Türkiye'de matematiğe verilmeyen önem.

green.php

Katılımcı Üye
27 Haz 2021
732
874
çocukken korkardım ondan çok keşke hiç kafama takmasaymışım klasik matematik sorularını kolay yapıyorum ama üniversite sınavındaki sorularda süre yetiştiremiyordum her neyse iyi geceler dilerim.
stress faktörüde önemli stress beni deli gibi çalışdırır ama bazılarına tam tersine etken eder afallarlar ... iyi geceler :)
 

bywordlist

Üye
27 Ağu 2021
122
31
25
stress faktörüde önemli stress beni deli gibi çalışdırır ama bazılarına tam tersine etken eder afallarlar ... iyi geceler :)
bende güzel bir üniversite kazanmıştım 2017 de girmiştim ama bir kaç sıkıntı cıktı gidemedim bilgisiyar mühendisligi bölümüydü şimdi ise kıytırık bir bilgisiyar teknisyeniyim
 
19 Ağu 2021
63
44
İzmir
sistem hatalı evet ama kişi gayret etmedigi sürece bu dersi yapamaz :)bana göre her daim kitap okumalı
beynini geliştirecek şeyler yapmalı sistem hep ezber
O halde senin farazi örneğine göre Türkiye'de doğan bütün bireyler doğuştan gayret etmeden doğuyor. Çünkü istatistiksel sonuç olarak 40 soruda ülke ortalaması 5
 

3vn2odzn

Uzman üye
17 Ocak 2019
1,183
228
Loxcey Sixs
Dünya genelinde uygulanan eğitim standartları ve soru tiplerini yeni uygulamaya başladık. Örnek olarak PISA ve ya TIMS. Bunun öncesinde öğrencileri mantıktan uzaklaştırıp ezbere odaklandıran bir sistem vardı, teog tarzı sorular yani. Bu yüzden de öğrencilerimizin beyni lapaya dönüşmeye başladı. Neyseki LGS değişti ve öğrenciler hazırlanmak için gerçekten IQ seviyelerini yükseltecek mantık sorularına uğraşıyorlar. Olay kazanım değil beyin ve mantık. Ayrıca yine bu ezberletme sisteminin sonucu olarak öğrenciler zorla ezberlediklerinin bir işlerine yaramayacaklarını düşündüler. Bu yüzden de genel bir nefret oluştu. Çözüm ise şu anda yapılmaya başlanan gibi mantık odaklı olmaya devam etmek, ders kitaplarını öğretmenlerin kullanmak isteyip geri dönüşüme attırmayacağı şekilde yeniden düzenlemek ve son olarak geçmişten gelen yara olan "bu bizim ne işimize yarayacak ki?" sorusuna cevap verecek materyalleri ders kitabı içerisinde öğrencilere empoze etmek. Bir şey daha var, çocukları sevmeyen ya da bu işi eğitim ve hizmet için değil de para için yapan öğretmenleri işe almayıp eğitimli ve kültürlü öğretmenleri işe almak, örnek olarak bir öğretmen küçük bir ortaokul öğrencisini düzgünce uyarmaktansa ya da hatasını anlatmaktansa ona bağırıyorsa o öğretmen neden bu işi yapıyor?
 

KaptanTR

Administrator
17 Nis 2015
1,635
1,521
25
Kurtlar Vadisi
Türkiyedeki insanların bir çoğu matematik yapamaz ya korkar yada çekinir bu durum hep dikkatimi çekmiştir sizce ülkemizdeki insanlar neden böyledir?
Bunun bir çok sebebi olabilir, kimisi ekonomik nedenler den vakit ayıramaz, hayat şartları gereği erken iş hayatına atılmak zorunda kalır. Bir diğer sebep de eğitim sisteminin buna fırsat vermemesi, üniversite öğrencisiyim, bir yandan staj bir yandan meslek dersleri, bir de İngilizce çalışayım, insan nasıl vakit ayırsın. Şuan yazılım geliştiricisiyim, şimdi vakit ayırabiliyorum.
 

ßr@In

Özel Üye
2 Ocak 2012
5,136
32
Türkiyedeki insanların bir çoğu matematik yapamaz ya korkar yada çekinir bu durum hep dikkatimi çekmiştir sizce ülkemizdeki insanlar neden böyledir?
Bir işi yapamamanın arkasında genellikle o işe gerçekten ilgi duymamak yatar. Matematik de bundan en çok etkilenen olgudur. Öncelikle matematiğin ne olduğunu anlatmakla başlamak lazım. Her dönem için o yaşların anlayabileceği düzeyde tekrar ve tekrar matematiğin ne olduğunu anlatmak, konuların günlük hayattaki uygulama alanlarından sıkça bahsetmek gerek. Logaritma, türev, integral v.s. Gençler bu konuların gerçek hayatta nerelerde kullanıldığını bilmeden bunlara ilgi duyamazlar. Malesef çoğu insan araştırma yetisine sahip değil. Bu yüzden kimse araştıramıyor gibi düşünüp eğitimi o şekilde verebilmek gerekiyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.