VirnetX'den Apple'a ikinci şok !!

TuqrahanXP

Uzman üye
10 Kas 2011
1,346
0
BİLSEM BİLİŞİM



Teknoloji dünyasını patent davaları meşgul etmeyi sürdürüyor.Yakın zamanda kendilerine ait çeşitli patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle Apple'a açtığı patent davasını kazanarak Cupertinolu teknoloji devinden 368,2 milyon dolar tazminat kazanan internet güvenlik firması VirnetX, bugün yeni bir başvuru yaparak Apple'a yeniden patent ihlal davası açtı.

Yeni açılan dava da bir öncekiyle benzer patentleri kapsıyor; ancak diğerinden farklı olarak patent ihlaline konu olan cihazlar ise iPhone 5, iPad Mini, yeni nesil iPod Touch ve Mac bilgisayarlar. VirnetX'in iddiasına göre Apple, adı geçen bu cihazlarda yüz yüze görüşme yapılmasını sağlayan sistem (FaceTime) VirnetX'in fikri mülkiyet haklarını ihlal etmekte.

Bu yıl Apple'dan, 2010 yılında da Microsoft'tan 200 milyon dolar tazminat kazanan VirnetX'in Cisco ve Avaya'ya karşı açtığı davalar ise sürüyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.