vbuLLetin KuLLanım rehberi...

21 Şub 2006
31
0
ULL WYSIWYG Editing özelligini nasıl seçerim?

Nedir bu FULL WYSIWYG Editing* neden size öneriyorum bu editörü tek tek açıklıyayım.
bu editör akıllı mesaj editörüdür* siz artık mesajlarınızda kodlar* url ler* resim kodları vs. vs. hiç bir şeye ellemiyor FULL WYSIWYG Editing'e bırakıyorsunuz bunların hepsini.

* FULL WYSIWYG Editing özelligini nasıl seçerim?

Yapmanız gereken öncelikle kontrol panelinize girmeniz ( resimde görüldügü gibi )

adsz1im.jpg


Ardından açılan sayafada " SEÇENEKLERİ DÜZENLE " seçenegini seçiyoruz ( resimde görüldügü gibi. )


18xe.jpg


Sayfanın altına doğru geldigimizde " MESAJ YAZMA EDİTÖRÜ " kısmındaki seçenege tıklıyor ve FULL WYSIWYG Editing özelligini seçiyor* deşiklikleri kaydet diyoruz. Resimde görüldügü gibi..

Artık yeni bir mesaj editörüne geçtik ve tüm kolaylıkları beraberinde geldigini göreceksiniz.

* FULL WYSIWYG Editing ile neler yapabiliriz?

Akıllı mesaj yazma editörü FULL WYSIWYG Editing size her imkanı sağlıyor* şimdi inceliyelim resimleri. Ama bu özelligi hangi şartlarda kullandıgımızı öncelikle açıklıyayım.

* Özel mesaj yazarken.
* Yeni konu açarken.
* Cevap yaz butonuna bastıgımızda.
* Bir mesajın alıntı butonuna bastıgımızda.

Örnek: ( Renkleri kendi veriyor* yazı sitlini kendi ayarlıyor* resimleri kendi ekliyor )

Mesela bir siteden bir haberi* resimli veya resimsiz program anlatımını* resimleri* adult resimleri kopya ediyoruz. Mouse un sağ tuşuna basılı tutarak istedigimiz kısmın üzerinden geçiypruz* mavi renk oluyor yazı sitede* daha sonra sol tuşuna basıyor ve kopyala seçenegine tıklıyoruz. Resimde görüldügü gibi

29iu.jpg


Yazıyı veya resimleri istedigimiz yerde bu şekilde kopyaldıktan sonra* yeni konu aç* cevap yaz butonlardan birine basıyoruz ve mesajımızı Mouse un sağ tuşuna bastıkdan sonra yapıştır seçeneğini seçiyoruz. Resimde görüldügü gibi. İşte tamamen mesaj* yazı sitly* resimleri vs. hiç uğraştırmadan yeni açtıgımız konuya veya mesaja eklendi :


39eh6ho7sx.jpg


45xz6xu.jpg


Fark varmı kopyaladıgınız yerden? Hayır yok İşte kodlar kullanmaya* renk ler vermeye* yazı tipi seçmeye* mesajı düzenlemeye* resim eklemeye son verecek bir özellik

* FULL WYSIWYG Editing Diğer özellikleri nelerdir ?

* Renk kodları kullanmıyor bunun yerine sadece renk seçmeniz yeterli oluyor* aynı microsoft office gibi kullanımı.
* Auto açılan resimler* linkler ile uğraşmıyor. Nerden kopya ettigseniz yukarıda anlattıgım gibi işlemi yapmanız yetiyor* resimler aynen sizi uğraştırmadan konu içine yerleşiyor.
* Gelişmiş mesaj seçeneklerinde bulunan tüm butonlarda bulunan kod işlemi ortadan kalkıyor* kalın veya italik yazı yazarken butona basmanız yeterli sonrada yazınızı yazın kendi ayarlasın herşeyi.
* Yazıları ister siteden* ister wordpad den * ister bir adult siteden copy edin tamamen aynısını renkler ve resimler* yazı tipi dahil aynen mesaja yerleştirecektir.

Daha yüzlerce imkan size sunuluyor* bu sayede yeni kullanıcılar bile usta bir forum kullanıcısına dönüyor .
 
21 Şub 2006
31
0
Her konuya girdiginizde üye adlarının altında Simgeler göreceksiniz* bu simgeler her üyenin ilgili oldugu bilgi ve bildirim kısmıdır.
Bunlar nelerdir? Önce resmi inceleyelim

40rd.jpg



1) Üye Online/Offline oldugunu bildiren simgedir* yani bu kullanıcı şuanda forumda veya değil. Bunu nasıl anlarız* eğer bu simge konu içinde gördügünüz kullanıcıda GRİ renk ise o kişi OFFLİNE yani kişi forumda değil şuanda. Eğer bu simge YEŞİL renk ise o kullanıcı şuanda ONLINE yani forumda aktif durumdadır.

2) Bu simge ise rahatsız oldugunuz kullanıcıyı yönetime anında bildirmek içindir* buna tıkladıgınızda açılan pencerede ki kısma şikayet nedeninizi yazarsınız.
Bu şikayetiniz yönetimde ki herkese E-Mail olarak ulaşır.
" Şikayetci oldugunuz kullanıcı adı / Sizin adınız / Mesajı / Ve şikayet sebebiniz " şeklinde bizlere mail ulaşıcak ve yönetim anında müdahale etmiş olacak* rahatsız oldugunuz kullanıcıya veya mesajına. Tek yapmanız gereken tıklamak ve sebebi ayrıntılı şekilde yazmak.

3) TERAZİ simgesi ise kullanıcıyı ödüllendirmek veya ona gizli yorum göndermek amaçlı bir özellik. ( Gizli yorum: Kişinin Kullanıcı paneline özel yorum olarak yollamaktır)
Bu simgeye tıkladıgınızda açılan pencerede ki kısma paylaşımı veya görüşü hakkında yorum yapabilir ve ona oy verebilirsiniz. Bu sayede emeğini ödüllendirir veya değerlendirmiş olursunuz.
Daha ayrıntılı bilgi için: ( Bkz. Forum nasıl kullanılır >> 6) REPUT veya TERAZİ Nedir? ) konusu.

4) Kullanıcının üye adı altında ( konu içerisinde göreceginiz ) Yeşil KARELER ise kullanıcının forumda paylaşım değerinin fazla oldugunu gösterir. Sizlerin vermiş oldugu yorumlar ( ******ye tıklamak ) sayesinde kullanıcının yeşil kareleri artar ve bu sayede yorumlar doğrultusunda paylaşımını daha fazlalaşmasına ve sizlere daha çok konu sunmasına sebep olan önemli bir özellik. Unutmayın siz teşekkür ettiginiz veya ******ye yorum yazdıgınız sürece her zaman daha fazla paylaşımla karşılaşıcaksınız forumda.
 
21 Şub 2006
31
0
ir konu açtıgınız ama açtıgınız konu şu şekilde gözüküyor ( Bkz. Resim 1 ) Bunun sebebi konunuzun içerigi ile alakası olmayan bölümde yer alması ve yönetimin bu konuyu uygun bölüme taşımasından dolayıdır. Bu taşınmış başlıklara tıklıyarak* taşındıgı yere ulaşabilir ve konuyu görebilirsiniz

39eh6qv.jpg


Foruma açtıgınız konu veya tıkladıgınız başlık eğer kurallara uygun değil ise ( bkz. forum kuralları ) veya üyelerin zarar görecegi dosya vs. var ise bu konu taşınır. Ve üyeler bu konulara kesinlikle ulaşamaz* bu tür nedenlerden dolayı konu taşınmış ise* başlığa tıkladıgınız da karşınıza şu uyarı çıkacaktır ( Bkz. Resim 2 )



25xf.jpg


Sebebi öğrenmek için Online yönetim arkadaşlarımızdan birine* konun başlıgı veya adresi ile birlikte özel atmanız yeterli olacaktır.
 
21 Şub 2006
31
0
Önce resmi inceleyin* burada gördügünüz butonların anlamları kendi numarası ile ayrıntılı resmin altında sıralanmış şekilde göreceksiniz.
Yeni konu açtıgınızda veya cevap yaz butonuna bastıgınızda karşınıza çıkan butonların ve kodların anlamları nelerdir görelim.


39eh4gs.jpg

20bs.jpg


1) Bu alana gerekli konu başlıgını " içeriğini temsil edecek şekilde " yazıyorsunuz. Lütfen bu kısma konu açarken ayrıntılı şekilde başlıgı yazınız. Bu tür " Acilll* yardım edin* kimse yokmu yardım edecek vs " gibi başlıklar açmamaya özen gösterin* bu tür konu başlıklarının yönetim tarafından silindigini unutmayın.



3) Smileyler konu veya cevap içinde kullanıcagınız hareketli ve hareketsiz ifadelerdir ( Tıpkı MSN de kullandıgınız gibi ) bu ifadeleri mesajlarınızın gerekli kısmına 3. kısmında gördügünüz gibi hazır simileylerden birinin üzerine tıklıyarak ifadenizi gerçekleştirirsiniz. Eğer bu ifadeler size az geliyorsa yapmanız gereken " DAHASI " kısmına tıklamak ve burada bulunan ifadelerden birinin üzerine tıklamak* dilerseniz manuel olarak karşısındaki kodu mesajınıza kendinizde ekleyebilirsiniz.


4) Ozmena gelişmiş bir forum oldugundan dolayı mesaj alanlarınıza tıpkı bir Microsoft OFFİCE görevi gibi sizlere sunulmuştur. Burada dilerseniz yazmanız gereken yazı karekter biçimini seçebilir veya yazdıgınız* kopyaladıgınız metninin istediginiz kısmının üzerinden mouse un sol tuşunu basarak üzerinden geçin ve yazı tipini listeden seçin.


5) Bu kısımda bulunan hazır kodları kullanabilirsiniz* Örneğin yazı içinde bir yeri önemli oldugunu belirtmek için KALIN yazı tipi ile gösterebilirsiniz* B butonuna tıklarsanız kalın* I butonuna tıklarsanız İTALİK ( yanlamasına ) veya önemli kısımları altı çizgili şekilde belirtmek için U butonuna basabilirsiniz. Bunlara tıkladıgınızda açılan pencere içine istediginiz yazıyı ekleyebilirsiniz.
Ayrıca butona tıkladıgınızda açılan pencerede bulunan kodlar size manuel kullanma imkanıda sunmaktadır.


6) Bu kısımda gördügünüz butonların görevi ise* " SAĞA YASLA / ORTALA / SOLA YASLA " yazmış oldugunuz metni veya kopyala/ yapıştır yapmış oldugunuz yazıyı dilerseniz orta kısma alabilir veya sola*sağa yaslayabilirsiniz.
Bunu nasıl yapıyoruz: Manuel olarak yapmak için yazının başına ve sonuna kodun başlangıcını ve sonlandırıcısını ekliyoruz.
Örneğin yazıyı ortalamak için

[ /CENTER] aralıklarına yazıyı yerleştiriyoruz veya ekliyoruz. [/xxx] Olan taglar sonlandırıcıdır.
Özellikle şiirler de görselik olarakda iyi bir sunum sağlamanıza yarıyan
[/ CENTER] tagını tavsiye ederiz.


7) Bu seçenek ise sizin yazılarınızın boyutlarını büyütmeye veya küçültmeye yarıyan bir özellik.
Örneğin: Merhaba Ozmena bu yazı SIZE 4 seçenegi ile yazılmıştır..
Boyutu seçin ve ardından açılan penreceye yazınızı yazın. Yapmanız gereken sadece bu.


cool.gif
Mesajınıza kendiliginden açılan resimmi eklemek istiyorsunuz* işte bu buton tam size göre.
İstediginiz resmin adresini " LINK " ni bu butona basarak içine yapıştırın* bunu ister yazı araların* isterseniz mesajın içine birden fazla eklemeniz mümkün* mesajın hızlı açılması için lütfen en fazla 10 açılan resim ekleyiniz.

Peki bu işlemi nasıl gerçekleştiriyoruz* bir sitede çok güzel bir resim gördünüz ve bunu mesajınızın içinde kendiliğinden açılan resim olarak sunmak istiyorsunuz. Sitede bulunan resmin tam açılmış halini Explorer adres çubugundan copy ediyor ve bu butona basarak ekliyoruz.
Eğer resim boyuıtu küçük ise sitede* resmin üzerinde mouse ile sağ tuş* ardından özelliklere girin ve URL kısmındaki adresi copyalayın.


9) URL butonu* bu buton size açıklamalı adres yazmanızı sağlayan bir özellik. Bu butona tıklıyoruz açılan pencereye önce açıklamayı yazıyoruz / ENTER ı tıklayoruz* sonra yönlendirmesi istediginiz adresi yazıyorsunuz. Ardından tamamı tıklıyoruz.
Örneğin: Türkiyenin En İyi Forumu TIKLA


10) EMAIL Butonu* bu butonun çalışma şekli URL butonu ile aynıdır* açıklamalı mail adresinizi verebilirsiniz. Bu şekilde vereceginiz tüm mail adresleri Outlook Express üzerinden açılacaktır.
Yapmanız gereken bu butona tıklamak ve açıklamayı yazmak / Enter 'a tıklayın* ardından gelecek olan boşluga mail adresinizi yazın.
Örneğin: Bana E-mail Atmak İçin Buraya Tıklayın


11) Pencere mesaj butonu* bu butonun görevi ise mesajınızın belirli kısımlarını pencere içine alarak sunabilirsiniz veya tüm mesajınızı. Özellikle dikkat çekmek veya size ait olmayan bir kısmı belirtmek için çok işinize yarıyacak.
Örneğin: Kod:


Kod:
Merhaba Ozmena üyeleri* mental den sevgilerle..




12) Alıntı Butonu* bu butonun görevi ise bir kişinin mesajını veya bir başka siteden aldıgınız yazıyı alıntı olarak belirtmek için kullanılan özellik.
Bu butona tıkladıgınızda açılan pencereye yazınızı yazıp tamam'ı tıklıyorsunuz* bu kod aralıgında bulunan yazı alıntı olarak iç pencerede yer alıyor.
Örneğin: Alıntı:

Alıntı:
Merhaba Ozmena Üyeleri..






13) Renk kodlarının bulundugu bu pencerede* istediginiz yazıyı* istediginiz renk içinde ifade edebilirsiniz. Bu sayede dikkat çekmek istediginiz cümleyi sağlamış olacaksınız.
Örneğin: merhaba Ozmena üyeleri hoşgeldiniz..


14) Alt smileyler ise konu başlıgında veya mesaj başlıgında ifade eklemenize yarıyan özellik. Burada seçtiginiz ifade* yeni açtıgınız konun başlıgında veya cevap yazdıgınız mesajın başlıgında görülecek şekilde yer almaktadır. Konunuzun içeriginide bu şekilde ifade edebilirsiniz* kızdıgınız bir konuya kızgın ifadesi eklemeniz konuya ayrı bir bakış açısı katacaktır.


15) Simge Koyma seçenegi ise* eğer bir ifade seçmişseniz bunun eklenmemesi için başlıga* bu seçenegi bir kere tıklamanız yeterli olacaktır. Bu sayade ifade kısmı sıfırlanıcaktır.


16) Yazmış oldugunuz mesajın nasıl bir görünüm aldıgını merak ediyorsanız bu buton çok işinize yarıyacak* özellikle kodlar kullandıgınız mesajların hatalı olup olmadıgına buradan bakabilir* gerekli düzenlemeyi kimse görmeden gerçekleştirebilirsiniz.


17) İmzamı göster seçenegi ise* eğer mevcut bir imzanız var ise konu içinde gözükmesini istemek veya göstermemek sizin elinizde. Kutu seçili olmadıgında mesajınızda imzanız yer almıyacaktır.


18) Bu seçenek ise Auto URL ekler* yani siz bir site yazdıgınızda onun tıklanabilir olmasını bu seçenek sağlar. Her zaman seçili durumdadır ve seçili kalması önerilir.


19) Mesajınızda gereginden fazla ifade var ise <IMG> uyarısı verecektir forum size* bu hatayı aldıgınızda bu kutucugu işaretleyin ve mesajı göndere tıklayın. Bu sayede ifade sınırını atlamış ve mesajınızı eklemiş olacaksınız.

20) Dosya eklemenize yarıyan özellik* bu buton sayesinde konuya ve mesajınıza resim* dosya veya video ekleyebilirsiniz.


21) Bu özellik sizin açtıgınız konu veya bir konuya attıgınız mesajı takibe alır ve size istediginiz seçenek üzerinde bildirir.
Mesela günlük veya haftalık e-posta adresinize bilgi yollar* bu sayede konuya veya size cevap yazıldıgında anında haberiniz olacaktır* foruma bile girmeden​
 
21 Şub 2006
31
0
Free resim ekleyebileceginiz kolay ve güzel sitelerden biri üzerinde anlatım yapıcam* yazımın sonuna doğru diğer free resim ekleyip paylaşabileceginiz resim upload sitelerini vericem sizlere.

Resim upload ( ekleyebileceginiz ) site:
http://imageshack.us/index.php

Bu siteye tıklıyoruz ve açılan sayfa şu şekilde geliyor karşımıza ( bkz. resim 1)
Gözat'a tıklıyorsunuz en yüksek resim boyutu 1MB. boyutunda olmalıdır 1 KB. / 1 MB. arası her ölçüde resim ekleyebilirsiniz.


16af.jpg


Karşınıza bilgisayarınızdan resmi seçebileceginiz bir pencere açılır ( Bkz. Resim 2 ) eklemek istediginiz resim nerdeyse bu pencerede bulup üzerine bir kere mouse un sol tuşu ile tıklıyor ve ardından AÇ butonuna basıyorsunuz.


26ri.jpg


Aç yaptıktan sonra pencere kapanır ve GÖZAT ın orada dosyanın yeri yazar ( bkz. resim 3 ). Daha sonra HOST IT! e basıyoruz ve resim kısa bir süre sonra upload ediliyor sayfa değişiyor.

30kr.jpg


Açılan sayfada resm eklenmiş olacak ve size hazır paylaşım için link ( adres ) sunacak. Burada kullanmanız gereken 2 adres var ( Bkz. Resim 4 ) burada resimde gördügünüz gibi işaretli olan yerlerdeki adresleri kullanabilirsiniz.

Anlamları :

* Thumbnail for forums (1): Resmi ekledikten sonra bu işaretledigim yerde bulunan adresi kopyalayın ve mesajınıza ekleyin.
Bu ÖNERİLEN resim paylaşımıdır. Nedeni ise bu şekilde çoklu resim eklerseniz mesajınıza* konunuz veya mesajınız hemen açılır ve üyeler beklemeden / sıkılmadan paylaşımlarını görmüş olur. Bu sisteme ön izleme diyoruz* bu tür resimlerin üzerine tıkladıgınızda gerçek boyutta olan resim açılır.
Örnek Thumbnail for forums resmi

sample21hs.th.jpg

* Direct link to image: Bu ise ön izleme ve resmi göstermeden paylaşım şeklidir* sadece resmin bulundugu adres yer alır ve üyeler bu adrese tıklıyarak resme ulaşır.
Örneğin:
http://img202.exs.cx/img202/5830/30kr.jpg
* Kendiliginden açılan resim: Mesajınıza veya konunuza eklediginiz resim veya resimler kendiliğinden tam sayfa olarak açılır. Ama bu sayfanın ve mesajın çok geç açılmasına sebep olabilir* bu yüzden pek önermiyorum.
Auto ( kendinden açılan ) resim eklemek için Direct link to image adresini copy edin ve

DİĞER FREE RESİM UPLOAD ( EKLEME ) SİTELERİ:


www.iespana.es

http://personales.wanadoo.es/personales/site/siteHome

http://www.ubbi.com.br

http://www.photobucket.com

http://br.briefcase.yahoo.com

http://br.photos.yahoo.com

http://www.v10.com.br/

http://www.photodump.com/

http://www.imagetown.net/

http://www.albumsnaps.com/

http://www.imagestation.com/

http://www.sharexperiences.com/

http://www.uploadimages.net/index.php

http://www.zippyimages.com/

http://www.uploadyourimages.com/

http://www.imgspot.com/

http://www.imagepilot.com/

http://www.ezImageCenter.us/

http://www.picrack.com/

http://www.picturetrail.com/

http://www.imagehop.com/

http://www.myimgs.com/

http://www.villagephotos.com/

http://www.imagehoster.co.nr/

http://www.photojerk.com

http://www.yourpic.net/

http://www.imagebay.org/

http://www.izabel.info/

http://www.vibrahost.com/imagehost/

http://www.imagewaiter.com/

http://www.resimyukle.net
 
21 Şub 2006
31
0
Sizin veya bir kullanıcının tüm attıgı mesajları veya açtıgı tüm konuları çok kolay şekilde görebilirsiniz.
Bunun için yapmanız gerekenleri sırası ile anlatıyorum :

** Kendi Açtıgım veya başkasının konuları / Mesajları / Ekledigim dosya ve resimleri nerden görürüm?

Kendi mesajlarınızı görmek için online kullanıcı listesinden üye adınıza tıklıyabilir veya bir konu içerisinde ( kendi mesajınız olan ) üye adınıza tıklayarak INFO nuza giriş yapabilirsiniz. Bu işlemi başka kullanıcılar içinde yapabilirsiniz. ( Bkz. Resim 1 )
39eh9km.jpg



Ardından açılan INFO ( sizin veya karşı kullanıcının ) INFO sunda göreceginiz "Tüm mesajlar " Tüm Konular " seçeneklerden hangisini istiyorsanız seçebilirsiniz. Bu işlemi başka kullanıcılar içinde yapabilirsiniz. ( Bkz. Resim 2 )

39eh1mo.jpg


Sarı Çizgi ; kullanıcının yazdığı tüm mesajları lısteler..
Kırmızı çizgi ; kullanıcının açtığı tüm konuları listeler..

Çıkan listede konu başlığına tıklarsanız o konuya gidersiniz tabiki yeni bir pencerede açmak da mümkün..
 
21 Şub 2006
31
0
rkadaşlar bazen mesajlarımızda belirtiriz. Okumuşsunuzdur. "Lütfen Forumu biraz dolaşın*araştırın"
Bu tip mesajları sürekli görmüşsünüzdür. Dolaşalım ama nasıl diyen arkadaşlar özellikle bu konuyu incelesinler.

Öncelikle resimde de göreceğiniz gibi Forumumuzda sağ tarafta "Ara" diye bir yazı vardır. Bunun ne olduğunu merak edip incelemeyen arkadaşlarımız sanırım bu açıklamayı okuduktan sonra bu "Ara" tuşunu fazlası ile kullanacaklardır.

oz13ou.jpg


Ara" tıkladığınızda aşağıdaki gibi küçük bir pencere açılacaktır. Buraya yazacağınız bir ya da birden çok kelime ile kısa sürelerde aradığınız konulara ulaşacaksınız

oz26fr.jpg


Ne kadar kısa süre olabilir ki ? diyen arkadaşlar aşağıdaki resme bakabilir.

oz35xo.jpg


Sizin de gördüğünüz gibi "Multivision" diye genel bir arama yaptık ve 0.72 saniyede (1 saniye bile değil) tam 450 konu başlığına ulaştık. İşte bu kadar basit...


Yukarıdaki mesajı okuyan arkadaşlarımız şimdi diyebilirler.

450 konu başlığını tek tek mi tarayacağım ?

Haklısınız elbette taramayacaksınız. Bunun için farklı bir arama yöntemi daha inceleyeceğiz.

Konu içinde Arama

Örneğin bana Sunny Kanal Editörü gerekiyor. Öncelikle aşağıdaki resimde olduğu gibi Sunny bölümüne giriyorum ve daha sonra Bu konuda Ara tıklıyorum ve yine açılan pencereye aradığımı yazıyorum

oz43ho.jpg


Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yine oldukça hızlı bir şekilde aradığım konu başlıklarına ulaşıyorum.

Kanal Editörü ile ilgili toplam 31 adet konu başlığı 1.06 saniyede karşımda.
(Sunny bölümü biraz yoğun olduğundan 1 saniyeyi biraz geçti )

oz55zi.jpg

__________________
 
21 Şub 2006
31
0
deal kontrol panel ayarlarınız nasıl olmalı bunları bölüm bölüm anlatıcam* bu sayede sorunsuz şekilde forumdan yararlanmakla beraber* bir çok kolaylık da size beraberinde gelecektir. Bölüm 1 den başlıyorum.

Öncelikle kontrol panelinize girmek için yapmanız gereken şu ( bkz. Resim 1 )

jessicabiel1024x768219169gw.jpg


Açılan sayfada PROFİL DÜZENLE seçenegine giriyorsunuz resim 2 de gösterildigi gibi ve bir çok seneçek çıkıyor karşınıza.

Bu Kısımda karşınıza çıkacak seçeneklerin ilk karesinde yer alanları önce görelim ( bkz. resim 2 )

Burada ki ayarlarımız şöyle olmalıdır :


* E-posta ve şifre düzenle: Mutlaka daima kullandıgınız e-mail adresinizi yazın* şifrenizi unuttugunuzda* şifreniz çalındıgında* özel mesaj alanınız doldugunda* yönetim tarafından özel bir uyarı veya bilgi almanızı sağlayan gerçek mail adresidir.

* Doğum Tarihi: Bu ayarlar istege göredir* doğum tarihinizi yazmanız bir çok açıdan size yarar sağlar* özellikle tüm üyelerimizin sizin bu özel gününüzde haberleri olmasını sağlarsınız* forumtr online kullanıcı kısmında doğum gününüzü kutlayacaktır.

* Web site adresiniz: Bu kısma kendi sitenizi veya sevdiginiz* fanatigi oldugunuz bir siteyi yazabilirsiniz* bu sayede profilinize giren üyeler sizin beğendiginiz siteyi görecek ve sizin sitenizinde reklamı olacaktır..

* Mesajlaşma ve Ulaşım bilgileri:
Bu kısma ister ICQ*MSN*YAHOO*AOL gibi hızlı mesajlaşma veya ulaşım adreslerinizi yazabilirsiniz ( e-mail adresiniz ) bu sayede sizinle konuşmak isteyen üyeler gerek profilden* gerek ise konu içerisinde üye adınızı gördügü her yerde mesaj sayınızın altında bu bilgileri göreceklerdir.


Şimdi ikinci kare içerisindeki bilgileri ineceleyelim :


Bu kısma ilave bilgilerinizi yazabilirsiniz ve üyelerimiz sizi daha yakından tanımasına fırsat vermiş olacaksınız. Unutmayın forumlar dostluk ve arkadaşlık ortamıdır. Bkz. Resim 3


22zm.jpg


* Biyografiniz: Bu kısma kendinizle ilgili bilgilerden birini yazabilirsiniz* Örneğin: okudugunuz bir okul'u yazabilirsiniz.

* Yer: Bu kısma oturdugunuz veya yaşadıgınız semt/ ülke veya şehir yazabilir veya komik* ilginç bilgiler yazabilirsiniz.

UYARI: Yer kısmına site adı* adresi* reklam* futbol takımı veya fanatik sloganlar gibi şeylerin yazılması yasaktır* lütfen forum kurallarını inceleyin.

* Hobiler: Bu bölüme gerçek yaşantınızda yaptıgınız uğraşları yazabilirsiniz* Örneğin: Paraşütle atlama* hayvan besleme* müzik dinleme vs.

* Meslek: Bu kısma yapmış oldugunuz meslegi veya okudugunuz bir bölümü yazabilirsiniz.


İdeal Kontrol Panelinizin Ve Forum Ayarları Nasıl Olmalı - Bölüm 2

İkinci Bölüm* yine kontrol panelimize giriyoruz ve sol tarafda bulunan seçeneklerden bu sefer " SEÇENEKLERİ DÜZENLE " kısmına giriyoruz.

Açılan sayfada ayarlar çıkacaktır karşınıza* ilk karede yer alan seçeneklerin ayarları şöyle olmalıdır ( Bkz. Resim 1 )


13rg.jpg



* Gizli Sistem: Bu seçenegi seçtiginiz takdirde forumda yönetim hariç diğer kullanıcılar sizi online kullanıcı listesinde ve infonuzdan sizi online olduğunuzu göremezler. Önerimiz bu seçenegi her zaman seçili bırakmamanızdır.

* Adminler ( Yönetim ) Bana mail gönderebilir: Bu seçenek mutlaka seçili olmasını öneriyoruz* bu seçenek seçili olmadıgı taktirde şifrenizi bile kaybetseniz istek yaptıgınızda ( şifremi unuttum ) size auto mail gelemiyecektir.

UYARI: Bu foruma üye olurken vermiş oldugunuz e-mail adresleri kesinlikle 3. şahıslar tarafından bilinmeyecektir. Şifrenizi yönetim ( admin dahil ) kimse göremez ve bilemez.

* Diğer kullanıcılar Bana e-mail yollayabilir: Bu seçenegi seçmenizi tavsiye etmiyoruz* mail adresinizin ve sizin güvenliginiz açısından bu seçenek seçili olmamasına dikkat ediniz. İstediginiz kullanıcıya kendiniz özel den mail adresinizi ulaştırmanız rica olunur.

* Abone Olma: Yeni açtıgınız konulara auto abone olabilir ve bunları düzenleyebilirsiniz ( silmek gibi abonelik den )* abone oldugunuz her konuyu ( sizin açtıgınız konular ) infonuzda hemen gözükecek şekilde dizilir.
Bu istege bağlı bir seçenektir* burada seçmiş oldugunuz " Günlük veya Haftalık " abonelikler* açtıgınız konuya cevap geldigi sürece size e-mail ile bildirilecektir.

* Özel Mesajlaşma Açık: Bu seçenegi seçtiginiz sürece size herkes özel yollayabilir* forumda bazı konuların açılması kurallar gereği yasak oldugu için veya önemli konularda anında üyelerden yardım almak için daima açık bırakılması tavsiye edilir ( işaretli )

* Özel mesajları bana e-mail ile bildir: Bu seçenegi seçtiginizde* siz foruma girmeseniz bile gelen tüm özel mesajlar sizin mail adresinize bildiri olarak gelecektir. Güvenliginiz için mail adresinize özel mesaj içerigi değil* sadece kimden ve saat kaç gibi geldigi yazacaktır. İsteğe bağlı seçenektir.

* Özel mesaj geldiginde yeni pencerede bana bildir: Bu seçenek seçili olması tarafımızdan tavsiye edilir* bu sayede size özel mesaj geldiginde " Kimden / Konu başlıgı " olarak bir pencerede size bildirecek* acil özel mesajları bu sayede hemen görebilirsiniz. Seçili olması önerilir.


Şimdi ikinci kare içerisindeki bilgileri ineceleyelim :


Forum içerisinde ki konu görüntüleme* hattınıza göre ayarlar* gün ve diğer seçenekleri göreceksiniz ( bkz. resim 2 )

29og.jpg

29og.jpg


* İmzaları göster: Bu seçenek işaretli kalmasının hattınıza bir yük getirmiyecektir. 56K kullanıcılarıda dahil* çünkü Forumtr de resimli imza özelligi tamamen kapalıdır* bu seçenek seçili olması önerilir.

* Avatarları Göster: Bu seçenek ise her kullanıcının* üye adı altında bulunan kendine özel resimlere Avatar denilmektedir* bu seçenek 56K kullanıcıları için önerilmez* internet bağlantınız düşük hız da ise bu seçenegi seçmeyin ( boş kutucuk ) olarak kalsın. Bu sayede tüm üyelerin avatarları size kapanacaktır.

* Resimleri Göster ( Eklenen resim veya resimler ): Bu seçenek seçili olması önerilir* aksi taktirde forumda paylaşılan ( özellikle adult ) bölümlerde paylaşılan auto açılan resimleri göremeyeceksiniz. Bu seçenek seçili olması sizin paylaşımlardan yararlanmanızı sağlayacaktır.

* Konu gösterim Şekli: Bu seçenek önemlidir* yoksa forumu tepeden bakmaya başlıyacaksınız yani ilk sayfada* ilk mesajda açılan konu içerigini " en son sayfada ve en son mesajda " göreceksiniz. Ters ilerleme seçenegidir.

UYARI: Bu şecenekte mutlaka " İLK ESKİLER " seçili olması şiddetle önerilir.

* Her sayfada Gösterilecek Mesaj Sayısı: Forumda ister yeni mesajlarda* ister konu içinde bulunan mesaj sayılarında ve konu sayılarında düzenleme yapmanız mümkün.
Bu sayı 5 Mesajdan 40 Mesaja kadar kendi seçmiş oldugunuz şekilde size mesajları gösterecektir. Önerim size resimde oldugu gibi " Forum Varsayılanı" olması önerilir.

* Konuların görüntülenme süresi: Bu ayar önemli ayarlardan biridir* lütfen resimde oldugu gibi " Tüm Konuları Göster " seçenegini seçmeniz şiddetle önerilir.

* Zaman Ayarı: Hangi ülkede olursanız olun sizin yerel saatinize göre forumun zaman kavramını ayarlamanız mümkün. Eğer Türkiyede oturuyorsanız İstanbul ( resimde oldugu gibi ) seçili olması tavsiye edilir.

* Haftanın Başlangıç Günü: Bu seçenek PAZAR günü seçili olması şiddetle tavsiye edilir.


Şimdi üçüncü kare içerisindeki bilgileri ineceleyelim :


Mesaj yazma editörünü ( mesaj yazmanıza yardımcı olan seçenekler ) ve forum dil seçenegini inceleyim ( bkz. resim 3 )

37al.jpg


* Mesaj Yazma Editörü: Bu seçenek de yeni konu açarken veya detaylı mesajj seçenegini seçtiginizde karşınıza çıkacak seçenekleri ayarlar.
İleri forum kullanıcıları ( aktif kullanıcılar ) Standart seçenegini seçmeleri önerilir* yeni forum kullanıcıları ( ilk kez forum kullananlar ) FULL WYSIWYG Editing seçenegi seçmeleri önerilir.
Text formatlı olan BASIC editör ise hiç bir forum kullanıcısına önerilmez* bu seçenegi seçmemenizi tavsiye ederiz.

* Forum Dil Seçeneği: Bu seçenek forumun genel buton ve menülerinin dil seçenegini değiştirir* istediginiz dil i seçmek size kalmıştır. Türkçe için " Forum Varsayılanı " seçili olması önerilir.
Bu dil seçeneklerinin kesinlikle konuların ve mesajlarının ( yani sizlerin yazdıgı mesajlara " etki etmeyecegini bilmenizi isterim.

Değişiklikleri kaydetmeyi unutmayınız...
 
21 Şub 2006
31
0
Foruma üye olan kişileri bir arada görebilmek ve bazı özelliklerden yararlanmak için öncelikle yapmanız gereken* kontrol panelinizin hizasında bulunan üye listesi kısmına tıklamanız yeterli olacaktır. ( Bkz. Resim 1 )

jessicabiel1024x768219168pm.jpg


Buraya girdimizde açılan sayfada önce ne gibi özellikleri kullanabiliriz onu görelim. İlk yapmamız gereken 2. resmi incelemek ve maddelerin anlamlarını* görevlerini resmin altında ki yazıda incelemek. ( Bkz. Resim 2 )

http://img470.imageshack.us/img470/984/jessicabiel1024x768219162rp.jpg


1) Alfabetik Sıra: Bu kısım üye isimlerinin ilk harflerine göre aramanıza yarayan özellik. A-Z olarak alfabetik sıralama ile beraber # şekline tıkladıgınızda Rakam ile ve şekiller ile başlayan nickleri sıralar. 0-9 arası ve " é !^+&%&/()=?_$½ gibi..
2) Kullanıcı Adı Sıralayıcı: Bu kısma tıkladıgınızda alfabetik sıradan tersden düze doğru veya düzden terse doğru listelemeye yarayan bir özellik.
3) Giriş Tarihi Sıralıyıcı: Bu kısma tıkladıgınızda* ilk foruma üye olanlardan son üye olana doğru sıralanır* tekrar tıkladıgınızda son üye olandan ilk üye olan kişiye doğru sıralanır.
4) Üye Arama: Sayfanın sağ köşesinde bulunan üye arama(Search Nember) kısmına tıkladıgınızda Manuel üye arama özelligine geçiceksiniz* istediginiz üyenin tam adını veya yakın üye adınız yazabilirsiniz.
Örneğin: Mental yazabilirsiniz veya Ment yazarsınız bu şekilde ise ment ile başlayan tüm nickleri sıralar.
5) Mesaj Sayısını Sırala: Bu özellige tıkladıgınızda en yüksek mesaj sayıları olan üyelerden* en az mesaj sayısı olan üyeye kadar sıralar. Tekrar tıkladıgınızda listeyi bu sefer tersine listeler.
6) Manuel Sayfa Listele: Bu kısımda görmüş oldugunuz sayfa sayılarına tıklayarak manuel üye inceleme listesi olarak kullanabilirsiniz. Yalnız bunun çok zor ve uzun bir işlem olmasından dolayı* alfabetik arama veya manuel tarama özelligini kulanmanızı tavsiye ederim.
7) Son Ziyaret Sıralayacısı: Son ziyaret kısmına tıkladıgınızda* en son forumu ziyaret eden üyeden* uzun süre giriş yapmamış üyeye doğru sıralama yapar* tekrar tıkladıgınızda liste bu sefer tersine listeler.

** Bu listede gördügünüz üye adlarının üzerine tıklayarak profillerini görebilirsiniz.
Avatarlarını* yaş gibi diğer bilgilerini üye listesinden takip edebilirsiniz.
 
21 Şub 2006
31
0
Arkadaş Listem Nedir ve Neye Yarar / Kullanıcıları Engelleme Nedir?

Arkadaş listeniz size özel özelleşme imkanı sağlan bir özelliktir. Üye engelleme ise size özel mesaj atmasını engelleyen bir özelliktir.
Bunlar nedir ve nasıl uygulanır detaylı anlatayım.

Arkadaş listeme ekleme ve özellikleri :

Forumda kendinize yakın hissettikleriniz veya arkadaşlarınızı listenize alabilir ve bunlara istediginiz zaman kolaylıkla özel atabilir* online listesinde arkadaşlarınızı rahatlıkla ayırabilirsiniz.
İstediginiz üyenin* üye adına tıklayın ve ardından karşınıza çıkan pencerede " Arkadaş Listeme Ekle " kısmına tıklıyorsunuz ( bkz. Resim 1 )

jessicabiel1024x768219164nf.jpg


Karşınıza ADD penceresi gelecek ve bu kısımda GONDER'e tıklayacaksınız. ( bkz. Resim 2 ) Bu işlemden sonra kullanıcı arkadaş listenize eklenecektir.

jessicabiel1024x768219163bf.jpg


Özel yollamak için Kontrol panelinizin hizasında bulunan HIZLI LINKLER kısmına tıklıyoruz ve ardından arkadaş listemi aç'ı tıklıyoruz. ( bkz. resim 3)

33mq1.jpg

Açılan pencerede özel yollamak istediginiz arkadaşınızı işaretleyin ve ardından PM USERS kısmına tıklayın. Sizi özel mesaja yönlendirecek ve yapmanız gereken sadece özel mesajınızı yazmak.

Arkadaşlarınız online listesinde belirgin şekilde olacaktır* üye isimlerinin yanında + işareti olacaktır. Bu işaret yer alan üye isimleri sizin arkadaş listenizde olan üyelerdir. ( bkz. resim 4 )

43am.jpg


Burada açılan sayfada sol tarafta yer alan menüden Arkadaş Ve Engelli Listesi menüsüne tıklıyoruz. ( bkz. resim 6 )

Burada istediginiz arkadaşınızın veya engellediginiz üyenin adını tamamen silebilir ve ardından. Hangi kısmı güncellemek istiyorsanız Arkadaş listemi güncelle veya Engelli listemi güncelle butonuna basıyorsunuz. Listeden sildiginiz isim böylece kişisel listenizden silinmiş oluyor.


65uh.jpg



Özel Mesaj Atmaması İstediğim Üyeyi Nasıl Engellerim:

Yukarıda anllatmış oldugum sıralama ile gidiyorsunuz* istemediginiz kişinin üye adına tıklıyor ve engelle kısmına tıklıyorsunuz.
Böylece engellediginiz kullanıcı size hiç bir şekilde özel atamıyor ve ulaşamıyor.

Kişiyi silmek için ise resim 5 ve 6 yı uyguluyorsunuz.
 
21 Şub 2006
31
0
Forumdan Çıkış Yapamıyorum Veya Şifremi Hatırlamıyor ?

Bu en çok yaşanan sorunlardan biri* forumdan çıkış yapamıyorum veya giriş yaptıgında beni hatırla dediğim halde hatırlamıyor sorusu.

Bunun sebebi ise cookies lerin temizlenmemesi* yapmanız gereken oldukca basit.

Her giridiginiz sitenin bazı bilgileri cookie diye tabir ettigimiz giriş yaptıgınız siteleri bilgisayarınız hatırlama amaçlı bilgi toplamasına verilen isimdir. Bu depo yoğun olarak temizlenmeden kullanıldıgında* cookieler arasında çakışma* alan dolumu* zarar gören cookieler gibi bir çok nedenden dolayı sadece Ozmena forumda değil* en basit örnek olarak hotmail bile mail adresinize girmenizi engellemesine sebep olacaktır.

Peki bunun için ne yapmalıyız sırası ile anlatıyorum.

Başlat'a basın >>> Bilgisayarınızın Denetim masasına girin >>> ardından açılan pencerede İNTERNET SEÇENEKLERİ adlı seçenegi tıklayın >>> karşınıza çıkan pencerede sırası ile şunları yapın.

* Dosya sil ( kutuyu işaretlemeden ) TAMAM
* Dosya sil ( kutuyu işaretleyin şimdi ) TAMAM
* Geçmişi Sil / TAMAM
* Tanımlama Bilgisi Sil / TAMAM
** Sayfanın tutulacagı gün sayısı Max. 5 GÜN olmalı yani 5 Yazın. " Geçmişi sil in yanında ki seçenek "

Artık internettiniz daha hızlı ve sorunsuz bir hal almakla beraber* sorunsuz sizi tanıma ve sitelerden çıkış gibi yaşadıgınız sorunları ortadan kaldıracaktır.


aLıntı oLup Emeği Geçen Arkadaşımıza Teşekkürü ßorç ßiLiriz...
 

awrlord

Yeni üye
8 Şub 2007
3
0
AYNEN BÖYLE
----------------------


Burada açılan sayfada sol tarafta yer alan menüden Arkadaş Ve Engelli Listesi menüsüne tıklıyoruz. ( bkz. resim 6 )

Burada istediginiz arkadaşınızın veya engellediginiz üyenin adını tamamen silebilir ve ardından. Hangi kısmı güncellemek istiyorsanız Arkadaş listemi güncelle veya Engelli listemi güncelle butonuna basıyorsunuz. Listeden sildiginiz isim böylece kişisel listenizden silinmiş oluyor.


65uh.jpg
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.