Web Hack geniş döküman

ChatterboX

Yeni üye
22 Ağu 2006
9
0
Bu dökümanı uygalamaya
dökemeseniz bile bu islerin mantigini bir parca olsun anlayabilirsiniz.
Bir siteyi hacklemek için kullanabileceginiz birçok yöntem var.Bunlardan bazilari:

*Güvenlik Aciklari(asp,php,cgi,phf vb. gibi)

*Exploitler

*Fso(NtDaddy),listpathler

*Bruteforce

*Wordlist

*Birebir Baglanti(trojanlar vs)

*Fakemail

*Flood

Simdi bunlari teker teker inceleyelim:

_____GUVENLIK ACIKLARI:_____

Genelde baslicalari amatör olmak üzere bircok sitede güvenlik aciklari bulabilirsiniz.Özellikle hazir asp uyelik sistemi
kullanan siteleri,mesaj boardlarini ve forumlari bu aciklar yardimiyla hackleyebilirsiniz.
Ornek olarak Webwiz forumlarini ele alalim:
www.forumunadresi.com/admin/wwwforum.mdb olarak deneyin.Eger ana database e ulasirsaniz ki eger forum yeni kurulmussa
bu fazlasiyla mümkün,gerekli sifreleri alabilirsiniz(admin ifrelerini).(sifreleri acmak icin access kullanabilirsiniz)
Snitz forumlarda da ayni islem mümkün.Mdb ye
[URL="https://tik.lat/9LXK3"] www.forumadresi.com/snitz_forums_2000.mdb [url]https://tik.lat/ln4or
ya da https://tik.lat/ED6Zq

Webadverts(reklam) acigiiteye konan reklamlarin hepsi icin ayri hesap acilir.
Siteye kendi bannerinizi koyup diger bannerlari kaldirabilirsiniz.
Açık : https://tik.lat/mUlwY

WWWBoard Scriptleri:
Açık : https://tik.lat/xBHV3
Açık : https://tik.lat/6i40X
Açık : https://tik.lat/al42I

Biraz da phfden bahsetmek istiyorum:
96'da FBI web sitesini hacklemekte kullanilan acik hala bagzi sitelerde bulunmaktadir.Size bu aciktan örnekler verecegim:
https://tik.lat/50yrJ tc/passwd yaziyoruz browsera.ENTER dedigimizde
error 404 gelirse bu acik kapanmistir demektir.Eger kapanmamissa karsiniza gelebilecek 2 türlü secenek var.Ya direk
passwordlerle birlikte userlari görürsünüz ya da userlarin passwordleri * biçiminde shadowed password olarak görünür.
Örnek vermek gerekirse:
www-adminIFRE:100:11:WWW administrator:/home/Common/WWW:/bin/csh
yada
www-admin:*:100:11:WWW administrator:/home/Common/WWW:/bin/csh
gibi.En azindan denemekte yarar oldugunu düsünüyorum.Burada www-admin yerine herhangi bir kullanici adi da yazabilir.

_____EXPLOİTLER:_____

Çok kullanicili isletim sistemlerinde,sitelerde size bir boslugu kullanarak özel yetkiler vermek icin yazilan programlara
exploit adi veriyoruz.Exploit bize belirli bir sistemde yöneticilik ünvani verir.Bu ünvanlar NT'de administrator,Novell'da
supervisor,UNIX de clone yada root olarak siralanabilir.İki tür exploit bulunur bunlar remote(sistemin parcasi olmadan
kullabileceginiz exploitler) vede local(kullanmak icin sistemin bir parcasi olmaniz gerekenler) olarak siralanabilir.
Exploitler , sistemde ki buglar sayesin de r00t seviyesine çıkabilmek için yazılmış programlardır.
Cok yakinda bir cok exploiti TuzakONLINE.com'da bulabileceksiniz.
Bagzi örnek exploitler vermek istiyorum :
"overflow" exploiti (FreeBSD'de lprm açığı):Overflow exploitler www.securiteam.com [url]https://tik.lat/hwemE linkini POST verisinin yollanacağı yerde buldunuz. İşte o zaman bu durumda şans dileyip şunları deneyin:

Orda yazan URLyi kopayalaın, eğer URL yerinde "/cgi-local/shopper" yazıyorsa başına sitenin adresini koyun, yani http://www.xxxx.com [url]https://tik.lat/haoVq bu sayede scriptten bir arama yapmasını istiycez. Tabii ki arıycak ama ne? tabii ki ufak bir keyword, arama yapmamızın nedeni, log'u görüntülemek için başka şansımızın olmaması. Çünkü log'u print edecek bir girdi giremiyoruz, bunun için her zaman otomatik print yapan search tagını kullanıyoruz.

Bunun üstüne bir keyword girdisi ve üstüne de aranacak harfleri giriyoruz https://tik.lat/rwFRM ye şu an yeye yazdık ve yeye kelimesini aratmaya başladık ama nerde; Bunun için asıl karışık olan kısmı yapıcaz ve yapı.. alışverişlerin nerede LOGlandığını bulucaz. İşte bu durumda devreye zeka giriyor ve denemeye başlıyoruz.
https://tik.lat/NjLvp ye%20&template=sales.log diyoruz. Burdaki %20 boşluk anlamına, template ise aranacak kütüphane anlamına geliyor ve tabii ki sales.log ise aranacak olan döküman. Deniyoruz ve tabii ki olmuyor çünkü sales.log yok. O zaman devam ediyoruz ve oraya sales.log yerine sale.log yazıyoruz deniyoruz, olmazsa sell.log yazıyoruz, olmazsa order.log yazıyoruz ve tatam, oldu İşte bütün log karşınızda, yada şöyle diyim, bütün log değil yanlızca içinde yeye kelimesi olanlar karşınızda... Yukarda anlatılırken kullanı.. taglar değişebilir.

Mesela, ?search=actin yerine ?action=search olabilir. yada direkt ?search de olabilir bunu bilmeyeiz bu yüzen deniycez. Mesela keywords yerine keyword de olabilir. Sonuç URL https://tik.lat/J0cDo ye%20&template=order.log

Şu ana kadar anlattığım Shopper.Cgi için olan açıktı. Birde Cart32.exe gibi windows için hazırlanmış olan scriptin açığı var. Onun hack edilmesi daha kolay.Cart32 kullanan bir sitede https://tik.lat/c0EQZ olarak scripti bulduğunuzda, bunu https://tik.lat/uQg8d DERS.txt yada OUTPUT.txt olarak girerek CClere ulaşabilirsiniz. Tabii dediğim ORDERS başka bişi de olabilir ama genelde orders dır.

Ayrıca Cart32 de CC dışında:

Admin Şifresi için-> http://www.michaeljackson.com/cgi-b...t32/)cart32.ini [url]https://tik.lat/2MEBA t

Bilgisyar Klasörünü görüntülemek için->
https://tik.lat/7eKax

Unutmayın, michaeljackson.com yerine Vulnerable olan scriptin bulunduğu site adresi yazılacaktır. Pathler değişebilir ama v4.00 a kadar olan tüm scriptlerdeki açık aynı yöntem ve komutlarla sabit kalır.”

------------------------------------------------------------ ------------------


Kişiyi Kandırma: Yöntemlerin en ilginci budur J Karşınızdaki kişiyi, bir şekilde kandırıp, ondan bir mail şifresi yada buna benzer bir şey (gizli soru cevabı) alınarak şifreye ulaşma yoludur. Tavsiye edilmez....

Brute Ve Dict. Force: Bir dosya içine yazılmış şifrelerin bir programla denenmesi işlemine Dictionary Attack, var olabilecek tüm şifre kombinasyonlarının denenmesi olayına Brute Force Attack denir. Bu iki yöntem çok uzun sürecek yöntemlerdir. Eğer ki bekleyecek bir kaç yüz yılınız varsa sonuç alabilirsiniz J Ama hiç belli olmaz, kısa zamanda da sonuç alınabilir, hiç sonuçta alınmayabilir.

Şimdi bir Dictionary Attack için şifre hazırlamak isteyenlere 2001 yılında yazmış olduğum şifre kırma mantığı ile ilgili yazımdan bir alıntıyı koymak istiyorum.



------------------------------------------------------------ ----------------------------------


“... İşte bu deneyeceğiniz şifreleri hazırlamada yardım edecek bir kaç şey anlatmak istiyorum. Bunları şu güne kadar yaşadığım olaylardan esinlenerek yazıyorum.


Şimdi diyelim ki X (12-03-1984) yaşında olan Ali adında birinin Hotmailini kıracağız. Bu adamı az buçuk tanıyoruz. Mesela aynı okulda aynı sınıftasınız, ne kadar bu işlerden çaktığınıda biliyorsunuz. O zaman başalyalım. Bu adamında soyadı Veli olsun yani Ali Veli. Cep telefonuda 0 535 543 21 09 olsun.

Bu adam en basitinden şifresini bir 1984 koymak ister sonra olamdı der 19841984 koymak ister o da olmadı 12031984 koymak ister. Bunlarla doğum tarihine göre kombinasyonlar yapabiliriz. Daha çok seçenek var. En çok 19841984 tutar. Bu adamın şifresi 05355432109 olabilir. Yada 5432109 olabilir.

Şifre VeliAli olabilir AliVeli olabilir, babasının adı Ahmet olsun, AhmetVeli olabilir. VeliAhmet olabilir. AlVel olabilir.Aliv84 olabilir. yada Galatasaraylı olsun benim gibi, o zaman GS84 olabilir. aliGS84 olabilir. AGS84 olabilir. Yada ev telefonuda olabilir.

Diyelim ki gizli sorusunu bulucaz. Soru yanlızca "ALIM" diye bir kelime. O zaman onun cevabı yukardakinin aynısı yani "ALIM" olabilir.

Yada şifre yedi tane 7 , üç tane 3 de olabilir. 54321 olabileceği gibi 123456789 da olabilir. 0000 da olabilir 9876543210 da olabilir.

Oturduğu apartman, şehir, sokak isimleride kullanılır. Annesinin kızlık soyadı. Yada okul numarası. Sonuçta kişi unutmamak için herkesin bildiği ve kullanı.. bazı numaralardan ve isimlerden bir kombinasyon yapmak isteycektir. Bizim burda yapmamaız gereken burda bu kişiye göre yapılabilecek kombinasyonları tahmin edip bir sözlük hazırlayarak. Dict. attack yapmak olacaktır. Baya uzun süren bir iş olabilir ama bu tarz şifreler kullanan biriyse kesin düşer zokaya.

Mesela bazı klavye oyunları vardır. Q klavyeler QWERTY harfleriyle başlar, bunlar rahatlıkla şifre olabilir. Yada QAZWSXEDC harfleride olabilir. Bakın bakalım bu harfler klavyede nasıl dizilmiş?

Yada rakamlardan 98745632210 olabilir. Bu sizin düşünce kabiliyetinize bağlı daha çok üretebilirsiniz.


Bu tarz klavye oyunlarıyla hazırlanmış, ayrıca kişiye özel olarakta hazırlanmış bir sözlüğün; sanıyorum ki başakalarının şifrelerini bulmakta büyük yararı olur, ki oluyor zaten.
Bazen şahıslar en sevdikleri hayvanı, eşyayı, şarkıcıyı, futbolcuyu falanda yazarlar.
Demek ki şahsi olan biligilere ve klavye oyunlarına dikkat etmemiz gerekiyormuş. Önemli olan kişi için kolay hatırlanabilecek bir şey yazmak. Herkes şifrelerini bu mantıkla bulur. Eminimki bu yazıyı okuyanlardan, yani sizlerden birileri de burda kendi şifresinin formülünüde görmüştür. Dedim ya herkes bu tarz şeyler kullanıyor. Ama bilmiyor ki bu yöntemleri bazıları zaten biliyor. İnsan mantığı işte, her yerde aynı...”



------------------------------------------------------------ ----------------------------------

Bilgisayar Bilimiyle uğraşan yada bu işlerden daha çok anlayanların kullandılkları yöntemler:

Bu kişiler yukardaki yöntemleri kullanabilir ama yukardaki bilgileri kullanabilen kişiler bu yöntemleri kullanamaz...

Enjeksiyon Yöntemleri: Bilinen scriptler veya bilinmeyen scriptler içindeki açık ve hataları kullanarak, bir database’e kod girme yada benzeri bir kodun çalışmasını sağlamaktır. Örnek vermem gerekirse, 2003 mayıs ayında, bir siteyi bu yöntemle hack etmiştim. Site bir arama motoru koymuştu. Arama motorunda yazdığınız kelime en son arananlar diye bir liste çıkıyordu ve orda da ana sayfada gözüküyordu. Ancak aramaya girilen kelime “, , /, <, > içerse bile bu içerilen HTML koduna aynen yazılıyordu. Yani Special Chars dediğimiz bu karakterler doğal halleriye yazılıyor &NbSp; gibi özel HTML dili ile yazılmıyordu. Bende arama kısmına ufak bir Java Script yönlendirme kodu girdim ve anasayfayı spymastersnake.org’a yönlendirdim. Böylece o siteye giren kişi 1 saniye sonra direkt bizim siteye yönlenmiş oluyordu.
Bu örnekte olduğu gibi, bazı forum scriptlerinin kullandığı DataBase’lere bazı kodlama hatalarından yararlanarak, değerler girilebiliyor. Bunların en ünlülerinden birisi, 2002 yılında bulunan Snitz forumları açığıdır.



Permission Açıkları: Gerek HTTP gerek FTP üzerinden olsun, bu açıklar her şekilde risk oluşturur. En güvenli sistem, Unix/Linux sistemidir. Bildiğiniz üzere Multi-User işletim sistemlerinde, bir dosyaya sizden başka kimin ulaşıp, ulaşamayacağını ayarlayabileceğiniz, Kernel tarafından yönetilen bir Permission Tablosu vardır. Linux ile bir örnekle açıklayayım:
Bir Linux makinada benim Home klasörüm “gokhan” olsun ve yolum aşağıdaki gibi olsun:

İçinde de MichaelJackson.mp3 diye bir dosya olsun.

“ /etc/home/gokhan/spymastersnake/MichaelJackson.mp3”

Burdaki “etc” klasörü herkesin okumasına açık, ancak yazma işlemlerine kapalı bir klasördür. Ben klasörün içeriğini görebilirim ama içine dosya koyamam. Diyelimki “etc” altında BeatIt.mp3 isimli bir dosya olsun. Klasörün herkese açık okunabilir READ ayarı açık oldukça bu dosyayı alabilirim. Eğerki Herkese açık EXECUTE ayarı açıksa ben bu dosyayı Shell den komut girerek bir mp3 playerla açabilirim. Eğerki Dosyanın READ ayarı herkese kapalı ise ben sadece bu dosyayı okuyamam. Aynı şekilde dosyanın READ ayarı açık olursa fakat klasörün READ ayarı kapalı olursa “etc” klasörünün içi boş görünsede dosyanın direk yolu yani “/etc/BeatIt.mp3” girilirse ben bu dosyayı okuyabilirim. İşte burda anlattığım klasör ve dosya Permission ayarlarında bir kullanıcı bir klaörün READ ayarını kaldırarak o klasörün içindeki bir dosyanın erişime kapalı olduğu sanmaktadır. Halbuki burda erişime kapalı olan klasörün içeriğidir. Yani TOC dediğimiz Table Of Contets öğesidir. Ki bu öğe yine KERNEL tarafından düzenlenir. Elbette bu anlattıklarım Web serverları üzerinden yaptığınız istemler için değil, makinada sahip olduğunuz shell ile yada FTP ile yapabileceğiniz şeyler.

“gokhan” klasörü burda sadece benim grubuma yada bir değişle sadece bana açık olan kısımdır. Öyleki sadece yazma yetkisi Group ve Admin elindedir. Eğerki biri bu ayarı herkesin yazıp okuabileceği moda getirirse, bu “gokhan” klasörü halka mal olmuş umumi bir klasör olur J Ve sonuçta altında bulunan tüm dizinler riske girer. Bu tarz Permission hataları ile hacklenen yada veri kaçırı.. sitelerin sayısı saymakla bitmez. Şu an hala Kredi Kartları çalınabiliyorsa bunun nedeni bu ayarların yapılamamasıdır.

Bir klasöre uyguladığınız izin ayarı, sadece o klasör’ün TOC’i içindir. İçindeki bir dosya bundan etkilenmez. Fakat dosyanın EXECUTE edilebilmesi gibi klasörün durumununda sorulduğu zamanlarda bu önem taşır. Bir dosyanın edit edilmesi demek, o dosyanın silinip yerine bir yenisini yazmaktan farksızdır, bu yüzden Write izni açık olmayan bir klasördeki dosyayı editleyemezsiniz yada klasöre yeni dosya koyamazsınız. Permission ayarlarını bilmeyen yada detaylı bir webmaster için son her zaman 1 adım yakındadır. Nitekim bu ayarları bilmeden “Forum Kuracam” diye ortalığa çıkan ve her ne hikmetse her önüne gelenin forum kurduğu bir ülkede, bu ayarlardan çıkan açıklar önem taşımaktadır.

Eğer bir yerden host almışsanız, o makinada bir hesabınız var demektir ve komut çalıştırabilirsiniz demektir. Bunu yapmak için scriptler birebirdir. Eğer ki SSH yetkiniz varsa bunu SSH Shelli üzerinden yada Telnet varsa onun üzerinden de yapabilirsiniz. Bunu en güzel örneği bir scriptle komut çalıştırmak için PHPde şudur..

PHP
--------------------


system(komut);

?>

--------------------

Bir çok bilimsel bilgisi eksik kişi, bu olayı ASP için düşünerek, bunun bir açık olduğunu sanmaktadır. Ve adına FSO açığı demektedir. Halbuki bu bir açık değildir. Size verilen bir haktır.

Şimdi size 2001 yılında yazmış olduğum, Web Hack dökümanından bir alıntı ile konuyu açacağım.

------------------------------------------------------------ ---------------------------------

“......... Bir baktım ki onlarda bizim formumumuz olan IKONBOARD un aynısını kullanıyor. Neyse baktım xxxxx benim türkçeleştirmediği yerleri de türkçeleştirmiş forumun. Bende benim forumdan ve onun forumdan ona PM attım ve bu dosyaları istedim. Bana vereceğini söyledi, aradan vakit geçti dosyaları alamadım çünkü xxxxx sanıyorum ki evinde değilmiş şehir dışındaymış.

Bende baktım olmuyor bekle bekle, Allah'a şükür bu işlerden anladığım için hemen yapmam gerekeni yaptım ve onun bana yollayacağı dosyaları kendim aldım... nasıl mı?

Ben ikonboard'un dil dosyalarını falan nereye kurduğunu biliyorum. Yani tüm klasörlerin nerede ve hangi isimle olduğunu biliyorum. Çünkü bende ikonboard kullanıyorum. Bende madem öyle dedim, ve forumun dil dosyalarını indirmeye başladım yaptığım şu idi. Mesela hata mesajlarını bulunduran dil dosyasını istiyorsam https://tik.lat/k6xqY m yazmam yeterli. Dan diye ben bu dosyayı download edebiliyorum.

İşte ben böylece tüm dosyaları download ettim ve gördüm ki onun forum ile benim forum farklı versiyonmuş dosyalar uyuşmadı.

Herneyse ben istediğimi aldım ama iyi bir insan olarak. Peki diyelim ki ben kötü biriyim ve neler yaparım. İlk yapıcağım iş forumun DATABASE dosyasını ele geçirmek olacaktır. Bu sayede ben tüm forumdaki kullanıcılara şifrelere ve maillere ulaşabilirim. Bu kadar basit! Ha bu şifereler HASH edilmiş olacağından siz okuyamazsınız bunları. Bunu CRACK etmeniz gerekir. Tabii ben okurum bunları. Olay basit aklını kullanacaksın.

Kendi bilgisayarımdaki COOKİE dosyasını açarım(programla), Forum adminin ID sini ve HASH edilmiş şifresini o databaseden alırım ve kendi COOKİE dosyama koyarım. Forumun sayfasına girince bir bakarım ki ADMİN olarak forumdayım. Daha sonra admin şifresini değiştiririm. Sonrada sitenin tamamını hack ederim. Bu da basit en önce aldığım şifre ile FTP de bir deneme yaparım. Baktım olmuyor, bu forumların File Managerları var, isteyin dosyayı Admin odasından siliyorsun değişitriyosun falan. Ona girerim ve gerisini siz düşünün artık. Bu iş bu kadar kolay! Bütün bir site bir anda ufak bir hata ile elinizin içine düşebilir....”

------------------------------------------------------------ ---------------------------------

Gördüğünüz gibi en ufak hata yada unutkanlık dediğiniz şey bile, bu işi bilen kişilerin eline geçtiği andan bir şeylerin sonu olabilir. Yukarda bahsedilen örnek büyütülerek, aynı host altında bulunan başka sitelerinde zarar görebileceği bir hale sokulabilir! Elbette bu şans gerektiren bir durum olur ama bu tarz olayların yaşanabileceği bir gerçektir.

Host Deface: Bir host gözde abartılacak bir sistem değildir. Hatta çoğu dedicated bir FireWall ile korunmaz bile. Çoğu 3-4 bilgisayardan oluşan amatör düzeyde hostlardır. Sadece bir kaç büyük firma, odalar dolusu büyüklükte Dedicated host makinlarına sahiptir. Ama bu onların açığı olmayacak anlamına gelmez. Açığı buluncak kadar büyük olmasa bile mutlaka saldırılara dayanma sınırları vardır. D.o.S dediğimiz saldırılara karşı bir çoğu kendini bazen yenik halde bulabilir. Hemde var olan FireWalllarıyla beraber. Peki nedir D.o.S?


D.O.S (Denial of Service) dediğimiz ataklar, T1 T3 dediğimiz yüksek bağlantılı makinalar yada basit Win tabanlı ve Dial-up tabanlı makinalar tarafından yapı.. ping gönderme aşırı paket yollama ve BandWitdh dediğimiz sınırlamalı veri transferi dediğimiz olayın üstüne çıkarak Rate Limit Exceded gibi server hataları almamızı ISPden kopmanızı ve bağlantımızın crash olmasını sağlayan NUKE de dediğimiz ataklardır. Bu atakları herkes programa ihtiyaç dumadanda yapabilir ama bu iyi bir bağlantı ve Win atağı değilse Unıx gibi sağlam bir sistem gerektirir. WinXP ve 2000 bu ataklar için önlem almış sistemlerdir ve internete hızlı bağ..ırlar. Daha çok bilgi için Buaraya Bakın. Kısaca D.o.S bir server’a karşılayabileceğinden fazla istek ve paket yollama durumudur. Bu durumda sunucu programı kilitlenir ve iyi kodlanmamış stabil olmayan bir server programı ise hata verip kapanabilir. Ve o site siz bunu yaparken devre dışı kalır. Düşük bağlantılı bir bilgisayar ile yapı.. D.o.S her zaman yüksek bağlantılı makinaları kullanarak olmak zorundadır. Bunun içinde başka bilgisayarlar kullanılır.



D.o.S benzeri başka ataklarda vardır. Bunlarda paket yollama yerine bir URL yada POST metodu için yüzlerce istek üretir. Bunlarda Flood programları denir. Bunların bir link’e tıklanması için hazırlanan versiyonlarına Clicker denir. Bu üç program türünün ve saldırı türününde mantığı aynıdır.



Bir forumun Search bölümüne yapacağınız binlerce istek o forum scriptinin ve hostun size ayrı.. CPU bölümünün, istekleri artık daha geç karşılamasına ve bazende database’in bir hata ile çökmesine neden olabilir. Buda veri kaybı demektir. Bir forum scriptini yavaşlatıp hata vermesini sağlamak için, en güzel yöntem arama kısmında aynı anda yüzlerce arama yaptırmaktır. Çünkü arama işlemi database’i en çok yoran ve bol cpu harcayan işlemdir.



Aynı şekilde çoğu kez bir çok Host makinasında, farkında olmadan açık unutulan Control Panel arayüzleri ve benzeri Shell tarzı, Telnet tarzı sunucular olmaktadır. Bu tarz kullanılmayan sunucuların portlarını bulmak ve portlarından bir mesaj alarak hangi programın çalıştığını bulup şifre denemek, açık denemek en mantıklısıdır.



Bir FTP server’ına bağlandığınızda bazen sizin home klasörünüz dışındaki bir klasöre çıkmanıza izin verilir. Ama çıktığınız klasörlerin içini boş görürsünüz. Eğerki bazı Full Pathler bulursanız, bu tarz serverlar içinde diğer kullanıcıların home klasörlerine ulaşabilirsiniz.



Ayrıca bu kısımda incelenecek bir diğer kısım ise Vulnerabilites dediğimiz, korumanın zayıf noktalarını bize veren programlama hatalarıdır. Örneğin, Apache serverlerinda, kodlamadan çıkan bir hata size o server'a saldırma, sızma gibi imkanlar sağlayabilir. Aynı şekilde sürekli yama çıkarılması nedeniyle yamalı gömleğe dönen Windows 2000 de bulunan bir güvenlik açığı, size bir çok kapıyı açacaktır. Bu tarz açıkları, "securityfocus" gibi güvenlik haber sitelerinden takip edebilir, veya kendiniz sistemde denemeler yaparak yeni açıklar bulabilirsiniz.



Benim kendi kendime deneyerek bulduğum açıklar oldu, hiçbirini de program sahiplerine yada güvenlik haber sitelerine iletmedim. Ancak bu işleri yapıp, bu haberleri veren bir çok kişi bulunmakta. Ve çoğuda News yada Mail gruplarına üyedir. Eğer bir açığı herkesten önce öğrenmek istiyorsanız bu yerlere üye olunuz. Yanlış bilgilerle olduğunuz yerde saymak istemiyorsanız, Türkiye'de ki Hack adı altındaki sitelerin Hiçbirini sıkı bir şekilde takip etmeyiniz.



Çünkü bu siteler yanlış bilgi yanında, sürekli kavga, gürültü ve basit bilindik şeyleri söyleyip, güncel güvenlik gelişmelerini barındırmamaktadır. 2004'ün Mart ayı itibariyle baktığım hiçbir Hack sitesi, kendi adıma söylemem gerekirse, onay verilecek düzeyde değildi.



Bu işlerde ilerlemek isteyenlerin ilk işi, o siteleri bırakmak olmalıdır. Haftada 1-2 kez hepsini kolaçan etmek, sizin açınızdan faydalı olacaktır. Geri kalan vakitte ise sürekli ingilizce kaynaklardan yazılar okuyarak ve düşünüp, uygulama yapmalısınız.



Exploitler: İşin hem bilgili hemde bilgisiz kısmına hitap edebilen tek bölümdür. Exploit ingilizce bir kelime olup, anlamı “Sömürme” dir. Burda sömürülen şey, bir host’un size açmış olduğu yetenek ve olanaklardır. Örneğin bir host size Shell uygulamaları çalıştırmanıza izin veriyorsa ve siz bu izinle bir D.O.S programını saldırı yapmak için kullanıyorsanız bu bir Exploittir. Aynı şekilde, o hostun hack edilmesini sağlayacak, Kernel’e zarar verecek bir program açıyorsanız, yada bir MySQL serverına bulduğunuz şifre ile bir bilgi girecek yada bir bilgi alacaksanız ve o sistemi hack etmeye çalışcaksanız buda bir Exploittir. Kısacası, host’un yetenekleri ile, kendisi dahil olmak üzere, bir sistemde istenmeyen bir iş yapacaksanız, bu Exploittir. Bir hosting firmasından host alırken size bir sözleşme imzalatırlar. Bu sözleşmede, bir program çalıştıramıyacağınız yada bir server daha kuramayacağınız gibi şeyler yazar. Yani tüm host sağlayanlar sizin yapabilecklerinizin farkındadır ama çoğunlukla bu sözleşmeleri okumayan sizler onların farkında olmadığını sanırsınız.
Explotiler internette özellikle *.pl uzantılı Perl scriptleri halinde dolanırlar. Esas görevleri içinde kodlanmış olan şeyleri yapıp size bir kapı açmaktır. Bu işleri bilmeyenler bu hazır scriptleri alır ve kullanırlar. Bilen kişiler ise kendileri düşünüp, bu scriptleri yazarlar. Yukarlarda bir yerde verdiğim bir hosttan tüm userların hack edilmesi örneğinde kişinin yazacağı script yada program bir Exploit niteliği taşır. Çünkü tüm userların home klasöründeki indexleri değiştirmektedir. Ancak bu exploitlerin en güzeli Kernel’in işlevini bozmak için yazılanlarıdır. Öyledir ki, bir dönem WinNT için her normal user’a Administrator yetkileri atayan bir exploit bulunmuştu. Bu exploit açıldığı anda sistemi Unstable yapıp makinanın tekrar başlamasını sağlıyordu. Daha sonra ise kernel deki Permission sistemi bozuluyordu. Fakat burda unutulmaması gereken kısım, exploiti harekete geçirecek olan *.exe dosyasını açabilme yetkinizin olması. Ayrıca o *.exe dosyası da Token Proccess olan Privilige ayarlarını yapabilmeli. Aksi halde bir exploiti çalıştırıp Kernel’e zarar vermek kolay değildir.

Domain Hack: Hack etmeye çalıştığınız sitenin domanini elde etmek, bir şekilde onu devre dışı bırakmak en zor olanıdır. Bunun için bir şekilde domainin şifresi, domainin Registrar’ının açığının yakalanmış olması gerekir. Eğerki böyle bir şey yapılabilirse, o site ömür boyu size ait olabilir. Bunun yöntemleri çok fazla değildir ancak sonuç alma ihtimali az olduğu için fazla üzerinde durulması anlamzsızdır. Ancak böyle bir ihtimal ve yöntemin olduğunu bilmeniz size avantaj sağlayacaktır.
Yukarıda anlatılmış olan 10 yöntem grubundan elbette daha çok yöntem var. Ve hepside yetenek-zeka ikilisine dayanmakta. Ancak benim yukarda yazdığım 10 yöntem bunların en yaygınları. Bazı bir kaç özel, yaygın olmayan ama çok rahat kullanılabilen yöntemlerde var. Ancak onların böyle halka açık bir dökümanda yayınlamam imkansız. Ancak SpyMasterSnake İleri Düzey üyeleri arasında paylaşılıp, geliştirilebilecek yöntemler bunlar. Bu yöntemlerde geliştikten sonra kullanılması ve anlaşılması kolay hale gelecektir...

Unutmayın ki bu işler sihirle yada değnek ile olmuyor. Herşey bir araştırma ve düşünme sonucunda oluşan şeyler. Bir gün 50 bin yada 150 site hackledik gibi bir site ile karşılaşırsanız şaşırmayın, onlar bu işlere yeni başlamış ve insanları çevrelerine toplamak isteyen kişilerdir. Bilgi almaya giderseniz, eliniz boş dönersiniz, çünkü olmayan bir şeyi almanız zor olur, olsa bile alabileceğiniz meçhuldur J

İngilizcesi iyi olmayan bir yada hiç olmayan birinin, bu işleri yapması kısaca imkansızdır. Lütfen bol bol ingilizce çalışın ve dilinizi geliştirin. Hiçbir yöntem veya programı (trojan) aşağılamayın, çok ufakta görünse bir açık, sonuçta açıktır ve gün gelip başınıza bela olabilir.

ALINTIDIR
 

chile_cash

Üye
25 Eki 2006
178
1
ordu
yaw ben nbunlar ne ıse yarıyor anlamadım hack yapmak ıcınmı bunlar bana yadım edın su apo yanlılarını hac yapayım mesene yasak / DataMaN
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bozkurt_

Katılımcı Üye
23 Tem 2007
818
9
kardeş çok sağolda biraz karışık ama biraz daha yüzeysel ve basit yolu anlatabilirmisin
 

Ailem1

Yeni üye
7 Ara 2007
1
0
imeyil yasak biri bana e-mail ceksin lutfen su seslichat hackerlemeyi ögretsinnn borcum borctur öderim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.