Wordpress Sorunlarınız,Merak Ettikleriniz Bu Başlık Altında

RAUN

Efsane Grafiker
19 Haz 2011
6,697
113
Reykjavik
Wordpress için tavsiye ettiğin tüm güvenlik önlemleri nelerdir ? :)

WordPress için yapılacak güvelik adımları kabataslak olarak şu şekilde sıralanabilir;

1-) İlk etapta WordPress kurulumu yaparken manuel olarak kurulum yapıp veritabanı dosyalarımızın adını wp_ başlayacak şekilde değil de başka bir isimlendirme yapılarak en temel güvenlik adımlarından bir tanesini yapabilirsiniz.

2-) Site kurulumunu gerçekleştirdikten sonra kullanıcı adı ve şifrenizi bulunması zor olacak şekilde(özel karakter destekli) ayarlayabilirsiniz ve panel yolunu da wp-login.php veya wp-admin yollarını kaldırarak sitenize özel bir admin panel yolu verebilirsiniz.(Bu adımı eklenti yardımıyla veya eklentisiz olarak ayarlayabilirsiniz.)

3-) Brute Force saldırılarını önlemek amacıyla sitenize 3.şifre denemesinden sonra o IP'den giriş yapmayı kısa süreliğine yasaklayan eklentiler kurabilirsiniz.

4-) Zararlı eklenti kesinlikle kullanmayın. Zararlı eklentilerden kastım warez tema veya eklenti kesinlikle kullanılmaması kanaatindeyim. Warez eklenti ve tema sitenize uzun vadede SEO için büyük zarar vermektedir. Hala bir çok insan bunu umursamasa da SEO için çok büyük zararı vardır.

5-) Son olarak aklıma gelen veri tabanı optimizasyonunuzu yardımcı eklentiler sayesinde düzenli olarak temizlemeniz. Elbette bu yazdıklarım haricinde pek çok güvenlik önlemi de var bu yazdıklarım sadece çok küçük adımlar ama giriş seviyesinde yeterli olacaktır.

merhaba üstad wordpress admin panelim aşırı derece yavaş

Bu sorunun pek çok sebebi vardır, eğer cache eklentisi kullanıyorsanız ve siteniz hızlı ama sadece admin paneliniz yavaşsa ve kullandığınız cache Litespeed Cache ise, "Tuning" menüsünü inaktif etmeniz gerekmekte.

Litespeed cachenin en verimli şekilde kullanılması için PHP sürümünün en güncel şekilde güncellenmesi gerekmektedir. PHP sürümünüzü kontrol edin ve firmanızın size sağladığı en yüksek PHP sürümüne güncellediğinizden emin olun.

Buna rağmen sorununuz çözülmediyse ve sorun devam ediyor ise, CloudFlare kullanmanız gerekmektedir. Sitenizde ki yükün bir kısmını CloudFlare sayesinde hafifletebilirsiniz.


Bu iki yazdığım adıma rağmen sorun hala devam ediyorsa sorun büyük ihtimalle CPU aşımından kaynaklıdır. CPU aşımı için sitenize özel optimizasyon yapmanız gerekmektedir. WordPress kullanıcıların genel olarak yaşadığı sorun CPU aşımından kaynaklı sorunlardır.
 
Son düzenleme:

hakancakmakhkn

Yeni üye
4 Şub 2022
2
0
Bağcılar, İstanbul
Merhabalar, wordpress üzerinde e-ticaret sitem var, gelen siparişlerde ki müşteri notunu ayrı şekilde yazdırmak istiyorum. Bunun için ekstra bir plugin veya formül var mıdır?
Yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.