Tune Up Utilities Nasıl Kullanılır Resimli Açıklama

hakan2002

Katılımcı Üye
4 Ara 2006
255
4
mannheim
Program bilmeyenler için Windows optimizasyonu ve gizli kalmış birçok ayarı
yapmak için birebir.Regedit (kayıt defteri) de yapılacak değişiklerle Windows un performansı ve görünüm ile alakalı birçok şeyi
değiştirmek mümkün bunlara en bilinenelerinden birkaç örnek vermek gerekirse takas dosyası kullanımı wimdows başlangıç ekranı değiştirme ntfs dosya
sisteminde dosyalrın dos kayıtlarının tutulması hatta intertnet exploler ın en üstteki yazısından biligisayarıma sağ tıkadığınızda özelliklerde görünen xp
logosuna kadar yüzlerce ayarı değiştirmek mümkün. Üstelik bu ayarları bir tık ile geri alabilrsiniz.



17yy.png




27eb.png




39cn.png




41zc.png




54dm.png




68ha.png




70mp.jpg




80io.jpg




92ha.jpg




119av.jpg




130gs.jpg




143jt.png




152ef.jpg




164fb.jpg




171bk.jpg




183vc.jpg




199tq.jpg




205iz1.jpg




1-Windows XP'de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerim tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için çoğu zaman pek bir anlam ifade etmiyor.




2-Sistemin doğru ve performanslı çalışmasını sağlamak için düzenli olarak defrag etmekte fayda vardır. Ama eğer sistem gereksiz özelliklerle meşgul tutuluyorsa defrag'da ancak bir yere kadar yardım edebilir.
Bu püf noktası DOS tabanlı program ve Win95'ten öncesiyle hiç ilgilenmeyenler için. Windows XP'de bir dosya/klasör için iki isim yaratılır, bunlardan ilki gördüğünüz isim bir diğeri ise DOS için hazırlanmış ismidir(DOS' la düzgün çalışması için).
Bu isim çalışması CPU ve sabit disk gibi sistem kaynaklarını boşa uğraştırmış olur. Sadece bununla da kalmayıp yapmış olduğunuz MFT kullanımını da düşürür.




Yukarıdaki açıklamalar ışığında bu özellikleri iptal etmek için yanlarındaki tikleri kaldırın.(soldan drives seçili)



son8zt.jpg
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.