Yapay Zeka Hakkında yapılan araştırmalar-Ünlü insanların görüşü ve kişisel görüş

AlbayTigin

Yeni üye
31 Tem 2016
13
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bu konu hakkında yorum yapmak gerekirse ilerleyen dünya sistemlerinin dünya toplumlarının ihtiyaçlarına eksik ve yetersiz kalması ayrıca dünyada ki çoğu sistemin içerisinde uzun süredir bulunduğu yapay sistemlerin toplamı olarak ortaya atılan siber ve mekanik alt yapıya sahip ürünlerin kullanımının hızlıca artması yapay zekanın olmaz ise olmaz bir opsiyon olduğunun kanıtıdır.Bunu örneklemek gerekirse basit bir mutfak robotu bile yapay zekanın kullanıldığı mekanik ve elektronik bir eşyadır peki bu yapay zeka dedimiz olayın gelişmesi sonucu ortaya çıkan ve çıkarılmış olan fikirler nelerdir onlara el atalım


-"Elon Musk":Yapay zeka alanındaki her gelişme, onları daha da akıllı hale getiriyor. Bizden akıllı olacaklar ve onların gözünde birer evcil hayvan, bir ev kedisi gibi olacağız, daha kötüsü de olabilir.
Bu Elon Musk'ın ortaya attığı kendi şahsi düşüncelerinden sadece birtanesi peki böyle birşey mümkün olabilir mi ?
Dünyayı bu türde bir yapay zeka kolonileştirip kendi evcil hayvan topluluğunu yani biz insanlardan bu şekilde yararlanabilir ve yaratabilir mi?
Bu soruların cevaplarına aslında yanıtları oldukça basit birkaç cümle ile cevap vermek oldukça basit. "Evet".
Peki bu cevabı niye bu şekilde verdiğim konusuna gelirsen geçenlerde Robot Sophia'nın kendini oldukça hızlı bir şekilde geliştirdiği haber kanallarında haber olarak yayımlanmıştı bu derece hızlı gelişebilen ve sürekli kendi "up" moduna almış bir algoritmik bir yapıdan söz ediyoruz bir taraftan bilim için büyük ve pozitif bir gelişme iken öteki yandan negatif bir gelişme,üstte Elon Musk'ın bu konu hakkında bir düşüncesine yer verdim sizcede öyle olması pek de muhtemel gözükmüyor mu?


Elon Musk:"Yapay zeka nükleer silahlardan daha tehlikelidir. Öyleyse neden bu konuda yasal bir otoritemiz yok?".
Bu cümleler ilede bir başka konuyada parmak bastı peki gerçekten niçin böyle bir yasal otorite söz konusu değil?
Bunu bir diğer makalemde sizler ile sohbet havasında paylaşacağım
Bugünlük bukadar kaldığımız yerden devam edeceğim
Veda etmeden önce sizinde düşünmenizi sizden isteyeceğim sizce niçin yok?
Esenlikler ile saygı değer üyeler :mahcup:
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.