, makinenizi oldukça zorlayan bir oyun olacak bu. Bu nedenle 1,5 Ghz'lik bir işlemci ile, oyunu tam anlamıyla zeki bir şekilde oynamanız mümkün. Zaten söylendiğine göre, oyun kendini bilgisayarın konfigürasyonuna göre otomatik ayarlıyormuş. O yüzden, fazla kafanızı da takmanıza gerek yok.

İşte böyle sevgili yarış severler
smiley.gif
Arcade tarzından hoşlanmayanlar, son çıkan oyunları çok kolay ve gerçeklikten uzak bulanlar, bir de bu oyunu denesinler bakalım. O zaman anlayacaklar ki arcade oyunlar da bir kenarda olması gereken, tadımlık yarış oyunlarıdır
smiley.gif





evogt_large_5.jpg


24147699.jpg


t_screen002.jpg


curvas.jpg
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.