XXSER Nedir?

DarkS0LDIER

Moderatör
5 Ara 2019
1,612
354
Sydney
Günümüzde Linux için birçok tool (araç) hazırlanmış ve kullanılmaktadır. Bu araçlar birbirinden farklı özelliklere sahip ve farklı amaçlar uğruna çalışmaktadırlar. Bu araçlardan bazıları hedef web sitede çeşitli açıklar arayarak işimizi kolaylaştırmaktadır. Bugün de göreceğimiz araç Linux için önemli bir web zafiyeti tarama programıdır. Bu araç bize XSS adı verilen açık türünü gösterecek böylece zamandan tasarruf edebileceğiz.

PicsArt_04-19-07.26.32.jpg


istihbarat-konu-araligi-2.png


XSSER Aracı Nedir?

XSSER aracı Linux üzerinde hazır olarak bulunan XXS (Cross Site Scripting) açığını tespit etmek adına kullanılan bir zafiyet tespiti aracıdır.
XSS açığından kısaca bahsetmek gerekirse Cross Site Scripting yani Türkçe karşılığı ile Çapraz Kod Çalıştırma anlamına gelmektedir. Bu açık ile XSS açığı bulunan sitelerde Javascript kodlarını değiştirebilir, silebilir, ekleyebilir gibi site üzerinde değişiklik yapabilme hakkı sunmaktadır.
Peki js komutlarını kullanarak ne yapabiliriz gibi bir düşünce var ise hemen açıklayalım.
Hedef web site de XSS açığı mevcut bunu tespit edip web sitenin js kodlarını kullanma hakkı kazandınız. Bundan sonra sayfanın cookie'lerini alma, web siteye pop-up yolu ile kendi zararlı yazılımı sitenize yönlendirebilme, siteye kendi ındex'inizi eklemek ve zafiyetli siteye zararlı yazılım ekleyerek çeşitli hasarlar verebilme bunlara örnek olabilmektedir.

Bu açıklar küçümsememeliyiz, çünkü saldırı sonuçları ciddi hasarlar verilebilmektedir. Az sonra kullanacağımız olan araç ile kendi sen siteniz de olası bir açığı önleyebilir böylece büyük zararlardan kurtulmuş olabilirsiniz. Ya da bu araç ile bug bounty yapabilir veya kendi ındex'inizi basabilirsiniz.

PicsArt_04-19-07.08.17.jpg


XSS saldırısını özetleyen bir görsel

istihbarat-konu-araligi-2.png



XSSER Nasıl Kullanılır?

Bu aracın kullanımı Kali Linux üzerinden yapacağım.
Aracımızı çalıştırmak için ilk olarak terminalimize geliyoruz. XSSER aracı Linux ile birlikte indiği için ek bir kurulum yapmama gerek yok direkt terminale kendi ismini yazmam yeterlidir.

Kod:
xxser

PicsArt_04-20-01.07.01446dc6f5042b6b2b.jpg


Görüldüğü üzere aracımızın yüklü olduğunu gördük. Şimdi ise aracın parametrelerini öğrenelim.

Kod:
- - help veya -h

Bu komut ile aracın hangi parametreler ile hangi işlemleri yapacağını söylüyor. Buraya bilerek görsel eklemedim çünkü biz genel tarama yapacağız, onun parametresini de az sonra göreceğiz.

Son olarak ise aracımızı tarama işlemi için çalıştıracağız. Bunun için basit ve deneme amaçlı bir web site seçtim, bakalım XSS açığını bulabilecek mi göreceğiz.

Kod:
xsser -u hedef web site linki

PicsArt_04-20-01.07.58736364c57959599a.md.jpg


Bu parametreleri yazdıktan sonra enter yapıyoruz ve taramasını bekliyoruz.

PicsArt_04-20-01.09.01349ddae51636c6dd.md.jpg


Sonuçlar karşımıza çıkıyor, aracımız 1 tane enjeksiyon taramış ve orada da XSS açığına rastlanmamıştır.

PicsArt_04-20-01.11.12.md.jpg


istihbarat-konu-araligi-2.png


Dakikalar içinde bir web siteyi yarayabilir ve XSS açığını bu araç ile tespit edebilirsiniz. Eğer web siteniz var ise XXSER tarafından bir kontrolden geçirmekte fayda vardır.





 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.