Windows Uzak Masaüstü Bağlantısı ile Pi’ye bağlanmak

'iMuh@fiz

Özel Üye
11 Ağu 2012
11,010
4
31
Bakü

remote-desktop.png


Windows bilgisayarınızdan uzak masaüstü bağlantısı kullanarak Pi masaüstü ortamına nasıl erişeceğimizi öğreneceğiz. Pi’ye sadece windows değil diğer platformlardan Remote desktop protokolü kullanarak da erişebiliriz lakin bu yazıda sadece windows uzak masaüstü anlatımı yapılacaktır.
Pi sisteminin ister yerel ağda ister farklı bir ağda olması bizim için farketmiyor, sonuçta ip adresini veya dinamik dns alan adını bilmemiz yeterli.
Uzak masaüstü sunucusunu kuruyoruz:
1sudo apt-get install xrdp


Kurulum bittikten sonra pi sistemini yeniden başlatalım. Pi yeniden başlarken bizde windows kısmını halletmeye başlayalım:
Başlat ==> Çalıştır ==> mstsc.exe yazıp uzak masaüstü bağlantı programını çalıştırıyoruz.
Bilgisayar kısmına Pi’nin ip adresi veya dinamik dns ile atadığımız alan adını yazıyoruz. Kullancı adı kısmına ise root, pi veya sizin daha önceden tanımladığınız bir kullanıcı adını yazıyoruz.Seçenekler kısmından “Farklı Kaydet” ile masaüstüne bir kısayol ekleyebiliriz.
Bağlan tuşu ile Pi’ye bağlantıyı gerçekleştiriyoruz ve bizden ilgili kullanıcı adına ait şifreyi talep ediyor. Ve beklenen sonuç: sanal bir Pi masa üstü karşımızda. Sanal diyorum çünkü bu masaüstü o an Pi’den ekrana yansıttığınız masaüstü olmayacaktır, ikincil bir masaüstü ortamı sağlar.

m3ktj.jpg

Not: Bağlantıda problem yaşayanlar port olarak 5900 portunu hem router/modemde açmalı hemde bağlantı adresi sonuna ipadresi:5900 şeklinde eklemelisiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.