Virüs,Spam,Trojan bunlardan nasıl korunuruz? Anlatimı

dead team

Katılımcı Üye
3 Eki 2006
632
0
cehennemin dibi
Bana gelen pm de bu sorular cok sorulmaya başladı bunlar genel yöntemlerdir zaten ama bilmiyenler var onlar icin bi anlatim yapcam

Öncelikle bilgisayarınızda SP2(Service Pack 2)olması bi avantajdır.şahsen öneririm

İlk başta alınması gerekn önlemler olarak bir anti virüs yazılımı tavsiyem sisteminiz iyi ise Kaspersky dir.Ev kullanıcısı iseniz sisteminiz fazla iyi değilse Avast,Antivir,Nod32 gibi kasmayan programlarda kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınızda firewall bulundurulması bi avantajdır firewall nedir?
Firewall tek bilgisayarınıza veya yerel ağınıza internet ten veya diğer ağlardan erişimi i kısıtlayıp bilgisayarınızın veya yerel ağınızın internet ten veya diğer ağlardan gelecek saldırılara karşı koruyan bir bilgisayar ve üzerindeki yazılıma verilen genel addır.Genellikle kullanılan ise Zone Alarm dır.Tabi anti virüs yazılımların kendi firewall larıda vardır Kaspersky Anti-Hacker gibi.


Anti Virüs yazılımının yanında ek olarak bi kayıt defterini ve yerel diskleri ajan dediğimiz yazılımları silmek icin bi program olarak Ad aware,Spybot - Search & Destroy veya Microsoft AntiSpyWare öneririm ben.

Tabiki bunlara rağmen bilgisayara virüsler sıza bilir bi şekilde.Anti Virüs yazılımının update sini yapmaz iseniz yeni yazılan virüsler pc nize girebilir.Onun icin sürekli olarak update sini yapın.

Evet Bilgisayarıma bunlara rağmen virüs girdi nasıl silebilirim?


1)cok virüs ceşidi vardır.Bunlar icin ek patch ler cıkmıştır mesela pc nizin internete bağlandığı anda 15sn icinde pc yi yeniden başlatan virüs vardır bu tarz virüsler vardır bunlar icin microsoft ek patch ler cıkartmaktadır.

2)normal bi virüs var ise bunu temizlemek icin önce virüs programınızı update edin ve sonra scan yapın.

3)Pc de virüs var ise bunu biliyorsanız internete bağlanmadan önce scan yapın internete bağlanınca virüs ün yayılma ihtimali olabilir.

4)Virüsü buluyor ama silemiyor ise pc yi güvenlik kipte başlatın ve o şekilde scan yapın bu şeiklde bulup silcektir windows ortamında silemediği icin.


5)güvenlik kipde de silinmiyor ise dos ortamında silmeyi deneyin bunun icin gerekli olan program f-prot burdan indire bilirsiniz= ftp://ftp.f-prot.com/pub/f-prot.zip
bu programla dos ortamında scan yapıp silmesini sağlıycaktır.


kolay gelsin hepinize.




alıntı:diablo
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.