Yakıtla Çalışan Laptoplar

bulls

Katılımcı Üye
10 Ara 2006
341
7
Cebit 2004'ün yeni teknolojileri arasında en çok ilgiyi, yakıtla çalışan laptop bataryaları çekti. Artık laptopları 50 saat çalıştırmak mümkün. Geleceğin teknolojik cihazlarının tanıtıldığı Cebit 2004'te bir yenilik de bilgisayar dünyasından geldi. Yakıtlı batarya kullanarak çalışan laptoplar sayesinde bilgisayarların kullanım süresi uzayacak.

Avrupa'nın en büyük teknoloji fuarı Cebit 2004'te SFC Smart Fuel Cell AG tarafından geliştirilen ve taşınabilir bilgisayar olarak adlandırılan laptoplarda kullanılan yakıtlı batarya sistemi yoğun ilgi görüyor. Hidrojen ile oksijenin bir araya getirilmesiyle elektrik elde etme yöntemi olarak bilinen fuel cell (yakıt hücresi) teknolojisi kullanılarak geliştirilen sistem, özel bir çanta ile birlikte aktif hale geliyor.

Otomobiller için üretildi
"Smart Fuel Cell C25" adı verilen üründe kullanılan bu teknoloji aslında otomobil dünyasında kullanılmak üzere geliştirilmişti. Bilgisayarlara bağlanılan bir cihaz içerisine 125 mililitre likid alkol eklenerek çalışan sistem ile yedi saat boyunca bilgisayarı çalıştırabilmek mümkün. Consel firmasının tasarladığı çanta içerisinde yedi farklı yakıt deposu taşıyarak, bilgisayarın kesintisiz kullanım süresi 50 saate kadar yükseltilebiliyor.

Cep'te de kullanılacak
Laptoplarda kullanım için özel olarak tasarlanan yakıtlı batarya sistemi, beslendiği sürece elektrik üretebiliyor. Ayrıca, bu cihazda üretilen elektrik ile çalışan batarya pil gibi şarj ihtiyacı da duymuyor.

Fuarda yer alan standda görevli firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, bu teknoloji ve sistemi, taşınabilir ürün kategorisine giren el bilgisayarı, dijital fotoğraf makinesi ve cep telefonu gibi ürünlerde de kullanabiliyor.

Cebit 2004'ün ardından piyasaya çıkarılması beklenen bu yeni ürün setinde tüketici için kablosuz iletişimde farklı çözümler sunulmuş.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.