Yapay Zeka [Detaylı]

ωσитαѕ

Kıdemli Üye
1 Eki 2017
3,874
479
6
Yapay Zeka Nedir?



Yapay zeka, bir bilgisayar ya da bilgisayar kontrolü kapsamındaki robotun birçok faaliyetleri için zeki canlılara benzer biçimde yerine getirme kabiliyeti olarak adlandırılır. İnsanları düşünme yöntemlerini analiz eden yapay zeka çalışmaları günümüzde fazlasıyla artmıştır.
Yazılım sistemlerinin ve teknolojinin de fazlasıyla gelişmesi yapay zekanın da önemini artırmıştır. Nitekim akıllı ve zeki bileşenler ile birlikte insanlar artık web ya da mobil uygulamalarda kendilerine özgü olarak önerilen birçok şeyi kullanmaktadır. Örneğin e ticaret sitelerinde kişilere sürekli olarak en çok aradığı ürünlerle alakalı filtrelemeler otomatik olarak uygulanır. Bununla birlikte yine kişilere çeşitli fiyat aralıklarındaki ürünler önerilir.
Yapay zeka uygulamaları ile birlikte algoritmaları üzerinde her geçen gün çalışmalar daha da fazla artmaktadır. Buna göre özellikle de kişilerin kendi yaşam standartlarını daha kolay ve normalize edebilmesi adına kullanacakları yapay zeka uygulamaları kişilere çeşitli birçok anlamda yollar da gösterebilir.



Yapay Zeka Uygulamaları



Yapay zekaya olan ilgi ve alaka her geçen gün artmaktadır. Yapay zeka uygulamaları da yine bu noktada fazlasıyla geliştirilmiş olup kişilerin yaşamlarını kolaylaştıracak niteliktedir. Bu anlamda çeşitli yapay zeka uygulamalarından da söz edebiliriz. Özellikle de telefonlarda kullanılan ve insanların yaşamlarını bir hayli kolaylaştıran yapay zeka uygulamaları için şunları örnek sayabiliriz:

•Hound
•Siri
•Alexa
•Data Bot
•Google Allo
•Jarvis
•Youper
•Socratic


Dünya genelinde en çok kullanılan yapay zeka uygulamaları bunlar olup daha birçok yapay zeka uygulamasından da bahsetmek mümkündür. Ülkemizde de yine yapay zeka uygulamalarının kapsamını robotlar oluşturmaktadır. İnsan iş yükünü hafifletmek ve neticesinde işleri hızlı, kolay ve daha da pratik yapmak adına geliştirilen yapay zeka algoritmaları günümüzde bir hayli fazlalaşmıştır.


Yapay Zeka Mühendisliği



Mühendislik dalları çok çeşitlilik göstermektedir. Günümüzde her üniversitede çeşitli dallardan mühendislik programını görmek mümkündür. Buna göre özellikle de bilgisayar ve yazılım mühendisliğinin yanı sıra yapay zeka mühendisliği de fazlasıyla görülmeye başlanmıştır.

Avrupa başta olmak üzere ülkemizde de son dönemlerde adından en çok söz ettiren yapay zeka mühendisliği alanında kişiler çeşitli birçok eğitimleri alarak bu alandaki eksikliklerini kapatmakta, yenilikleri ve gelişimleri daha iyi öğrenmektedir. Sizler de yapay zeka mühendisliği kapsamında elde edeceğiniz tüm birikimleri gerçek yaşamınızda uygulayarak sektörde daha tecrübeli hale gelebilirsiniz.

Yapay zeka mühendisliği kapsamında çeşitli algoritmalar ile birlikte zeki bileşenler de yazılım sistemlerine entegre edilerek ortaya daha profesyonel ve ilgi çekici uygulamalar da çıkarılabilir. Bu gibi yapay zeka uygulamaları günümüzde insanların çeşitli birçok işlerini kolaylaştırdığı gibi çeşitli avantajlar da sunmaktadır. Bu anlamda sizler de istediğiniz birçok e-ticaret sistemi ya da mobil uygulama için yine yapay zeka uygulamalarından yararlanabilirsiniz.


Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği

Yapay zeka sistemleri genellikle veriler üzerine kurulu olan sistemlerdir. Günümüzde yapay zeka çalışmaları da yine ele alındığında genellikle veri setleri üzerinde çalışılmakta olup bu kapsamda kişilerin veri tabanlarıyla ilgili olduğunu söylemek de mümkündür.

Matlab başta olmak üzere çeşitli programlama dillerinde ve derleyicilerde de ele alınabilecek olan yapay zeka uygulamaları veri tabanlarıyla ilişkilidir. Örneğin bir yapay zeka uygulamasının ne gibi sonuçları çıkarabileceği, eski sonuçlara göre ne gibi avantaj ve dezavantajlarının olabileceği gibi kriterler tamamen verilere dayandırılmaktadır. Bu gibi veriler, veri setleri ile birlikte yapay zeka uygulamaları daha da geliştirilmekte olup aynı zamanda da kişilerin yine bu alandaki sürekliliği de artmaktadır.

Yazılım sistemleri algoritma ve veri tabanlarıyla birlikte değerlendirilebilir. Sadece yapay zeka alanı değil birçok alan daha veri tabanlarını kullanarak insanların kullanımına uygun hale getirilmektedir. Sizler de bu gibi alanlarda aktif olarak çalışabilirsiniz. Nitekim yapay zeka ve veri mühendisliği alanı da bu gibi alanlarda çalışmak isteyen kişilerin tercih ettiği mühendislik programlarıdır. Yapay zeka ve veri mühendisliği alanında aktif olarak eğitim gören, kendini geliştiren ve iş sahasında da elde ettiği birikimleri yansıtan bireylerin sektörde daha başarılı oldukları da bilinmektedir. Bu kapsamda sizler de çeşitli birçok eğitim dalından yararlanabilir ve kendinizi sektöre hazırlayabilirsiniz.


Günümüzde Yapay Zeka



Günümüzde yapay zeka uygulamaları fazlasıyla geliştirilmekte olup önümüzdeki dönemler için da kullanılması aktif hale getirilmeye çalışılmıştır. Bu kapsamda yapay zeka uygulamaları neticesinde insanların kendi hayatında kazanacağı birikimler, elde edeceği tecrübeler kendilerini ileriye daha da net biçimde taşıyacaktır.

Bu kapsamda değerlendirilen yapay zeka çalışmaları da yine kişilerin gelecekte ne gibi durumlarla karşılaşabileceği ve hayatlarının ne ölçüde kolaylaşabileceği konusunda fikir de vermektedir. Yapay zeka uygulamaları ve alanı her geçen gün daha da fazla artmakta olup günümüzde yapay zeka uygulamalarının geçmişe göre çok daha ileride olduğu da bilinmektedir.

Nitekim çeşitli e-ticaret sistemleri başta olmak üzere mobil uygulamalarda da görülen yapay zeka bileşenlerinin insanları çeşitli birçok olumlu şeye yönlendirdiği de bilinmektedir. Bu kapsamda yine zeki bileşenler insanların kullanabileceği çeşitli uygulama ve önerilerin de arka planını oluşturmaktadır.

Akıllı ve zeki bileşenler, veri setleri ve daha birçok şey yapay zeka uygulamaları kapsamında değerlendirilen en önemli kriterleri oluşturmaktadır. Sizler de bu gibi kriterler ile birlikte hem daha çok uygulama ve avantajı görebilir hem de hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.


Düşünebilen Yapay Zeka

Yapay zeka sistemleri düşünebilme özelliğine de sahiptir. Nitekim bilgisayar ya da bilgisayar kontrolündeki robotların insan gibi davranış göstermesi düşünebilen yapay zeka kavramını karşımıza çıkarmıştır. Bu anlamda insanlar, yapay zeka terimlerini daha iyi araştırarak düşünebilen yapay zeka için de bir zemin hazırlamalıdır. Böylelikle hem çok daha kapsamlı hem de çok daha kaliteli uygulamalar ortaya çıkarılabilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.