WhatsApp'tan kaçarken doluya tutulmayın! (YENİ)

'Medusa

Katılımcı Üye
18 Ocak 2021
840
370
JAPAN
WhatsApp'tan kaçarken doluya tutulmayın!

WhatsApp'ın verileri toplayıp işleyecek olması herkesi endişelendirmişti.Ancak şimdi hangi ugulamalatın daha endişe verici olduğunu göreceksiiniz.

Facebook çatısı altındaki WhatsApp, gizlilik politikasını değiştireceğini açıklamış ve tüm dünya çalkalanmıştı. WhatsApp'ın kullanıcı verilerini analiz edip paylaşacak olması yanlış anlaşılmış, mesajların okunacağı düşünülmüştü. Bu konu hakkında WhatsApp açıklama yapmış ve yeni gizlilik politikasını bir sonraki tarihe ertelemişti.


Yaşanan bu süreçte diğer uygulamaların da ne kadar veri topladığı merak edilmeye başlanmıştı. Clario.co isimli araştırma ve analiz firması, popüler uygulama ve sitelerin kullanıcıların hangi verilerini topladığını açıkladı. Görünüşe göre WhatsApp'tan kaçarken doluya tutulmuşuz. Çünkü tüm uygulamalar sizin tabiri caiz e yedi sülalenizi biliyor.


Kullanıcıların en çok verisini toplayan ilk uygulama tabii ki de Facebook oluyor. Facebook, kullanıcılarının verilerinin yüzde 70.59'unu topluyor. Yediğinizden içtiğinizden tutunda tüm alışkanlıklarınıza kadar Mark Zuckerberg'in emrine amade. Bu veriler Facebook kullanmaya devam ettiğiniz sürece toplanacak.


Facebook'un bünyesinde yer alan Instagram ise verilerin yüzde 58.82'sini toplayarak listenin ikinci sırasında bulunuyor. Tinder 55.88 ile üçüncünü, Grindr yüzde 52.94 ile dördüncü, Uber 52.94 ile beşinci, Strava yüzde 41.18 ile altıncı sırada bulunuyor.


facebook-y69l.png

Spotify yüzde 35.29, Amazon yüzde 23.53, Twitter yüzde 20.59 ve WhatsApp ise yüzde 11.76'lık bir veri topluyor. Yani WhatsApp şu sıralar veri toplayan uygulamaların en masumu arasında yer alıyor.


İnternette gezdiğiniz sürece verilerinizin toplanacağı ortada. Ancak Facebook'ın kullanıcı verilerini bu denli fazla toplaması pek kabul edilebilir bir şey değil.

Cambridge Analytica skandalında yargıçlara hesap veren Mark Zuckerberg, yine verileri toplamaya devam ediyor. Umarız bu veriler güvenli bir şekilde depolanır ve yeni bir Cambridge Analytica vakası yaşamayız.



Alıntıdır== tıkla
Medya Kulübü
 
Son düzenleme:

Gatex

Üye
10 Nis 2020
219
2
Türkiye
Barış Özcanın bu konu hakkında bir videosu var ve gayet mantıklı konuşmuş.BU TÜR PLATFORMLARA GÜVENMİYORSANIZ KENDİ PLATFORMUNUZU GELİŞTİRİN :)
 

lurag

Üye
14 Ocak 2021
57
0
Türkiye'de insanlar neden bunu bu kadar dile getirdi anlamış değilim. Zaten yıllardır bunu yapıyor Facebook şirketi? Daha yeni farkına varmaları, üzücü.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.