Tunceli'de terör örtütü operasyonu

puriya

Kıdemli Üye
7 May 2007
3,413
0
Microsoft TR
Tunceli'de terör örgütü operasyonu


spacer.gif

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=19414514#
spacer.gif




Tunceli'de düzenlenen terör örgütü operasyonunda, 9 ayrı adreste arama yapıldığı, 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.




spacer.gif

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tunceli Adliyesinin internet sitesinden duyurulan açıklamada, dün saat 20.00 sıralarında Atatürk Mahallesinde bulunan adliye lojmanları yakınındaki Timaş Blokları civarında şüpheli hareketlerinden dolayı Tunceli Emniyet Müdürlüğüne ait ekipler tarafından iki şahsın durdurulmak istendiği, şahıslardan birinin görevli ekibin “dur” ihtarına uyarak yakalandığı, diğer şahsın ise havaya uyarı ateşi açılmasına rağmen karanlıktan faydalanarak kaçtığı belirtildi.

Ekiplerin “dur” ihtarı sonucu yakalanan C.Y'nin, “kaçan kişinin bölücü terör örgütü üyesi ve eylem hazırlığında olan A.D.” olduğunu beyan etmesi üzerine konuyla ilgili olarak nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda 9 ayrı adreste arama yapıldığı ve 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Elde edilen bilgiler doğrultusunda Tunceli merkeze bağlı Esenyurt köyü civarında terk edilmiş bir binada Tunceli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin koordinasyonuyla yapılan operasyonda T.K. isimli İran uyruklu bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahsın yakalandığı ve yapılan aramalarda iki adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, telsiz düzeneğine bağlanmış 3 el bombası, gece ve gündüz görüşüne sahip dürbünler, çok sayıda örgütsel doküman, telsiz, 3 adet 1,5 kilogram ağırlığında patlayıcı madde ile diğer örgütsel malzemelerin ele geçirildiği ve olaya ilişkin soruşturmanın halen devam ettiği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.