Türkiye'nin Ceza Alan İlk Hackeri

dead team

Katılımcı Üye
3 Eki 2006
632
0
cehennemin dibi
Sanal alemin ZORRO’su

O, Türkiye’nin ilk hacker’ı. En karmaşık sistemlere rahatça giriyor. Çıkarken de imzasını atıyor: TAMER ŞAHİN

Adı: Tamer Şahin
Doğum yılı: 1981
Mesleği: Sistem güvenliği uzmanı
Hobisi: Hackerlık
Eğitimi: İzmir Atatürk Ticaret Lisesi mezunu
Bildiği diller: İnternet İngilizcesi
Kazancı: İş başına 3500 dolar yani 4 milyar 7250 milyon lira
Hack’lediği yerler: Superonline, Osmanlı Bankası, Comtax ve devlet adına ünlü bir tarikatın sitesi.

Osmanlı Bankası’nı hack ederek adını duyuran Tamer Şahin’le, İzmir’de görüştük.
Üstünde pijamasıyla sabahlara kadar internette gezerek, büyük holdinglerin bilgisayar sitelerindeki güvenlik açıklarını bulan Şahin’in potansiyelini, her parlak zekayı olduğu gibi, yine Amerikalılar kaptı.
Şahin, Amerika’dan gelen iş teklifini kabul ettiğini, yaklaşık dört ay sonra sistem güvenliği uzmanı olarak çalışmak üzere bu ülkeye gideceğini söyledi. Şahin, Türkiye’den Amerika’nın New Jersey eyaletine taşınacak olan ABD’lilerin satın aldığı Agis firması ile beraber çalışacak.
Şahin, normalde büyük firmaların bilgisayar sistemlerini güvenlik açıklarını bulmak için anlaşmalı olarak hack ediyor. Güvenlik açıklarını firmaya bildiren Şahin, yaptığı iş başına 3500 dolar alıyor.

12 YAŞINDA BAŞLADI
Bilgisayarla ilk defa 12 yaşında tanıştığını söyleyen Şahin, “İnternet, Türkiye’ye geldiğinde sürekli sörf yapmaya başladım. Sabahlara kadar yurt dışındaki sitelere bağlanıyordum. Sonra, bazı bilgisayar programlarının amaç dışı (hack) kullanılabileceğini öğrendim" diye konuştu.
Bu sırada 1997 yılında mezun olduğu İzmir Atatürk Ticaret Lisesi’ndeki öğretmenleri onun taşıdığı potansiyelin farkına varmış olacaklar ki, bilgisayar dersi öğretmenleri dersi onun anlatmasına izin veriyordu.

HACK YÜZÜNDEN KOVULDU
İzmir’deki bilgisayar firmaları da Şahin’in farkına vardı. Lise bittikten sonra bir firmada düzenli olarak çalışmaya başlayan Şahin, üniversiteyi bir türlü kazanamadı. Zaten, lisede de pek parlak bir öğrenci değildi. Şahin, bu sırada ilk ciddi ‘hack’ denemesini gerçekleştirdi:
“Superonline o dönemler Türkiye’nin en büyüğüydü. Sistemlerine girdim ve kullanıcı şifrelerini aldım. Dayanamayıp imzamı da bıraktım. Benim yaptığım anlaşıldığında o zaman çalıştığım firma beni işten çıkardı. Ama elimdeki güç çok hoşuma gitmişti. Hackleyebildiğim heryeri hack etmeye başladım. Sabahlara kadar üstümde pijamamla büyük şirketlerle uğraştım. Doktoralı, milyarlarca lira maaş alan adamları kızdırmak hoşuma gidiyordu."

MİCROSOFT İÇİN SEMİNER
Şahin’in adı sanal alemde yayıldı ve Microsoft’tan seminer vermesi için teklif aldı. Şahin bundan sonraki gelişmeleri şöyle anlatıyor:
“Microsoft için sistem güvenliği üzerine İstanbul’da bir seminer verdim. Orada sistemlerine imzamı bıraktığım için kim olduğumu bilen bazı kurbanlarımla tanıştım. Bir tanesi beni tebrik etti. Sonra bu işi para için yapma fikri doğdu. Çok sayıda firmanın sistemlerini hack ederek, aldığım kritik bilgilerin kopyalarını onlara eposta ile yolladım. Çoğu benimle çalışmaya karar verdi. Tarifem iş başına 3500 dolar. Bunu bir yıldır yapıyorum. Müşterilerimin çoğu finans şirketleri. Osmanlı olayından sonra aldığım bilgileri internette yayımlamayacağıma ve basına vermeyeceğime dair belge imzalamamı isteyen e - postalar aldım."
Kendisinde çok sayıda firmaya ait kritik bilginin bulunduğunu iddia eden Şahin, “Bu bilgileri ne yapacağı" sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bir gün hayattan ümidimi kesersem bu bilgileri internette yayımlayacağım. Amacım Türkiye’de sistem güvenliği olgusunu yerleştirmek. Bu konuda hiç bir ciddi çalışma yapılmıyor. Sadece bu alanda çalışan firmaların kurulmasını istiyorum. Bu işi gerçekten severek yapan insanların olmasını istiyorum. Yoksa öyle milyarlık maaş alıp, 9’dan 5’e çalışanlarla bu iş olmaz. Bu bir sanattır."


Pijamalı hacker


POLİS'TE GERÇEK ALEMİ GÖRDÜ
Tamer Şahin çok sayıda ‘icraatına’ rağmen adını ilk defa Superonline’ı hack ederek duyurdu. Şahin, nasıl yakalandığını şöyle anlattı:
“Türkiye’nin en büyük internet servis sağlayıcısı olduğu için Superonline’ı hack etmeyi kafaya taktım. Bir hafta boyunca işe gitmeyerek, sabahlara kadar Superonline’ın sistemiyle uğraştım. Cebimde 1.5 milyon parayla yüz milyon dolarlık büyük bir grupla uğraşmak hoşuma gitti. Sonunda bir gün telefon çaldı. Telefondaki ses Superonline’dan aradığını söyledi. ‘Benim kim olduğumu biliyor musun?’ diye sordu. ‘Hayır’ deyince de ‘Yakında öğrenirsin’ deyip telefonu suratıma kapattı. Sonunda bir gün kapı çaldı ve iki sivil polis geldi.

AKILLI ÇOCUK
Polisler annemi yatıştırmaya çalıştı. ‘Hanımefendi korkmayın, oğlunuz çok akıllı bir çocuk. Sadece biraz sohbet edeceğiz’ dediler. Sonra bana dönüp, ‘Bilgisayarını topla gidiyoruz’ dediler. Çevik Kuvvet binasına ***ürüldüm. Orada bir polis bana ‘Aferin oğlum, adamları dağıtmışsın’ dedi.
Bir başkası da ruleti çok sevdiğini, masa için bir düzenek yapıp yapamayacağımı sordu. Tabii ki öyle birşey yapamazdım. Sonra ifadeyi imzalayıp savcılığa ***ürüldüm. Savcıyı görmedim bile... Birşeyler imzalatıp bıraktılar.
Sosyal bir insan olmadığım için sanal alemden tam anlamıyla ilk dışarıya çıkışımı orada yaptım."

TARİKAT'I HACKLEDİM
Hiç devletten iş teklifi alıp almadığını sorduğumuz Şahin, “Bir defasında bir yerden rica ettiler. Almanya’da faaliyet gösteren bir tarikatın sitesini kilitledim" diye konuştu. Şahin bazı devlet kuruluşlarının sistemlerine de girdiğini ama kayde değer birşey bulamadığını iddia etti.

KİMSEYE ÖĞRETMEM
Bildiklerini kimseye öğretmemekte kararlı olduğunu vurgulayan Şahin, buna başından geçen bir olayın neden olduğunu söyledi:
“Bir arkadaşıma kredi kartı şifrelerini nasıl çalacağını öğrettim. O da çaldığı şifrelerle yurt dışındaki eticaret sitelerine sipariş vermeye başladı. Fakat, ipin ucunu kaçırdı. Bir gün Amerika’dan pardesü siparişi vermiş. Şirkette kredi kartının gerçek sahibini “Elimizde A modeli kalmadı da B modeli ister misiniz’ diye sormak için aramış. Sonuçta olay ortaya çıktı ve arkadaşım hapse girdi."

ÜNLÜ UÇUK HACKERLAR
Tamer Şahin’in ünlü meslektaşlarından bazıları şunlar:
Kevin Mitnick: Amerika’nın en büyük şirketlerinden gizli bilgileri çaldı. FBI, onu yakalayabilmek için üç yıl boyunca insan avı düzenledi. Sonunda yakalandı ve 4 yıl yattı.
Mojo: O da Tamer Şahin gibi sistem güvenliği üzerine çalışıyor. En son Microsoft Amerika için güvenlik üzerine bir seminer verdi. Bütün şirketlerin peşinde olduğu bir isim..
 

GICIKX

Uzman üye
2 Ocak 2007
1,074
9
sağolasın ama alıntıdır diye yazsaydın daha öncede vardı bu belki şimdi yoktur
 

kral_alp

Yeni üye
22 Kas 2006
12
0
sağol paylaşımın için ama keşke türkiye de işi ilerletseydi (adamda haklı para para para)
 

jorki

Üye
8 Tem 2007
71
1
bakalım el elek. yazıp prof. hacker olabilecem mi deneyip görelim. ama parça süperdi. g.
 

netsky

Yeni üye
27 Tem 2007
2
0
tamam herşey güzel tamer şahin prof diyelim peki neden türk siteleri ?

bence türkiyede kalmakla iyi etmezdi :) kendi ülkesinin siteleri hemde insanların faydalandığı siteler. bence
amaç yanlış hack güzeldir fakat kullanım amacına göre değişir..
 

afilimali

Yeni üye
30 Haz 2007
31
0
en büyük hacker osmangazi abimizdir gerçek ismi ... saklı bende 2022 yılında 5 bin siteyi 1 günde defaced etti
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.