USB Üzerine Linux Kurulumu // KoyuAdam

KoyuAdam

Kadim Üye
5 Şub 2012
5,873
14
Giriş::

Linux kullanmak istiyorsunuz ama bilgisayara kurmaktan çekiniyorsanız sizin için güzel bir yöntem de USB üzerinden linux kullanımıdır. Sanal makineye idealdir. Yani isterseniz pis işlerinizin ana bilgisayar sisteminden uzak olmasını istiyorsanız. Flash belleğimize kuracağımız linux sistemi bu isteminizi karşılayacak. Veya kısaca "bir deneyelim bu linux nasıl bir şeydir" diyorsanız. Verdiğim adımları izleyerek hard diskiniz yerine taşınabilir bellek üzerinde çalışan bir linux işletim sistemi oluşturabiliceksiniz.

Bunun için biz Live Linux USB Creator kullanacağız.


Kurulum::

İlk başta resmi sitesinden son sürümünü indiriyoruz;
Linux Live Usb Creator
Kuruluma geçip dil, yer seçtikten sonra flash belleğimizi takıp programımızı açıyoruz.

Kullanım::


1. Cihazımızı seçiyoruz.
b2V1g0.jpg


2.0 İstediğimiz linux versiyonunun iso kurulum dosyasını seçiyoruz.Örnek olarak ubuntu.iso diye seçtim ben kaynağı.

VL9ORy.jpg


2.1 Kurulum dosyamız yoksa İndir kısmından bir istenilen linux sürümünü ediniyoruz. Otomatik veya manuel olarak.

3a6535.jpg


3. Seçenekleri işaretliyoruz. İlk 2 seçenek işaretleniyor. 3. seçenek virtualbox sanal makina programıyla windows üzerinden kullanabilmenizi sağlıyor.Bunu istiyorsanız bunu da işaretleyebilirsiniz.


EqmL4D.jpg


4.Son olarak işlemimizi başlatmak için en alttaki yıldırım işaretine tıklıyoruz.

Po1dgQ.jpg


5.İşlem tamamlanınca bilgisayarımızda bellek takılı konumda olarak tekrar başlatıyoruz.Ve Kurduğumuz linux başarıyla açılıyor.



Eğer sorun yaşıyorsanız BIOS unuz ile uyumlu değildir. Veya öncelik sırası BOOT menüden ilk sıraya getirilmelidir.

İşinize yarar umarım.

Konu hakkında sorunlarınız için : Ö.M. KoyuAdam
 
Son düzenleme:

KoyuAdam

Kadim Üye
5 Şub 2012
5,873
14
Hocam deneyin kapatip acinca eski haline donme sorununu yasayacakmisiniz

Bu no persistence olarak ayarlandığını gösterir. 3.kısımda ki Persistence yerinin lambası yeşil yanacak eğer bilgilerinizin kalıcı olmasını istiyorsanız. Tekrardan belleği takın formatlayın persistence lambası yeşil olacak şekilde ayarlayın. Bazı linux sürümleri desteklemiyormuş galiba bunu.
 

AsılsızAdam

Uzman üye
27 Haz 2015
1,404
2
indirdiğim linux 3 gb küsür usb de 4 gb bura kursam sorun olmaz demi :D yanımda yok şuan diğer bellek
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.