Ücretsiz SSL Nasıl Alınır? /Bütün Yöntemler //Detaylı Anlatım

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
335
Localhost

jyo2qm.png

Merhaba TürkHackTeam Üyeleri. Bu Konumda SSL Sertifikasının Ücretsiz Şekilde Bütün Yöntemler Kullanılarak Nasıl Alındığını Açıklayacağım.


dWHR1f.gif



Konu İçeriği

» SSL Sertifikası Nedir?

» Neden SSL Kullanmalıyım?

» Ücretsiz SSL Alma Yöntemleri

· SSL For Free Site

· cPanel Let's Encrypt Plugin

· CloudFlare

· ZeroSSL Site

· ComodoSSL Site



PN002A.png




SSL Sertifikası Nedir?

Yabancı literatürde Secure Socket Layer olarak geçen Türkçesi Güvenli Giriş Katmanı olan SSL, Netspace tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolü olup sitelerdeki sunucu ile istemci arasındaki veri alışverişini şifreleyerek veri gizliliğini sağlayan bir protokoldür. SSL sertifikası bulunan sitelerde dolaşan veri alışverişi şifrelenir yani sizin siteye girdiğiniz hesap bilgileri, şifre bilgileri, kimlik bilgileri, kredi kartı bilgileri gibi bilgiler şifrelenerek korunur. Böylelikle 3. bir şahıs sizin site ile olan veri alışverişinizi dinlese bile veriler şifreli olduğu için bilgilerinize ulaşamaz. Girdiğiniz sitenin SSL sertifikasını bulundurup/bulundurmadığını öğrenmek için sitenin HTTP protokolüne bakmanız yeterlidir. Eğer site HTTP protokolünü kullanıyorsa o sitede SSL sertifikası yok demektir. Ama site HTTPS protokolünü kullanıyorsa SSL sertifikası var demektir. Zaten o sondaki S harfi Security'nin kısaltılmasıdır. Yani girdiğiniz sitenin güvenli olduğunu gösterir. HTTP/HTTPS hakkında detaylı bilgi edinmek için bu konuma bakabilirsiniz.

LI7GkT.png


RGQJLC.gif



Neden SSL Kullanmalıyım?

Sitenize gelen ziyaretçiler sitenize herhangibir önemli bilgi giriyorsa kesinlikle SSL kullanmanız gerekir. Çünkü sitenizi ziyaret eden insanlar bilgilerinin güvende olmasını ister. Aslında günümüzde sadece bilgi girişi yapılan siteler değil her sitenin SSL kullanması gerekir. Çünkü Google tarafından SSL sertifikası bulunmayan siteler Güvenli Değil şeklinde belirtiliyor. Buda hem Google tarafından sitenizin değerini düşürüyor hemde sitenizi ziyaret eden insanlarda bu site güvenli değil düşüncesinin oluşmasını sağlıyor. Her türlü sitenizin değeri, başarısı, önemi düşüyor. Bunun için açtığınız sitenize mutlaka SSL sertifikası almanız gerekir.

smp40t.png


RGQJLC.gif



Ücretsiz SSL Alma Yöntemleri

Aslında normalde pekçok hosting firması hosting aldığınız zaman sizlere ücretsiz SSL alma imkanı veriyor. Fakat genellikle bu ücretli hostinglerde oluyor. Ücretsiz hosting kullanan kişiler böyle bir avantajdan faydalanamıyor. Veya bazı ücretli hostinglerde vermeyebiliyor. Bunun için sizlere güncel çalışan ücretsiz SSL alma yöntemlerini anlatacağım. Hazırsanız başlayalım...

QmqdUU.png



x8KQ2K.png



SSL For Free Site


»Ençok kullanılan yöntem budur. Öncelikle buraya tıklayarak sitemize giriyoruz.



» Karşımızdaki yere sitemizi giriyoruz. Ve Ücretsiz SSL Sertifikası Oluştur butonuna tıklıyoruz.



» Burada sitemizi doğrulamak için 3 farklı yöntem bulunmakta. Biz Otomatik FTP Doğrulaması ile yapacağız. Daha sonra bu yöntemi deneyip olmayan kişiler için Manuel Doğrulamayı da anlatacağım.



» Bizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde giriyoruz ve Ücretsiz SSL Sertifikasını İndirin butonuna tıklıyoruz.



» Ve sertifikamız başarıyla oluşturuluyor. Şimdi gelelim bu sertifikayı sitemize yüklemeye.



» Sayfayı biraz aşağıya kaydırdığımız zaman SSL sertifikamızın bilgilerine ulaşıyoruz.



» Şimdi cPanel'imize giriyoruz. Ve paneldeki SSL/TLS bölümüne giriyoruz.



» Buradan Siteniz için SSL yükleyin ve yönetin (HTTPS) bölümüne tıklıyoruz.



» Sayfayı biraz aşağıya kaydırıp Bir SSL Web Sitesi Yükle bölümüne geliyoruz. Buradaki Etki Alanı bölümünden SSL yükleyeceğiniz domainizi seçiyorsunuz. Ve daha yeni SSLForFree sitesinin bize verdiği Sertifika: (CRT), Özel Anahtar (KEY) ve Sertifika Kuruluşu Paketi: (CABUNDLE) bölümlerini buradaki bölümlere yapıştırıyoruz. Ve Sertifika Yükle butonuna tıklıyoruz.



» Ve böylelikle SSL sertifikamızı almış olduk. Şimdi ise bu otomatik yöntem ile yapamayanlar için Manuel Kurulum ile yapalım.



» Manuel Doğrulama butonuna tıklıyoruz ve Alan Adını Manuel Olarak Doğrula Butonuna Tıklıyoruz.



» Buradan sayfayı aşağıya kaydırıyoruz ve bize yapmamız gerekenleri söylüyor.



» Yapmamızı söylediği şeyleri harfi harfine yapıyoruz ve en son SSL Sertifikasını İndir butonuna tıklıyoruz ve bize daha yeniki gibi SSL sertifikamızın bilgilerini veriyor. Daha yeniki ile aynı şekilde bu bilgileri cPanel'den ilgili yerlere yapıştırıyoruz ve SSL sertifikamızı almış oluyoruz.




5Dkk4L.gif



cPanel Let's Encrypt Plugin


» Öncelikle bu yolu kullanabilmeniz için cPanel'inizde Let's Encrypt adlı pluginin bulunması lazım. cPanele giriyoruz ve Lets Encrypt SSL bölümüne giriyoruz.



» Daha sonra buradan alan adınızın yanındaki +İssue butonuna tıklıyoruz.



» Ve buradan görseldeki gibi gerekli yerleri işaretleyip Issue butonuna basıyoruz. Ve SSL sertifikamızı almış oluyoruz. Gayet basit bir yöntem.




5Dkk4L.gif



CloudFlare


» İlk olarak CloudFlare sitesine giriyoruz ve üyeliğimiz varsa giriş yapıyoruz yoksa üye oluyoruz.



» Daha sonra karşımıza çıkan yere sitemizi giriyoruz ve add site butonuna tıklıyoruz.



» Sonra ücretsiz olan planı seçip devam ediyoruz.



» Bize verdiği NS adreslerini domainimize kayıt ettiriyoruz. Ve NS adresleri kayıt olduğunda siteden Crypto bölümüne geliyoruz. Ve burada yer alan SSL bölümünü Flexible olarak işaretliyoruz. Ve artık sitemize SSL sertifikası almış olduk.




5Dkk4L.gif



ZeroSSL Site


» Öncelikle buraya tıklayarak siteye giriyoruz.



» Sonra gerekli bilgileri doldurup Next butonuna basıyoruz.Ve bize keylerimizi oluşturuyor.



» Bu keyleri alıyoruz ve ilk yöntemde anlattığım gibi cPanel'den ilgili yerlere yapıştırıyoruz. Ve artık sitemizin bir SSL sertifikası oluyor.

UOPRuE.jpg



5Dkk4L.gif



ComodoSSL Site


» Öncelikle buraya tıklayarak siteye giriyoruz. Ve Hemen Alın butonuna tıklıyoruz.

8tiaJE.jpg


» Önümüze gelen yere domainimizi yazıyoruz. Ve Devam Et butonuna tıklıyoruz.

RkzsuB.jpg


» Ve Ödeme butonuna tıklıyoruz.

HG2dV2.jpg


» Buraya istediği bilgileri giriyoruz ve sayfanın altında bulunan Siparişi Tamamla butonuna tıklıyoruz.

mVa2KE.jpg


» Ve sitemiz buraya eklenmiş oluyor.

YPhzUV.jpg


» Eklenen servisin üzerine tıklıyoruz ve karşımızda bulunan SSL Sertifikası Kur butonuna basıyoruz.

U0zmIe.jpg


» Daha sonra sunucumuzdan bir CSR kodu oluşturuyoruz ve bu sayfadaki ilgili yere bu CSR kodunu yapıştırıyoruz. Yapıştırdıktan sonra Devamı İçin Tıklayınız butonuna tıklıyoruz.

UftrI2.jpg


» Ve karşımıza gelen yerden alan adının bize ait olduğunu doğrulamamız için seçenekler mevcut. İstediğiniz ile alan adının size ait olduğunu doğrulayabilirsiniz. Ben doğrulama için mail yöntemini kullanacağım. Listeden istediğiniz mail adresini seçin ve Devamı İçin Tıklayınız butonuna tıklayın.

92LJ2h.jpg


» Daha sonra seçtiğiniz mail adresine bir mail gidecek. Eğer seçtiğiniz mail adresi sizde mevcut değilse o adres ile aynı bir mail hesabı oluşturun. Ve size gelen maildeki bağlantıya tıklayarak alan adının size ait olduğunu doğrulayın.

Iku1hv.jpg


» Doğrulama tamamlandıktan sonra SSL sertifika bilgileri size mail olarak gönderilecek. Gelen bilgileri cPanel'de ilgili yerlere yapıştırıyoruz ve SSL sertifikamızı almış oluyoruz.

UOPRuE.jpg





IT23OH.png



Konumun Sonuna Gelmiş Bulunuyoruz. Umarım Konuyu Beğenmişinizdir Ve Faydalı Olmuştur.

Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim. Esenlikle Kalın...

Saygılarımla:Smiley1021:



2xWyC6.png


 
Son düzenleme:

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
335
Localhost
2 Ocak 2020
70
1
Günümüzde bağzı dolandırıcılar ininal, papara para transferi üzerinden epin, robux satışları yapıyorlar. Dolandırıcıların sitelerindeki SSL sertifikasını gören avlar güvenip para transfer ediyor. Kardeşim sen site üzerinden alışveriş yapmadınki? Adama para transferi yaptın, GPAY gibi şuanda ünlü epin sitelerinin kullandığı sanal pos uygulamarında olması gerek ssl adam kendi sanal pos sistemini sitesine kursa, SSL sertifikası alsa kart bilgilerinize erişir. Adam SSL sertifikası koydu diye senin kart bilgilerini çalabilir oyuzden bilgilerini sadece Sanal POS ekranlarında girin, o ürünü satın alcağınız site sizin kredi kartı bilgilerinizi istiyorsa dolandırıcıdır o ürünü alcağınız site sizi GPAY gibi başka bir siteye yönlendirirse (Sanal POS sitesine) kart bilgilerinizi girmeniz gerekir. Yoksa SSL Sertifikası var diye kart bilgileriniz gizlenecek değil. Örnek:

www.denememagaza.com'dan bir ürün alıcağım sitede SSL Sertifikası bulunmakta güveniyorum ve www.denememagza.com sitesinde iken site benden kart bilgilerimi istiyor. İşte o zaman bu güvenebileceğiniz anlamına gelmez. Eğer o site satın alım için sizi başka bir siteye (sanal pos) sitesine yönlendirirse o sitede kart bilgilerinizi girebilirsiniz.
 

Gidi11

Yeni üye
13 Eyl 2022
12
2

jyo2qm.png

Merhaba TürkHackTeam Üyeleri. Bu Konumda SSL Sertifikasının Ücretsiz Şekilde Bütün Yöntemler Kullanılarak Nasıl Alındığını Açıklayacağım.


dWHR1f.gif



Konu İçeriği

» SSL Sertifikası Nedir?

» Neden SSL Kullanmalıyım?

» Ücretsiz SSL Alma Yöntemleri

· SSL For Free Site

· cPanel Let's Encrypt Plugin

· CloudFlare

· ZeroSSL Site

· ComodoSSL Site



PN002A.png




SSL Sertifikası Nedir?

Yabancı literatürde Secure Socket Layer olarak geçen Türkçesi Güvenli Giriş Katmanı olan SSL, Netspace tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolü olup sitelerdeki sunucu ile istemci arasındaki veri alışverişini şifreleyerek veri gizliliğini sağlayan bir protokoldür. SSL sertifikası bulunan sitelerde dolaşan veri alışverişi şifrelenir yani sizin siteye girdiğiniz hesap bilgileri, şifre bilgileri, kimlik bilgileri, kredi kartı bilgileri gibi bilgiler şifrelenerek korunur. Böylelikle 3. bir şahıs sizin site ile olan veri alışverişinizi dinlese bile veriler şifreli olduğu için bilgilerinize ulaşamaz. Girdiğiniz sitenin SSL sertifikasını bulundurup/bulundurmadığını öğrenmek için sitenin HTTP protokolüne bakmanız yeterlidir. Eğer site HTTP protokolünü kullanıyorsa o sitede SSL sertifikası yok demektir. Ama site HTTPS protokolünü kullanıyorsa SSL sertifikası var demektir. Zaten o sondaki S harfi Security'nin kısaltılmasıdır. Yani girdiğiniz sitenin güvenli olduğunu gösterir. HTTP/HTTPS hakkında detaylı bilgi edinmek için bu konuma bakabilirsiniz.


LI7GkT.png


RGQJLC.gif



Neden SSL Kullanmalıyım?

Sitenize gelen ziyaretçiler sitenize herhangibir önemli bilgi giriyorsa kesinlikle SSL kullanmanız gerekir. Çünkü sitenizi ziyaret eden insanlar bilgilerinin güvende olmasını ister. Aslında günümüzde sadece bilgi girişi yapılan siteler değil her sitenin SSL kullanması gerekir. Çünkü Google tarafından SSL sertifikası bulunmayan siteler Güvenli Değil şeklinde belirtiliyor. Buda hem Google tarafından sitenizin değerini düşürüyor hemde sitenizi ziyaret eden insanlarda bu site güvenli değil düşüncesinin oluşmasını sağlıyor. Her türlü sitenizin değeri, başarısı, önemi düşüyor. Bunun için açtığınız sitenize mutlaka SSL sertifikası almanız gerekir.


smp40t.png


RGQJLC.gif



Ücretsiz SSL Alma Yöntemleri

Aslında normalde pekçok hosting firması hosting aldığınız zaman sizlere ücretsiz SSL alma imkanı veriyor. Fakat genellikle bu ücretli hostinglerde oluyor. Ücretsiz hosting kullanan kişiler böyle bir avantajdan faydalanamıyor. Veya bazı ücretli hostinglerde vermeyebiliyor. Bunun için sizlere güncel çalışan ücretsiz SSL alma yöntemlerini anlatacağım. Hazırsanız başlayalım...


QmqdUU.png



x8KQ2K.png



SSL For Free Site


»Ençok kullanılan yöntem budur. Öncelikle buraya tıklayarak sitemize giriyoruz.



» Karşımızdaki yere sitemizi giriyoruz. Ve Ücretsiz SSL Sertifikası Oluştur butonuna tıklıyoruz.




» Burada sitemizi doğrulamak için 3 farklı yöntem bulunmakta. Biz Otomatik FTP Doğrulaması ile yapacağız. Daha sonra bu yöntemi deneyip olmayan kişiler için Manuel Doğrulamayı da anlatacağım.




» Bizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde giriyoruz ve Ücretsiz SSL Sertifikasını İndirin butonuna tıklıyoruz.




» Ve sertifikamız başarıyla oluşturuluyor. Şimdi gelelim bu sertifikayı sitemize yüklemeye.




» Sayfayı biraz aşağıya kaydırdığımız zaman SSL sertifikamızın bilgilerine ulaşıyoruz.




» Şimdi cPanel'imize giriyoruz. Ve paneldeki SSL/TLS bölümüne giriyoruz.




» Buradan Siteniz için SSL yükleyin ve yönetin (HTTPS) bölümüne tıklıyoruz.




» Sayfayı biraz aşağıya kaydırıp Bir SSL Web Sitesi Yükle bölümüne geliyoruz. Buradaki Etki Alanı bölümünden SSL yükleyeceğiniz domainizi seçiyorsunuz. Ve daha yeni SSLForFree sitesinin bize verdiği Sertifika: (CRT), Özel Anahtar (KEY) ve Sertifika Kuruluşu Paketi: (CABUNDLE) bölümlerini buradaki bölümlere yapıştırıyoruz. Ve Sertifika Yükle butonuna tıklıyoruz.




» Ve böylelikle SSL sertifikamızı almış olduk. Şimdi ise bu otomatik yöntem ile yapamayanlar için Manuel Kurulum ile yapalım.




» Manuel Doğrulama butonuna tıklıyoruz ve Alan Adını Manuel Olarak Doğrula Butonuna Tıklıyoruz.




» Buradan sayfayı aşağıya kaydırıyoruz ve bize yapmamız gerekenleri söylüyor.




» Yapmamızı söylediği şeyleri harfi harfine yapıyoruz ve en son SSL Sertifikasını İndir butonuna tıklıyoruz ve bize daha yeniki gibi SSL sertifikamızın bilgilerini veriyor. Daha yeniki ile aynı şekilde bu bilgileri cPanel'den ilgili yerlere yapıştırıyoruz ve SSL sertifikamızı almış oluyoruz.





5Dkk4L.gif



cPanel Let's Encrypt Plugin


» Öncelikle bu yolu kullanabilmeniz için cPanel'inizde Let's Encrypt adlı pluginin bulunması lazım. cPanele giriyoruz ve Lets Encrypt SSL bölümüne giriyoruz.



» Daha sonra buradan alan adınızın yanındaki +İssue butonuna tıklıyoruz.




» Ve buradan görseldeki gibi gerekli yerleri işaretleyip Issue butonuna basıyoruz. Ve SSL sertifikamızı almış oluyoruz. Gayet basit bir yöntem.





5Dkk4L.gif



CloudFlare


» İlk olarak CloudFlare sitesine giriyoruz ve üyeliğimiz varsa giriş yapıyoruz yoksa üye oluyoruz.



» Daha sonra karşımıza çıkan yere sitemizi giriyoruz ve add site butonuna tıklıyoruz.




» Sonra ücretsiz olan planı seçip devam ediyoruz.




» Bize verdiği NS adreslerini domainimize kayıt ettiriyoruz. Ve NS adresleri kayıt olduğunda siteden Crypto bölümüne geliyoruz. Ve burada yer alan SSL bölümünü Flexible olarak işaretliyoruz. Ve artık sitemize SSL sertifikası almış olduk.





5Dkk4L.gif



ZeroSSL Site


» Öncelikle buraya tıklayarak siteye giriyoruz.



» Sonra gerekli bilgileri doldurup Next butonuna basıyoruz.Ve bize keylerimizi oluşturuyor.




» Bu keyleri alıyoruz ve ilk yöntemde anlattığım gibi cPanel'den ilgili yerlere yapıştırıyoruz. Ve artık sitemizin bir SSL sertifikası oluyor.


UOPRuE.jpg



5Dkk4L.gif



ComodoSSL Site


» Öncelikle buraya tıklayarak siteye giriyoruz. Ve Hemen Alın butonuna tıklıyoruz.

8tiaJE.jpg


» Önümüze gelen yere domainimizi yazıyoruz. Ve Devam Et butonuna tıklıyoruz.


RkzsuB.jpg


» Ve Ödeme butonuna tıklıyoruz.


HG2dV2.jpg


» Buraya istediği bilgileri giriyoruz ve sayfanın altında bulunan Siparişi Tamamla butonuna tıklıyoruz.


mVa2KE.jpg


» Ve sitemiz buraya eklenmiş oluyor.


YPhzUV.jpg


» Eklenen servisin üzerine tıklıyoruz ve karşımızda bulunan SSL Sertifikası Kur butonuna basıyoruz.


U0zmIe.jpg


» Daha sonra sunucumuzdan bir CSR kodu oluşturuyoruz ve bu sayfadaki ilgili yere bu CSR kodunu yapıştırıyoruz. Yapıştırdıktan sonra Devamı İçin Tıklayınız butonuna tıklıyoruz.


UftrI2.jpg


» Ve karşımıza gelen yerden alan adının bize ait olduğunu doğrulamamız için seçenekler mevcut. İstediğiniz ile alan adının size ait olduğunu doğrulayabilirsiniz. Ben doğrulama için mail yöntemini kullanacağım. Listeden istediğiniz mail adresini seçin ve Devamı İçin Tıklayınız butonuna tıklayın.


92LJ2h.jpg


» Daha sonra seçtiğiniz mail adresine bir mail gidecek. Eğer seçtiğiniz mail adresi sizde mevcut değilse o adres ile aynı bir mail hesabı oluşturun. Ve size gelen maildeki bağlantıya tıklayarak alan adının size ait olduğunu doğrulayın.


Iku1hv.jpg


» Doğrulama tamamlandıktan sonra SSL sertifika bilgileri size mail olarak gönderilecek. Gelen bilgileri cPanel'de ilgili yerlere yapıştırıyoruz ve SSL sertifikamızı almış oluyoruz.


UOPRuE.jpg





IT23OH.png



Konumun Sonuna Gelmiş Bulunuyoruz. Umarım Konuyu Beğenmişinizdir Ve Faydalı Olmuştur.

Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim. Esenlikle Kalın...

Saygılarımla:Smiley1021:



2xWyC6.png


Bence aşırı iyi ve faydalı yöntem code 😌
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.