Virüslerin Çalışma Mantığı .:Ceys:.

Ceys

Yaşayan Forum Efsanesi
2 Nis 2016
7,658
4,965
Orhun Nehri
Merhaba arkadaşlar bilgisayar virüslerinin çalışma mantığından kısaca bahsedeyim.

Virüs nedir?

Sisteme bulaşan ve genelde maddi zarar veren kötü amaçlı yazılımlardır.


Ne İçin Kullanılır?

Bir kurumun yada kişinin verilerini ele geçirmek, maddi manevi zarara uğratma için kullanılırlar.

Nasıl çalışırlar?

Tıpkı tıp bilimindeki gibi bir insana virüs nasıl bulaşırsa bunların çalışma mantığıda genel olarak budur. Nasılki bir insan grip oluyor ve kısa süre içerisinde de başkalarına bulaştırıyor ise bilgisayar virüsleride bu işi yapabilirler.
Nasıl yaparlar.
Bilgisayar ilk açıldığında virüs kendini aktif eder ve kendini bilgisayar yazılım sisteminin bir parçasıymış gibi gösterir. Siz hangi dosyaya klasöre girerseniz bu virüsüde beraberinizde oraya götürüsünüz ve bulaştırırsınız.


Kimi zaman exe halinde virüsler mevcuttur. Geneli böyle zaten.
Exe dosyasına tıkladığınız anda sisteme bulaşır ve kısa zaman içerisinde yayılır eğer engel olamazsanız ve virüs ağır bi virüs ise sisteminizi ele geçirir.


 

nsxodg

Katılımcı Üye
29 Tem 2017
410
1
Evden
sen virus olarak trojenleri gostermissin bilgilerini ele gecirmek demissin ancak cok virus tipleri vardir buna
malware ( sogulcan virus )
adsware ( reklam virusu )
ve daha fazlasi dahildir ben cok virus biliyorum saysam bitmez
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.