Network Tryhackme simülasyonmudur yoksa gerçeği mi gösterir

Wracker

Üye
18 Haz 2021
231
50
New York
Beyler Tryhackme simulasyonmudur yoksa gercekdeki gibi mi gösterir ben baktim biraz ama ingilizcem iyi olmadigi icin pek anlayamadim simulasyon gibi geldi bana tryhackme faydalimidir yoksa buna benzer kendimizi gelistirmek için siteler varmidir başka ?
Yorumlariniz için simdiden tesekkurler
 

Narisca

Katılımcı Üye
11 Mar 2021
421
198
Londra
TryHackMe CTF sitesidir, sitede bir çok kullanıma değicek sanal makineler bulunuyor.
Eğitim alabileceğiniz güzel bir yer, gerçekteki gibi gösterir. Sonuçta eğitim veriyor.
 

TaoLao

Katılımcı Üye
4 Ara 2020
602
200
127.0.0.1
Merhaba, tryhackme insanların oluşturduğu eğitim ve odalardan oluşur, gerçekten ziyade birazdaha oyun gibidir, ancak kesinlikle gelişmek için çok güzel bir ortam sunduğu tartışılmaz.

Benzer platformlar tabiki var, hackthebox, vulnhub gibi gibi pek çok platform var, tryhackme diğerlerine nispeten daha kolaydır, kolay dediysem hafife almayın 😁 İyi forumlar.
 

The Serum

Katılımcı Üye
13 Ocak 2018
365
154
/etc/shadow
Merhabalar dostum,
Try Hack Me sitesi için tam anlamıyla simülasyon denemez. İçerisinde bir sürü çeşit çeşit zafiyetli makineler vardır. THM genelde yeni başlayanların kullandığı bazı zafiyetli makinelerde adım adım yol göstererek gider. Bazılarında ise "Real Life" dediğimiz gerçek hayata mümkün olduğunca yakın zafiyetli makinelerde vardır. Genelde bu makinelerin zorluk seviyesi hard olarak geçmekte. THM'ye benzer bir de Hack The Box sitesi var. THM'ye nazaran biraz daha zor makinelerin olduğu bu sitede "Real Life" a yakın makineler genelde zorluk seviyesi "Insane" olan makineler oluyor. Toparlıcak olursak aslında simülasyonlarda de gerçek hayattaki pentestler gibi oluyor. Çoğu zaman aynı araçlar aynı yöntemler oluyor. Tabi THM bu konuda biraz daha başlangıç seviyesindekiler için olduğu için gerçek hayattan biraz uzak kalabiliyor. Ama yine de kullanılan yöntemler ve toollar genelde aynı oluyor. İyi forumlar dilerim.
 

ѕeleɴια

Kıdemli Üye
18 May 2018
2,620
904
ZYZZ
Tryhackme içinde zaafiyet barındıran makineler barındırıyor. Özel bir vpn ile bu makineleri çözebiliyorsunuz. Açıklarını türleri vb. buluyor sonra sorulan sorulara cevap veriyorsunuz. Örneğin birinci soruda web sitesinin Portlarını aşşağıya giriniz şeklinde. Nmap ile port taratıp portları cevap olarak girip diğer soruya geçiyorsunuz böyle devam ediyor, bunlardan da puan level vb. kazanıyorsunuz.
Tryhackme sadece bundan da ibaret değil içinde eğitimler vb. bulunmaktadır.
Tryhackme gibi bilinen çokça platformlar var. Hackerone, Ctftime, Pentestit, vulnhub bunlara örnek olarak verilebilir.
Makinelerin seviyeleri bulunur bunlar arttıkça çözülmesi daha da zorlaşır yani gerçek bir web sitesi gibi düşünebiliriz.
 

Ugroon ++

Katılımcı Üye
13 Ara 2020
306
76
192.168.1.1
Try Hack Me yukarıda yazdıkları gibi tamamen gerçek bir sitedir ancak senin simülasyon olarak anlamanın sebebi bilerek kim kendi sistemini hacklettirsin ki? Sorusunu kendine sormuş olman. Oradaki asıl amaç öğrenmek, alıştırma yapmak ve challange niyetine çözmedir. Bir nevi hackerların konu anlatımlı test kitabı diyebiliriz :) Bilgiler doğru ancak sistem bilerek açık bırakılmış bir sistem. Hackleme esnasında her şey kontrol altında olduğundan sistemde açık bırakılması sistemin hacklenmesi açısından bir şey değiştirmez.

Umarım faydalı olmuştur
İyi forumlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.