A
Arsenik-tht
Ziyaretçi
Lokalde (Bilgisayarda) vBulletin Kurulumu !!
Açıklama : Altta; lokalde, yani kendi bilgisayarınızda nasıl vBulletin kuracağınızı ve hangi programı kullanacağınızı anlattım. Bunun için birçok method var. Ben; EasyPHP programı ile bunun nasıl yapılacağını aşağda anlattım. İsteyen bunu uygulasın. Bence daha basit ve kullanışlı.
- Buradan EasyPHP 1.8 sürümünü indirin ve normal bilgisayarınıza kurun.
- Kurulumu yaptıktan sonra programı çalıştırmadan önce; Program Files/EasyPHP1-8/www klasörünün içine forum isminde bir klasör açın ve bunun içine, vBulletin paketindeki upload klasörü içindeki tüm dosyaları kopyalayın.
- Forumun dosyalarının olduğu paketlerdeki includes klasörünün içindeki config.php.new dosyasının adını config.php olarak değiştirin. Yani sonundaki .new silinecek.
- Daha sonra EasyPHP progra**** çalıştırın. Çalıştırdığınızda, karşınıza fransızca bir menü çıkarsa (Mise a jour başlıklı) buna "Cancel" tıklayın.
- Resimdeki gibi Apache ve MySQL Başlatıldı şeklinde her iki ışık ta yeşilse sorun yok. Pencereyi kapatmayın, ufaltma düğmesine tıkla***** alta görev çubuğuna düşmesini sağlayın.
- Resimdeki gibi EasyPHP iconu altta görev çubuğuna yerleşmiştir. Şimdi sıra geldi kuracağımız foruma db açmaya. Bunu için; resimde gördüğünüz siyah P renkli icona sağ tılayıp Yönetim yazana tıklıyoruz.
- Yeni bir explorer penceresi açılır ve şekildek gibi menü açılır. Buradan okun gösterdiği yere (Manage Database) tıklayın.
- PhpMyAdmin açılır. Resimdeki gibi "Yeni Veritabanı Oluştur" yazan yere forum yazın ve sağdaki okun gösterdiği Git kıs**** tıklayın.
- Alttaki gibi veritabanı oluşturulduğu ekran gelrise tamamdır. Pencereyi kapatabilirsiniz.
- Şimdi üstte güsterdiğim gibi görev çubuğundaki P harfine sağ tıklayın tekrar; bu sefer Yerel Web yazan yere tıklayın. Karşınıza alttaki gibi bir menü gelecek yeni sayfada. Kırmızı çerçevedeki gibi adres satırına .../forum/install/install.php yazın ve entere basın.
- Kurulum başlayacak; ilk 9 adım sadece Next tıkla***** devam edin sırayla gerekli işlemleri kendi uygulayacak zaten.
- 9 numaralı adımda karşınıza bir menü çıkacak bazı seçenekler vardır; lokalde kurulum yapıldığı için bunlar önemli değil. Direk en alttan "Proceed" tıklayın. Ve 10 numaralı adımı da next tıkla***** geçin.
- 11 numaralı adımda şekildeki gibi admin kullanıcı adı, şifresini ve emaili girin. Ve alttan Proceed tıklayın.
- 12 numaralıadımı geçmek için de Next tıklayın.
- 13 numaralı adımda karşınıza uyarı metni gelecek. Bu aşamada, Program Files/EasyPHP1-8/www/forum klasörünün içine olan install klasörünün adını değiştirin veya silin. Sonra da "here" yazan yere tıklayın.
- Karşınıza admincp login menüsü gelecek; buraya admin kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra forumunuzun kontrol paneline gireceksiniz. Buradan ayarlamaları yapabilirsiniz.