Ubuntu Desktop Edition 9.0--Linuxun en çok kullanılan sistemlerinden--Hemde Türkçe

PaS_hA

Uzman üye
13 Ara 2008
1,474
0
C:\WINDOWS\system32\*.*
.904_3D_ubuntu_wallet_disc_m.jpg


Açık kaynak kodlamalı ücretsiz bir linux işletim sistemi olan Ubuntu ile yüksek ücretler ödeyerek sahip olacağınız işletim sistemlerinden daha düzgün çalışan işletim sistemine tamamen ücretsiz bir şekilde sahip olabilirsiniz. Ubuntu masaüstü versiyonu ile internette sörf yapabilir, email iletilerinizi kontrol edebilir, dökümanlar yazabilir, resim müzik işlemeleri yapabilirsiniz. Kısaca bir işletim sisteminin sahip olduğu tüm özelliklere sahiptir. Windows - Linux çekişmesinde linux'u oldukça iddialı konuma getiriyor. 25 dakikadan kısa bir süre içerisinde işletim sisteminizi Linux Ubuntu yapabilirsiniz.

Masaüstü kolaylıkları

Sisteminiz açıldığında tertemiz ve bomboş bir masaüstü göreceksiniz. Hiç bir ikon veya tema olmayacak. Oldukça sadece ve güzel bir masaüstünüz olacak.

Ubuntu 'Sadece iş'

Sisteminizin siz kurduğunuz anda hazır olması için tüm detaylar sonuna kadar düşünülmüş. İşletim sistemi ile birlikte ihtiyacınız olan tüm programlar da geliyor. Ve bunları seçip kurarak istediğiniz şekilde bilgisayarınızı kişiselleştiriyorsunuz.

OpenOffice kullanım arayüzü olarak diğer ofis yazılımlarından çok daha kolay ve hızlı çalışır ve kolay anlaşılabilir durumdadır. İhtiyacınız olan tek şey OpenOffice'tir!

Word processor - Her hangi bir şey için hızlı metinler yazmanıza veya detaylı bir metin belgesi yazmanız için tek gerekli olan şey Word Processor!

Spreadsheet - Hesap makinesi, analizleme veya her türlü nümerik raporlama aracını içinde barındıran bir araçkiti.

Presentation - Kolay, hızlı ve güçlü bir sunum aracı. Efektli sunumlar yapmanıza imkan sunuyor.

Microsoft Office, Word Perfect, KOffice or StarOffice dosyalarınızı kolayca açın düzenleyin ve arkadaşlarınızla paylaşın.
Hızlı ve kolay güncellemeler

Görev çubuğunda beliren güncelleme yazısı ile sisteminizin güncellenmesi gerektiği size haber verilir. Tıklarsınız ve sisteminiz çok kısa bir süre içinde güncellenir.
Yazılım Kütüphanesi


Daha fazla yazılıma mı ihtiyacınız var? Ubuntu kataloğunda mevcut bulunan yüzlerce programdan işinize yarayanı seçin ve onu kullanın. Sadece yapmanız gereken seçmek download tuşuna basmak ve yüklemek.

Ubuntu sizin dilinizde!


Bir çok insana ulaşıp o insanları daha güzel ve ücretsiz işletim sistemleri ile tanıştırmak için yaratılmış olan Ubuntu içerisinde bir çok dil seçeneğini de barındırıyor. Tabiki Türkçe de dahil!

Daha fazla özellik görmek için ubuntulinux.org adresini ziyaret ediniz. Veya Ubuntu Türkiye resmi sitesinden yardım alabilirsiniz. Ubuntu Türkiye | Ubuntu Türkiye

Sistem gereksinimleri
-İşletim sistemini indirdikten sonra yakmak için boş bir CD
-Intel veya AMD uyumlu bir bilgisayar
-Minimum 256MB RAM


http://ftp.linux.org.tr/ubuntu-releases/jaunty/ubuntu-9.04-desktop-i386.isoDOWNLOAD



NOT: Bazı Web tarayıcılarında İso Dosyaları farklı bir Türde Algılanmaktadır.Web tarayıcınız böyle bir hatayla karşılaşırsa Siz İndirmek istediğiniz "Ubuntu Desktop Edition 9.4" Adlı Sistemi Download Resmine Sağ Tuş>Hedefi Farklı Kaydet seçeniğiyle indirirseniz web browser sıkıntısı çekmezsiniz...
 

ssurgunn

Üye
12 Tem 2009
73
0
ben ubuntu denemedim nasildir bilmem ama pardus2009 denedim gayet hos bir arayuzu vardi ve driverlarda falan pek sorun yoktu.. ama exe dosyalari veya oyunlari orda calistiramadigim icin windows kullaniyorum daha cok, ama pardus da kurulu kaldirmadim
 

nebula55

Üye
17 Tem 2009
220
0
paardusa wine kur üstünede playonlinux play on linux çoğu oyunu açıyor(microsoft un yapmasına rağmen aoe serisini bile)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.