Windows bilgisayara Linux yükleye bilirmiyim?

karambit725

Yeni üye
15 Eyl 2021
13
1
17
Ben linux işletim sistemini hep virtualboxta kullanıyordum ve 90 günden bir arıza çıkıyordu bu yüzden bilgisayara tamamen linux yüklemek istiyorum, amma usb boot yapınca bilgisayardaki dosyaların silineceğinden şübheleniyorum, ne yapa bilirim?
 

'Halaskâr

Kıdemli Moderatör
4 Ara 2020
1,176
1,062
Midgard
illa harddisk e linux yüklemek istiyorsanız ve dosyalarım silinmesin diyorsanız; hard diskinizde, yeni bir disk bölümü oluşturun.. bunun için alt-soldaki arama çubuğuna disk yazın.. disk bölüm oluşturma diye çıkacak.. oraya girin.. bölmek istediğiniz disk bölümüne önce 1 kez sol, sonra 1 kez sağ tıklayın.. çıkan menüde disk daralt ı seçin.. kaç gb lık disk bölümü oluşturmak istiyorsanız onu yazın.. sürücü harfini seçin.. formatlayın..
sonra elinizde flash belleğe lili programı ile yazılmış linux işletim sistemini bootable olarak kaydedin.. bu flash bellekle bilgisayarı açın.. linux u 2. işletim sistemi olarak yükleyin.. böylece istediğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz. bilgileriniz de silinmez... yalnız, harici bir hard disk te bilgileri depolamak çok daha iyidir.. hatta önemli bilgileri 1 den fazla harici aygıtta (hard disk, flash bellek, sd kart.. vb) depolamak yerinde olacaktır..


Sevgi ve Saygılarımla,
Kaptan Swing 🇹🇷
 

'Seth

Uzman üye
22 Haz 2019
1,457
786
root
Merhaba,
Dosyalarınızın silinmemesi için windowsun kendi disk bölümleme aracı ile veya harici bir disk bölümleme aracı ile diskinizi bölümleyip bölümlediğiniz kısma linux kurabilirsiniz böylece verileriniz silinmez
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.