Valois ( 1908)- (28.03.2001)

SToRMeR¬X

Kadim Üye
22 May 2008
5,241
10
Kã¥SéЯ! ~ |З8|
İrlanda‘da 1908 yılında dünyaya gelen Valois, hayatını baleye adadı. Asıl ismi Edris Stannus olan İrlanda asıllı sanatçı bale sanatındaki ilk yıllarını Abbey Theatre ile Old Victheatre‘da geçirdi. Kısa sürede ünü ülke sınırları dışına taşan balerin, Sadler‘s Wells Ballet School‘un kurucusuydu. İngiliz Hükümeti‘nden ve dünyanın pek çok yerindeki bale kurumlarından liyakat nişanları alan Valois, kaleme aldığı “Invitation To The Ballet“ (Baleye Davet) ve “Come Dance With Me“ (Benimle Danse Gel) eserleri ile tanınıyordu.Valois, Türk Hükümeti‘nin çağrısı ile 1948 yılında Türkiye‘ye gelerek, Türk balesinin kuruluşunda önemli katkılarda bulunmuştu.

HAKKINDA YAZILANLAR

Acımız Büyük
Hürriyet 29 Mart 2001

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Başkoreografı Fahrettin Güven, sanatçının ölümünden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Valois‘in Türk balesine büyük katkılarının olduğunu, bugün yetişmiş tüm ünlü sanatçılarda emeğinin bulunduğunu ifade eden Güven, “Acımız büyük. Önümüzdeki günlerde kendisi anısına bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz“ dedi.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.