Windows 10 Yüksek CPU Kullanımın Engellemek

MEMO_baba

Uzman üye
6 Kas 2009
1,017
28
Merhaba Arkadaşlar.Konumuz : Windows 10 Bilgisayarlarınızda Yüksek CPU Kullanımını Engellemeyi anlatmaya çalışacağım. Bu Yöntem Sadece Windows 10'un Getirmiş Olduğu Yüksek CPU'yu Engeller. Herkes İyi Bilir ki Yeni Yeni Özelliklerle Geliştirilen Güncel İşletim Sistemleri Her Zaman Fazlaca CPU Kullanır. Bu Durumu Çeşitli Sistem Ayarlarıyla Düzeltmek Mümkündür. Bizde Bu Konuda Bunun Bir Örneğini Yapacağız.

Bu Göstereceğim Yöntem "REGEDİT" Kayıt Defteri Üzerinden Yapılıyor. "REGEDİT" Windows İşletim Sistemlerinin Bütün Ayarlarının Kaydedildiği Büyün Veritabanıdır. Burada Yapılan Değişiklikler Sistemi Etkilemektedir. Bundan Dolayı Yapılan Her Değişiklikte Dikkatli Olunması Gerekir ve Mümkünse Yedeği Alınmadan Yeni İşlem Yapılmamalıdır.

Hemen Konumuza Dönecek Olursa. "REGEDİT" Kayıt Defterini Açarak İşlemlerimize Başlayalım. "REGEDİT" Kayıt Defterini Açmak İçin BAŞLAT -> ARAMA Bölümüne "REGEDİT" Yazmanız Yeterli Olacaktır. Kayıt Defterini Açtıktan Sonra Sırasıyla Aşadaki Yolu İlerleyin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBrokerSvc

TimeBrokerSvc'e Gelip Sağ Tarafta Bulunan Kayıt Anahtarlarından "START" Olanın Değerini "3" den "4" Yükseltin. Daha Sonra Sistemi Yeniden Başlatın.


Alıntıdır.


İyi forumlar
 
Son düzenleme:

Descilian

Üye
20 Eyl 2015
165
0
Sofia
bu nasil bi cevap? adam sana yaptigin islemin mantigini sormus, sen res at diyorsun ? yaptigin islem tam olarak ne 3 den 4 e cekince ne oluyor nedeni ne aciklayarak yazarsan daha yararli olur. copy paste yapmakla is bitmiyor onun da bi adabi var..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.