Trojan Türleri

akovskiniz

Kıdemli Üye
7 Ocak 2016
3,636
50
23
akovskiniz.php

*Remote Access Trojans(RAT)*

Muhtemelen en çok kullnılan truva atları bunlardır.Saldırgan kişilerin kurban bilgisayarlara uzaktan erişimlerini sağlarlar.Böylelikle saldırganların bilgisayarınızdaki dosyları görmesi ve değiştirmesi, özel görüşmelerinizi izlemesi, hesap bilgilerinizi erişmesi, başka bilgisayarlara saldırma için bilgisayarınızı kullanması mümkün olmaktadır.

*Password Sending Trojans*

Bu truva atlarının maksadı kayıtlı oaln tüm şifreleri bulmak , o an girmekte olduğunuz şifreyi bile almak ve fark ettirmeden özel bir e-posta adresine göndermektedir.Kullanıcıadı ve parolayla oturum açılması gereken tüm durumlarda parolanız başkalarının eline geçebilir.

*Keyloggers*

Bu truva atlarının matığı çok basittir.Kurbanın klavyede bastığı her tuşu sırasıyla bir dosyaya kaydettikten sonra,o dosyayı saldırgan kişiye yollarlar.Bunlardan çoğu çevrimiçi ve çevrimdışı kayıt fonksiyonuna sahiptirler.

*Destructive*

Bu truva atlarının tek amacı dosyları silmek yada tamamen yok etmektir.Bu amaç onları çok basit ve kolay kullanımlı yapar.Bu tipteki yazılımlar,otomatik olarak tüm sistem dosyalarını bilgisayarınızdan silerler.Saldırganlar tarafından aktif edilebildikleri gibi ayarlanmış olan özel bir tarih veya saatte kendileride aktif olabilirler.

*Denial Of Service(DoS)Attack Trojan*

Bir süre öncesine kadar en popüler olan truva atlarıdır ve saldırgan kişiye yeterince kurban bulduğunda DDoS(Distiributed Dos) atağı başlatma gücünü verir.Örneğin ADSL kullanıcısına truva atını bulaştırsaydınız ve eş zamanlı şekilde kurbanlardan özel bir hedefe doğru saldırıya başladıysanız, bu hedef alınan
serviste çok fazlaveri trafiği ve işlem yığını yaratacaktır.Bu da hedef alınan serviste çok fazla veri trafiği ve işlem yığını yaratacaktır.Bu da hedef alınan servisin görevini yürütememesini sağlar.Günümüzdeyse DoS ve DDos saldılarına karşı basitçe çok etkili önlemler alınabilmektedir.


*Mail-Bomb Trojan*

Bunlar DoS truva atının biraz değişmiş hali olarak rastgele içerikli mailleri eş zamanlı olarak e-posta adreslerine göndermeti amaçlar.

*Proxy/Wingate Trojans*

Bu tür truva atları tüm dünyanın yada sadece saldırganın faydalanması için, kurban bilgisayarına kullanılabilir bir Proxy/Wingate sunucusu özelliği kazandırırlar.Böyleleikle saldırganlar sizin arkanıza saklanır ve bilgisayarınız üzerinden anonim olarak Telnet,ICQ,IRC,MSN messenger bağlantıları kurabilir.Daha önemlisi çalıntı kredi kartı bilgileriyle alışveriş yapmak gibi birçokyasa dışı işlemi gerçekleştirebilirler.Bu işlerin hepsi sizin IP adresiniz üzerinden yapılacağı için ilk suçlu siz olursunuz.

*FTP Trojans*

En basit truva atları bunlardır ve sadece 21. portu açarak herkesin veya sadece kendilerinin bilgisayarınıza bağlanabilmesini sağlaralar.Daha güncel sürümleri parola korumalıdırlar ve sadece truva atını bulaştıranlar bağlanabilirler.

*SoftWare Detection Killers*

Bu truva atları, bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak için yüklü olan ZoneAlarm,Norton Anti-Virus gibi popüler yazılımları devre dışı bırakırlar.Böylelikle saldırganlar yasa dışı işlemlerini yapabilmek için bilgisayarınızda daha rahat çalışabilirler.Bu programların çalışmadığını fark etseniz bile, yüklü oaln truva atını silmeniz, yeni bir güvenlik yazılımı yüklemeniz yeni bir güvenlik yazılımı yüklemeniz, onu ayarlamanız ve tekrar kendinizi güvenli hissederek internete bağlanmanız vakit alacaktır.Zaten bu yazılımlar bu işlemleri zorlaştırmak için ellerinden geleni yaparlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.