Ubuntu OpenCV Kurulumu

kenzai

Özel Üye
22 Ara 2010
8,560
29
Trondheim
Bu yazımızda Ubuntu üzerine OpenCV kurulumunu anlatacağız. Ubuntu Yazılım Merkezi üzerinden de kurulum yapılabilir fakat çoğu Ubuntu kullanıcısının Yazılım Merkezi üzerinden kurulum yaparken sıkıntı yaşadığını gördük. Kurulumdan sonra C, C++ ve Python dilleri içi OpenCV kurulabilir hale gelecektir. Kurulum sırasında sorun yaşayanlar sayfanın altında bulunan bölümden hata alıkları yerleri ve sorularını sorabilirler. Öncelikle aşağıda bulunan kodları opencv.sh olarak kaydedelim. Aşağıdaki kod parçamız OpenCV sürümleri güncellense de uzun bir süre işimizi görecektir.

OpenCV.sh Dosyamız

Kod:
version="$(wget -q -O - http://sourceforge.net/projects/opencvlibrary/files/opencv-unix | egrep -m1 -o '\"[0-9](\.[0-9]+)+' | cut -c2-)"0
echo "Installing OpenCV" $version 
mkdir OpenCV 
cd OpenCV 
echo "Removing any pre-installed ffmpeg and x264" 
sudo apt-get -qq remove ffmpeg x264 libx264-dev 
echo "Installing Dependenices" 
sudo apt-get -qq install libopencv-dev build-essential checkinstall cmake pkg-config yasm libjpeg-dev libjasper-dev libavcodec-dev libavformat-dev libswscale-dev libdc1394-22-dev libxine-dev libgstreamer0.10-dev libgstreamer-plugins-base0.10-dev libv4l-dev python-dev python-numpy libtbb-dev libqt4-dev libgtk2.0-dev libfaac-dev libmp3lame-dev libopencore-amrnb-dev libopencore-amrwb-dev libtheora-dev libvorbis-dev libxvidcore-dev x264 v4l-utils ffmpeg 
echo "Downloading OpenCV" $version 
wget -O OpenCV-$version.zip http://sourceforge.net/projects/opencvlibrary/files/opencv-unix/$version/opencv-"$version".zip/download 
echo "Installing OpenCV" $version unzip OpenCV-$version.zip 
cd opencv-$version 
mkdir build 
cd build cmake -D CMAKE_BUILD_TYPE=RELEASE -D CMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr/local -D WITH_TBB=ON -D BUILD_NEW_PYTHON_SUPPORT=ON -D WITH_V4L=ON -D INSTALL_C_EXAMPLES=ON -D INSTALL_PYTHON_EXAMPLES=ON -D BUILD_EXAMPLES=ON -D WITH_QT=ON -D WITH_OPENGL=ON .. 
make -j2 
sudo checkinstall 
sudo sh -c 'echo "/usr/local/lib" > /etc/ld.so.conf.d/opencv.conf' 
sudo ldconfig echo "OpenCV" $version "ready to be used"
OpenCV Kurulumu

Daha sonra opencv.sh dosyamızı kurulumu yapacağımız klasöre kaydedelim. Uçbirim üzerinden kurulum yapacağımız klasöre erişelim. Root yetkilerini aldıktan sonra “chmod +x opencv.sh” komutuyla dosya izinlerini kullanabileceğimiz hale getirelim. Dosya izinlerini verdikten sonra “./opencv.sh” komutu ile OpenCV kurulumunu başlatalım. Ubuntu OpenCV kurulumu yaparken aşağıdaki gibi ekran görüntüleri gelecektir.




İndirme ve yükleme işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra OpenCV kurulumu başlayacaktır. Kurulum tamamlandıktan sonra projelerinizde kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.